uPDaTe

Assalamualaikum.

Betul la, bulan puasa ni memang agak mencabar bagi aku. First sekali, last minutes arrangement untuk ke Sabah selama 11 hari. Bila dah sampai Sabah pula, nak adjustkan diri dengan keadaan dekat sini. Lepas tu, beberapa hari lepas aku sakit perut, sampai lembik aku. Last sekali, blog aku ni pun dah bersawang sebab dah lama tak update. Harap maaf kerana tidak dapat update, kekurangan masa.

Owh, sepanjang bulan puasa di Sabah ni, aku hanya makan sehari sekali. Berbuka tu lah makanan aku berbuka, dan berbuka itulah makanan aku untuk sahur. Bukannya hotel tak sediakan makanan untuk bersahur, tapi aku tidak larat bangun untuk sahur (alasan orang malas). Jadi, aku rasa balik semenanjung aku mungkin akan kehilangan 10kg (perasan akan kurus).

Owh, pertandingan top commentor hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi. Aku dah ready duit untuk di bankin kan. Tapi aku masih belum kira siapakah top commentor buat masa ini. Kepada Lolly, memang counter akan menjadi kosong setiap awal bulan kerana scriptnya adalah top commentor untuk bulan itu. Buat masa ni, rasanya Innz masih menjadi top commentor, tapi belum confirm kerana aku belum kira. Insya-Allah, akan mengira bila sampai waktunya.

Esok aku akan meninggalkan Kota Kinabalu untuk ke Tawau. Flight pukul 9:40 pagi. Setakat ni, aku dah pack beg aku dah. Letih gak, bergerak-gerak bulan puasa ni. Tapi nak buat macam mana, dah lumrah kerja aku. Buat jer la. Kali ni, aku tiada cerita menarik nak diceritakan di kala aku di Sabah. Ialah, semua kerja perlu di habiskan dalam masa satu hari. Jadi, kami menggunakan semua masa yang ada untuk cuba menghabiskan audit sebelum waktu berbuka. Tapi kebiasaannya, kami akan berbuka dengan air dahulu sebelum kami makan (kerana exit meeting habis hampir waktu berbuka).

Harap aku dapat tabah menjalani pekerjaan aku di bulan puasa ni. Ada lagi 4 hari jer sebelum aku pulang ke Shah Alam. Aku dah rindukan kuih muih (aku tak jejak pasar ramadhan lagi di KK ni) dan segala lauk pauk yang dijual di Shah Alam. Maknanya, balik jer dari Sabah, aku akan bekerja selama lagi 5 hari dan kemudian bercuti seminggu.

Sedar tak sedar, dah dekat nak penghujung Ramadhan dah. Pasti kita semua akan merindukan solat terawih kan. Owh, salam sayang aku kepada kalian semua kerana sudi singgah ruangan blog aku. Aku cuba untuk ke blog kalian, tapi berjaya masa 3 hari pertama aku di Sabah jer. Lepas tu, aku flat, penat rehat dan tidur. Akan ke blog kalian untuk update mengenai kalian kemudian. Owh, aku pun dah lama tak post poem dekat dalam blog aku. Kekeringan idea untuk menulis sejak akhir-akhir ni.

-Salam Ramadhan dari Kota Kinabalu, Sabah-

58 Response to "uPDaTe"

  1. varsha says:
    September 7, 2009 at 9:46 PM

    Semoga cepat sembuh dari sakit perut tu ye... jgn lupa ole-ole sabah

    ngeeeeeeee :P

  2. miSs siv says:
    September 7, 2009 at 9:50 PM

    duit raye~~~
    duit raye~~~
    duit raye~~~
    duit raye~~~
    duit raye~~~
    duit raye~~~
    duit raye~~~
    duit raye~~~
    duit raye~~~
    duit raye~~~
    duit raye~~~
    duit raye~~~
    duit raye~~~
    duit raye~~~
    duit raye~~~

  3. azzaliena suziantie says:
    September 7, 2009 at 10:04 PM

    jg kesihatan bile disane ;p

    jgn lupe memberi duit raye..
    wahehehe

    shah alam???
    seksyen bp??

  4. sI tEDI says:
    September 7, 2009 at 10:11 PM

    jangan lupa duit raya aku!!

  5. momentinlife says:
    September 7, 2009 at 10:17 PM

    eh gi la param kat sabah...
    makanan dia lain dr kt sini..

    rugi tak rasa.. =)

  6. NuR says:
    September 7, 2009 at 10:17 PM

    bro jgn lupa ole2 tauu

  7. mamai says:
    September 7, 2009 at 10:50 PM

    lama tu kau kat sana anyway semoga kerja beres boleh balik raya kat kg bro

  8. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    September 7, 2009 at 10:52 PM

    macam xde can nk dpt top commentor tuh hoho

  9. I n n z says:
    September 7, 2009 at 11:18 PM

    amek ko..
    sume dok mintak duet raye

  10. I n n z says:
    September 7, 2009 at 11:19 PM

    tp aku tanak duet raye
    aku nakk......
    nakkkk....

  11. I n n z says:
    September 7, 2009 at 11:19 PM

    naaaakkkkk....
    nakkkk...
    naaakkkk...
    nnaakkkk....

  12. ber_uwang says:
    September 7, 2009 at 11:19 PM

    kirim salam awek sabah bah...

  13. I n n z says:
    September 7, 2009 at 11:20 PM

    nak ape erk ??
    haaa !!
    myvi oren !! :)
    hehe :)

  14. I n n z says:
    September 7, 2009 at 11:21 PM

    eh bile nk bwk aku sopink raya neyh ?
    jumaat nk balik semban da..
    hahaa !

  15. TerubukMasin says:
    September 7, 2009 at 11:25 PM

    cis!!!
    tk aci!!
    buka pose awal!!!

  16. patungcendana says:
    September 7, 2009 at 11:34 PM

    patut la sunyi tanpa berita...huhuhu...tak jadi la aku nak tanya berapa ramai puntianak yang kau dah bunuh kat sana...

    selamat menjalankan tugas...demi bangsa agama dan negara...:-)

  17. oranglidi says:
    September 8, 2009 at 12:04 AM

    aiyya.. xsabar tunggu apdet sabah..

  18. Cik Skaf says:
    September 8, 2009 at 12:05 AM

    salam grunge.
    Jaga diri, jaga kesihatan, jaga akhlak, jaga iman ya sewaktu di sana. Harap semuanya selamat.

  19. farah says:
    September 8, 2009 at 12:44 AM

    kalo kehilangan 10 kg,
    best gak kan?

    :)

  20. k.e.r.i. says:
    September 8, 2009 at 12:46 AM

    kadang-kadang aku jeles dengan orang yang kerjanya asyik jalan-jalan jer.
    im stick on my chair.

  21. fitriah says:
    September 8, 2009 at 1:08 AM

    nak adiah.

  22. Anis Mohd says:
    September 8, 2009 at 1:17 AM

    sabah bukak pose awal kan ??

  23. Fia Batrisya says:
    September 8, 2009 at 1:47 AM

    salam GRuNGE...
    betul2 busy betul yer..
    ape pun...
    take care yer ....
    :))
    mishh u:P

  24. Fia Batrisya says:
    September 8, 2009 at 1:47 AM

    salam GRuNGE...
    betul2 busy betul yer..
    ape pun...
    take care yer ....
    :))
    mishh u:P

  25. badek_gonzalez says:
    September 8, 2009 at 1:47 AM

    haha
    untuk apa berpuasa kalau tak rasa penat
    kenapa perlu penat?

    banyak hikmahnya.
    kita hanya perlu tersenyum jika mengenangkan hikmah dariNya

    yang penting,,
    bole pose, kite pose.
    xbole pose,
    xpayh pose.
    hoho

    salam ramadhan

  26. kimisai says:
    September 8, 2009 at 2:21 AM

    g sabah..tempah ikan masin...ikan keriing n mutiara...

  27. enyheartsdiamond says:
    September 8, 2009 at 4:41 AM

    nk dwet raya;)

  28. noor afzan says:
    September 8, 2009 at 6:03 AM

    waa..best nye pi sabah..

  29. Jard The Great says:
    September 8, 2009 at 7:34 AM

    tak jumpa awek sabah ke? ehehe

  30. niesz says:
    September 8, 2009 at 8:09 AM

    take care ya!
    mkn bnyk2 kat sane br ade tenaga..huhu..
    work smart! :)

  31. IT'S Me N.a.N.a says:
    September 8, 2009 at 9:24 AM

    Tak per. Lepas raya nanti mesti gemuk.Makan ketupat, rendang, kuaih..bla..bla..hihiee..

    Selamat hari raya..

  32. haruan tasek says:
    September 8, 2009 at 12:10 PM

    Assalamualaikum grunge....... apa khabar ko...... raya di mana tahun nie.... lama tak menjenguk blog nie.... hu..hu...

  33. ♥S@R@♥ says:
    September 8, 2009 at 12:35 PM

    hai grunge..selamat berpose...

  34. blueCITY says:
    September 8, 2009 at 2:01 PM

    salam grunge..
    hope kamo baik2 sahaja disana, tak kisah dimana kita berada, janji kita tahu mana baik buruk. janji kita ada asas, alhamdulillah. selebihnya kita sendiri nak atau tak nak.

    hope u okay2 sahaja

  35. blueCITY says:
    September 8, 2009 at 2:02 PM

    grunge...
    cuba la bangun sahur , kunci jam n cuba makan sikit. selain ianya sunat, at least bagi u tenaga .

    selamat untuk kamoo

    ;)

  36. blueCITY says:
    September 8, 2009 at 2:04 PM

    ehhhhhhhh nak duit raya gak la
    nak
    nak
    nak
    nak
    heeeeeee
    =P

  37. ░♥si lampu neon♥░ says:
    September 8, 2009 at 3:05 PM

    yo beb. lainkali g sabah ajak aku k. aku nak berbuka awal kat sane.hahaha

  38. varsha says:
    September 8, 2009 at 7:06 PM

    Ramainyer org mintak duit raye...
    nak mintak jugak lah...
    nak duit rayeeee!!!!

    :P

  39. Dania says:
    September 8, 2009 at 7:38 PM

    cehhhh..perasan kurus la katanye?? huhu
    hey...i still didnt get my bday present..so it shud be double this raya rite..together with the duit raya..lol

  40. blueCITY says:
    September 9, 2009 at 1:41 PM

    grunge.....

    salam aidil fitri
    maaf zahir & batin

    sila2 dtg umah kalo sampai kemaman okay

  41. Ivy Metaga says:
    September 9, 2009 at 4:58 PM

    sy nak juga duit raya tu, tapi rasanya mmmg tak dapat tu hehhhee, ada org komen banyak lagi hehehe

  42. Ivy Metaga says:
    September 9, 2009 at 4:59 PM

    tahniah utk bakal pemenang ekekekeke

  43. oranglidi says:
    September 9, 2009 at 5:56 PM

    pertandingan tu untuk org2 pengkomen ikhlas macam wa je kan? hahahaa

  44. me says:
    September 9, 2009 at 7:26 PM

    kui rindu bazar jerk ker ekekkeke .. ptt le sunyik jerk
    take care ..chiowzzz

  45. VIP| fLoRa ™ © says:
    September 9, 2009 at 11:44 PM

    Dari KL flight ke Sabah,
    Berada disana 11 hari,
    Kerja si Grunge berpindah-randah,
    Berpeluang merantau ke serata negeri..

    ** mcm best je.. ^_^

  46. VIP| fLoRa ™ © says:
    September 9, 2009 at 11:46 PM

    Sakit perut dibulan ramadhan,
    Anggaplah ia sebagai cabaran,
    Mengajar kita erti kesabaran,
    Semoga ibadah kita diterima Tuhan..

  47. VIP| fLoRa ™ © says:
    September 9, 2009 at 11:49 PM

    Bersahur itu suatu amalan,
    Berbuka itu suatu kemestian,
    Badan kurus kurang makan,
    Time raya nanti comfirm naik bertan2..

    ** hahaha.. jmputan open house bersepah2 nnt..

  48. VIP| fLoRa ™ © says:
    September 9, 2009 at 11:52 PM

    Dari KK ke Tawau pula,
    Sume daerah ditawafnya..
    Banyak kerja btul dibln pose,
    Raya nnt pulun cti pula..

    ** kesian kamu.. bnykkn bsabar yer..

  49. VIP| fLoRa ™ © says:
    September 10, 2009 at 12:04 AM

    Ramadhan berlabuh syawal menjelang,
    Tarawih berakhir takbir raya kedengaran,
    Aidilfitri disambut dengan tawa riang,
    Mari kita bermaaf-maafan..

  50. VIP| fLoRa ™ © says:
    September 10, 2009 at 12:04 AM

    Raya nanti jgn lpa dtg umah yer.. ^_^

  51. VIP| fLoRa ™ © says:
    September 10, 2009 at 12:05 AM

    Salam ramadhan dari sy di serdang,sel.. huhu..

  52. Fina says:
    September 10, 2009 at 3:27 AM

    wow. baru je singgah blog ni. lama tak datang. sy dah ucap slmt berpuasa ke? kalo tak, ni nak ucap, selamat berpuasa di bulan ramadhan. hehehe. bila balik ke semenajung/ i'll be back to sabah on 17 sept :) weeeee..

  53. DaliaLiyana says:
    September 10, 2009 at 9:55 AM

    bro...dalia tau balik dr sabah mst ade ole2 ok....tak kira!!
    kalau tak bwk...ganti ngn wit raye ok???
    hehehee

  54. DaliaLiyana says:
    September 10, 2009 at 9:55 AM

    lupa...satu lagi nak bgtau..jgn malas update blog...PEMALAS...hehehe..(padahal yg cakap ni pun 2x5)...hehehe..

  55. AiE bAhRi says:
    September 13, 2009 at 4:25 PM

    Salam, bang, lama kamu menyepi di sana..Apa cerita?

  56. izzahfarhana says:
    September 13, 2009 at 6:22 PM

    aii grunge kehilangan seorang customer blog.ekekeke.salam ramadhan

  57. HonEyBuNNy says:
    September 14, 2009 at 11:19 AM

    waa...g sabah eh...windunya nak pergi lg sabah...ila pnh round 1 sabah tau..best bangat...huu......salam ramadahn

  58. Att Ashburn says:
    September 17, 2009 at 10:17 PM

    uih mesti bz btul skrg ni..anyway, hepi raya..maaf zahir batin