uPDaTe

Assalamualaikum.

Betul la, bulan puasa ni memang agak mencabar bagi aku. First sekali, last minutes arrangement untuk ke Sabah selama 11 hari. Bila dah sampai Sabah pula, nak adjustkan diri dengan keadaan dekat sini. Lepas tu, beberapa hari lepas aku sakit perut, sampai lembik aku. Last sekali, blog aku ni pun dah bersawang sebab dah lama tak update. Harap maaf kerana tidak dapat update, kekurangan masa.

Owh, sepanjang bulan puasa di Sabah ni, aku hanya makan sehari sekali. Berbuka tu lah makanan aku berbuka, dan berbuka itulah makanan aku untuk sahur. Bukannya hotel tak sediakan makanan untuk bersahur, tapi aku tidak larat bangun untuk sahur (alasan orang malas). Jadi, aku rasa balik semenanjung aku mungkin akan kehilangan 10kg (perasan akan kurus).

Owh, pertandingan top commentor hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi. Aku dah ready duit untuk di bankin kan. Tapi aku masih belum kira siapakah top commentor buat masa ini. Kepada Lolly, memang counter akan menjadi kosong setiap awal bulan kerana scriptnya adalah top commentor untuk bulan itu. Buat masa ni, rasanya Innz masih menjadi top commentor, tapi belum confirm kerana aku belum kira. Insya-Allah, akan mengira bila sampai waktunya.

Esok aku akan meninggalkan Kota Kinabalu untuk ke Tawau. Flight pukul 9:40 pagi. Setakat ni, aku dah pack beg aku dah. Letih gak, bergerak-gerak bulan puasa ni. Tapi nak buat macam mana, dah lumrah kerja aku. Buat jer la. Kali ni, aku tiada cerita menarik nak diceritakan di kala aku di Sabah. Ialah, semua kerja perlu di habiskan dalam masa satu hari. Jadi, kami menggunakan semua masa yang ada untuk cuba menghabiskan audit sebelum waktu berbuka. Tapi kebiasaannya, kami akan berbuka dengan air dahulu sebelum kami makan (kerana exit meeting habis hampir waktu berbuka).

Harap aku dapat tabah menjalani pekerjaan aku di bulan puasa ni. Ada lagi 4 hari jer sebelum aku pulang ke Shah Alam. Aku dah rindukan kuih muih (aku tak jejak pasar ramadhan lagi di KK ni) dan segala lauk pauk yang dijual di Shah Alam. Maknanya, balik jer dari Sabah, aku akan bekerja selama lagi 5 hari dan kemudian bercuti seminggu.

Sedar tak sedar, dah dekat nak penghujung Ramadhan dah. Pasti kita semua akan merindukan solat terawih kan. Owh, salam sayang aku kepada kalian semua kerana sudi singgah ruangan blog aku. Aku cuba untuk ke blog kalian, tapi berjaya masa 3 hari pertama aku di Sabah jer. Lepas tu, aku flat, penat rehat dan tidur. Akan ke blog kalian untuk update mengenai kalian kemudian. Owh, aku pun dah lama tak post poem dekat dalam blog aku. Kekeringan idea untuk menulis sejak akhir-akhir ni.

-Salam Ramadhan dari Kota Kinabalu, Sabah-