iSTaNa HiNGGaP PaKCiK aKu





Ni antara gambar di kebun kepunyaan pakcik aku dekat sungai gabai. Memang kaya. Apa yang ada di kebun pakcik aku? Okies, dia ada sebuah tasik buatan sendiri, kalau korang tengok, besar gak tasik tu. Atas tasik, ada sebuah pondok, ala-ala restoran terapung nelayan, complete dengan dapur untuk memasak dan grill untuk memanggang. Bahagian atas, dia tanam pokok buah-buahan. Ada satu corner, dia buat tempat untuk ternak kambing, ayam dan itik. Seberang tasik, dia buat pondok dua tingkat. Sebuah rumah untuk pekerja dan sebuah rumah tempat dia dan family members berehat. Ada sebuah kolam renang kecil, atas bukit, yang di buat umpama air terjun. Giler best kan. Kalau aku datang lagi sekali, aku akan ambil gambar cantik-cantik dan share dekat blog aku lagi.

1 Response to "iSTaNa HiNGGaP PaKCiK aKu"

  1. badek_gonzalez says:
    June 15, 2009 at 8:01 PM

    tengok gamba macam taman untuk khalayak ramai..
    rupanya, untuk khalayak yang xramai..
    pergh...
    sejuk mata tengok melayu kaya..
    alhamdulillah