PaNTuN uNTuK FoLLoWeR - PaRT 2

Disebabkan aku tak punya entry untuk di kongsi dengan kalian, maka aku pun memerah kepala otak aku untuk menulis pantun. Mungkin pantun ni agak hambar pada bacaan korang. Tapi ini adalah yang terbaik yang mampu aku lakukan dikala ini. Kali ni, aku tulis mengenai 9 orang lagi follower aku. Aku tulis ni ikut turutan, so sabar yea menanti giliran pantun untuk korang (atau mungkin lepas ni aku tulis syair plak, who knows).

Cik Fakhitah suka berkebaya,
Blogsayamanis, nama blog dia,
Menceritakan perihal diri dan juga keluarga,
Kadang-kadang perihal kawan-kawannya.

MiszXoXo, Nurul namanya,
Si manis 18, itulah umurnya,
Perangai dia sangatlah ceria,
Berguling-guling di shoutbox, itulah kerjanya.

Devoted Lily ku panggil Pinses,
Kancil oren, idola hatinya,
Matanya kelabu akibat lenses,
Menjeling pewit, itulah hobinya.

Cikskaf penyabar orangnya,
Tokeh makanan segara, itulah perniagaannya,
Hatinya lembut, baik orangnya,
Tak pernah berburuk sangka kepada semua.

Cik Capiqa penggemar kucing,
Background kuning warna pilihan,
Suka main tagging-tagging,
Followernya ramai, sudah ketagihan.

Secret recipe makanan kegemaran,
The Mines tempat lepak kesukaan,
V|P Flora nama timangan,
Blognya membawa kita seperti di awang-awangan.

Innz seorang banyak celoteh,
Entrynya sehari tak terkira banyaknya,
Berblogging dia tak pernah letih,
Cubalah baca blog barunya, dia tengah buat novel.

Kimi Raikonen idola kegilaannya,
Mind spoken tema blognya,
Joyah panggilan bagi dirinya,
Segamat adalah tempat tinggalnya.

Yang ni pulak kawan MRSM PDRM Devoted Lili,
Sangat ingin pergi ke Langkawi,
UPSI tempat dia mengaji,
Itulah dia cik Mimi.

Seperti biasa, kalau ada yang terasa hati, aku mintak maaf. Aku tulis ni sebagai penghargaan buat korang sebab sudi follow blog aku. Jadi, maafkan aku, kalau penulisan ni tak sesuai. Sila email aku atau comment sekiranya korang tak suka. Aku akan cuba olah atau aku delete pantun yang korang rasa over. Okies?

39 Response to "PaNTuN uNTuK FoLLoWeR - PaRT 2"

  1. haruan tasek says:
    June 20, 2009 at 9:39 PM

    pantun ko da episode 2 grunge... ada episode lain lagi ke

  2. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    June 20, 2009 at 9:51 PM

    u perah otak camne eh?tengah bayangkan nih..
    .
    .
    .
    .
    .
    uish dasat dasat

    sori repekan i terlepas lagi di komen u hahah

  3. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 20, 2009 at 10:01 PM

    hahaha.. kantoi tmpt lepak sy.. meh pat dtg blanja choco indulge 1.. :p

  4. izzahfarhana says:
    June 20, 2009 at 10:29 PM

    haha grunge bl sy lak ni.HAHA.ni bru bes nk komen.layout lamenye x phmlah nk komen.haha

  5. enyheartsdiamond says:
    June 20, 2009 at 10:31 PM

    ala...wat la utk eny!!!

  6. mimi mimi. says:
    June 20, 2009 at 10:37 PM

    hee
    gud job2
    meh royalti
    =))

  7. CikYana(",) says:
    June 20, 2009 at 10:40 PM

    gud job abg

    pasni wat pantun yg besh2 lg ek

    hikhik

    lau dtg KT..sediakan pantun tuk yana

    :P

  8. mamai says:
    June 20, 2009 at 10:49 PM

    aku orang melaka yang tak pandai berpantun...kalau berepantun bunyi macam kartun

  9. zanetti_be says:
    June 20, 2009 at 11:04 PM

    power dah nie bro..sambil berpantun sambil memartabatkan bahasa melayu.

  10. Mr PenyuBiru says:
    June 20, 2009 at 11:11 PM

    wah! siap ade pantun tuk follower.hebat!


    p/s : fyi,widget top komentator dr aku tu dikira secara bulanan. bila masuk bulan baru je,semua kiraan komen akan direset semula. btw, thanks sudi pakai aku punyer widget tu. :D

  11. MISZ NaNa says:
    June 20, 2009 at 11:13 PM

    wah2!!! tabik giler! pernah masuk kelab berpantun ke dulu?? byk tol idea!

  12. xuen adyla says:
    June 20, 2009 at 11:24 PM

    suka la
    nak berguru w abg boleh x?

  13. GRuNGe says:
    June 21, 2009 at 12:06 AM

    Haruan Tasek: Mungkin ada part lain, mungkin tukar dengan syair plak.

    Notso_violet: Macam perah kain basah la mot.

    V|P Flora: Tu la kamu, kan dah kantoi tempat melepak kamu.

    Izzahfarhana: Silakan komen banyak-banyak yea Cik Izzah Farhana.

  14. GRuNGe says:
    June 21, 2009 at 12:10 AM

    Enyheartsdiamond: Sampai masanya, akan buat untuk Eny juga. Sabar kay.

    Cik Yana: Thanks ek Yana. Nanti sampai KT, abang buat tarian naga la, tukar sikit. :P

    Mamai: Orang melaka berdondang sayang jer bro.

    Zanetti Be: Cuba untuk menggilap kembali perkara-perkara yang diminati dulu.

  15. GRuNGe says:
    June 21, 2009 at 12:13 AM

    Mr PenyuBiru: Bro, aku akan ke blog ko. Untuk meminta pertolongan khas dari ko. Hehehehehe.

    Misz Nana: Dulu secretary Persatuan Seni Dan Kesusasteraan (PESDAKU) masa Universiti.

    Xuen Adyla: Boleh jer sis. Tapi sis pun kena ajar abang cemana nak menulis menggunakan bahasa inggeris dengan lebih bagus.

  16. AiE bAhRi says:
    June 21, 2009 at 12:21 AM

    Dah terbukti.
    Memang kreatif!

  17. mamai says:
    June 21, 2009 at 1:04 AM

    berdondang sayang mesti kena pandai berpantun tak kono tondang....

  18. I n n z says:
    June 21, 2009 at 1:39 AM

    hehe :)
    pantun tok sy da ade laa..
    maceh2 :D

  19. I n n z says:
    June 21, 2009 at 1:39 AM

    eh tp en
    mcm ta kene je rhythm nyer
    lantak la
    janji ado
    :D

  20. I n n z says:
    June 21, 2009 at 2:05 AM

    laaaa...
    baru 18 ke komeng gue ?
    ingtkn da 45 da
    hehe :)
    spam2
    boleh kn ?
    :D

  21. anak laut says:
    June 21, 2009 at 3:31 AM

    salam....Grunge,

    anda memang blogger yang best..!!, ada saja yang baru..bila saya masuk blog anda..syabs teruskan..

    p/s: terima kasih kerana setia menjengah blog saya..saya amat hargai semua ulasan2 anda.

  22. anak laut says:
    June 21, 2009 at 4:45 AM

    salam...

    tq singgah paling awal di blog saya..(jam 4.38 pagI)..

    segala cadangan yg baik..pasti dipermudahkan allah swt..

  23. GRuNGe says:
    June 21, 2009 at 5:03 AM

    Aie Bahri: Wah wah wah, melambung dah abang kena puji dengan Aie ni. :P

    Mamai: Dalam dondang sayang, aku paling minat bunyi biola. Vanessa Mae tu ko rasa pandai tak main biola elektrik dia lagu dondang sayang?

    Anak laut: Terima kasih anak laut, kamu pun pengunjung setia blog saya. Sementara masih belum tidur (sebab tengok bola confederation cup), dan nampak kamu dah update, saya singgah dan baca penulisan berinformasi kamu anak laut.

  24. KhairiL's says:
    June 21, 2009 at 10:15 AM

    hoho
    bila nk bt klas pantun, nk bljr gak dr bro grunge

  25. CikYana(",) says:
    June 21, 2009 at 1:14 PM

    tarian naga?
    wah besh gk tu..
    jom kita meriahkan jayen KT
    wakakaka

  26. sha89 says:
    June 21, 2009 at 3:22 PM

    ade bakat terpendam karang pantun rupenye hehe :)

    best jugak pantun ni :)

  27. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 21, 2009 at 3:30 PM

    adakah kamu mau join sme lepak disitu??

  28. cik ateen says:
    June 21, 2009 at 5:45 PM

    hahaha..
    aten suke pantun tu..
    mekaceh awk..
    tapii joyah tu bkn glrn sya laa..
    adek no.2..
    hihihi
    ;)

  29. @xiM says:
    June 21, 2009 at 6:33 PM

    tak sabar nak tunggu turn aku pulak..hehe

  30. GRuNGe says:
    June 21, 2009 at 7:06 PM

    Khairil's: Adeh, kalau mau belajar pantun, jumpa dengan pendidik2 yang ada sini, contoh anaklaut dan srisufi.

    Cik Yana: Dengan naga-naga skali abang bawak dari KL.

    Sha89: Bakat tu takde la sangat, cuma minat kesusasteraan jer.

    V|P Flora: Masa zaman study, memang kaki lepak The Mines pun.

    Cik Ateen: Bukan ari tu kata, semua Joyah ke? Joyah 1 sampai 3. :P

    @Xim: Dah ada sedikit idea dah nak tulis, tapi harap bersabar.

  31. anak laut says:
    June 21, 2009 at 8:41 PM

    salam...bro GRunge,

    Masalah disiplin boleh dikaitkan dengan kegagalan pelajar di sekolah untuk mematuhi peraturan yang telah ditetapkan. Isu ini menjadi perbualan hangat masyarakat yg rata-rata menyalahkan para pendidik semta-mata, tidak tidak adil.

    Pengaruh Rakan sebaya turut menjadi punca masalah disiplin pelajar menjadi-jadi. Pelajar sering menganggap rakan sebaya mereka sebagai rakan yang sebenar..ini yang menambahkan parah dalam maslah displin..

    anaklaut

  32. +MisZ NuRuL+ says:
    June 21, 2009 at 10:45 PM

    hihih ad pantun tok lil sis ahh..
    malu2..kui3 =PP
    neway,thannx bro! mwah3!! ngee~XD

  33. DeVoTeD LiLy says:
    June 21, 2009 at 11:25 PM

    lmbat coment.. harap maklom kemana pinses mnghilang..
    kamoo..
    ta de keje nk uat eh kt opis???

  34. ░♥si lampu neon♥░ says:
    June 22, 2009 at 1:16 AM

    waaa apesal takde name akuu ?? ini tak adil ni granch!!

  35. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 23, 2009 at 1:01 AM

    skrg xnk lepak ke? or dh tkar port??

  36. Cik Skaf says:
    June 23, 2009 at 12:01 PM

    Eceh! ada juga pantun tuk saya. Thanx. Nak wat pantun tuk awak, tapi cam takde idea pulak skang. kot ada idea nnti, sy postkan kt sini ya.eheks.

  37. enyheartsdiamond says:
    June 23, 2009 at 11:57 PM

    i wil wait 4 u..eny nak pantun 6 kerat keyh..8 lg okeh..i poem utk eny lg la ok!

  38. CaPiQa says:
    June 25, 2009 at 9:34 PM

    suka main tagging2? dakukah? hoho..

    cik capiqa suka menangis,
    itu katanya di awal perkenalan;
    kebanyakan entrinya memang puitis,
    encik grunge itulah gerangan.

    p.s: mekacih pantun ni ya. ^_^

  39. rhapsody LiN says:
    June 30, 2009 at 5:36 PM

    mne nk sampai nama ak nie??
    huhu~