eNTRY BoSaN

Aku sampai dah tak reti menulis entry. Aku rasa, bukan setakat aku jer yang berperasaan macam ni, kebanyakkan bloggers pun akan mempunyai perasaan sebegini setelah berblogging. Hari ni, aku nak menceritakan apa yang aku buat semalam di rumah. Sesuatu yang boring.

Semalam, Sabtu bersamaan 13 June 2009. Aku telah bangkit dari tidur pukul 2:30 petang (tentunya sesudah Subuh, sambung tidur semula). Kemudian, selepas bersiap, pergi ke rumah makcik untuk khatam Quran sepupu aku. Aku dah tunjukkan ayah aku hasil kerja mekanik kereta dan ayah ku amat berpuas hati dengan kerja mekanik tersebut.

Petang, kembali dari kenduri, aku tengok tv, spongebob, adeh, sekali lagi ulangan. Kemudian buka blog, baca blog dan post entry. Cuba membuka YM, tetapi masih tidak berjaya dari semalam.

Handphone N96 pula masih membuat hal since Jumaat. Adeh, tiap kali aku gunakan direction pad dan ingin tekan, pastinya ianya akan lari. Harap, by esok, keadaan handphone aku kembali normal. Jari jemari aku ni, selain dari tekan keyboard, suka bebeno tekan keypad henset. Tapi sekiranya henpon tu masih tak elok, aku terpaksalah menghantarnya ke worksyop (adeh, duit lagi).

Aku kebosanan. Entry aku hari ni pun, bosan untuk aku. Jadi, korang pun bosan-bosankanlah diri korang untuk baca entry aku. Selamat hari Ahad, dan selamat hari Isnin (I hate Monday).

25 Response to "eNTRY BoSaN"

  1. haruan tasek says:
    June 14, 2009 at 2:23 PM

    Grunge hp ko tu minta tukar.... adus hari isnin Monday blues le nampaknya...

  2. anak laut says:
    June 14, 2009 at 2:32 PM

    salam....entri boring buat anda tapi tidak pada anaklaut..

    anaklaut tidak pernah boring..!

    nak kena beli hp baru tu..

  3. iyda7 says:
    June 14, 2009 at 2:32 PM

    aku x pon pes...idea de...tp rajin x der...huhu...maleh tol nak type...kan bes kalo ckp jey...auto type trus..hehhe...ym ko wat hal g eh...mmm..windu nak b****** ngan ko ni...wkaka...pape pon...selamat memboringkan diri..kalo bosan...jom r kua..ko banje eh men bowlin..eheh..

  4. GRuNGe says:
    June 14, 2009 at 2:32 PM

    Haruan Tasek: Sungguh, Monday blues. Bak kata Garfield, I hate Monday.

  5. mamai says:
    June 14, 2009 at 2:55 PM

    bukan selalu hari dalam hidup kita ini perlu ceria selalu...adakalaya bosan, sunyi dan sedih itu bagus untuk kita mengenali diri ini....

  6. GRuNGe says:
    June 14, 2009 at 3:03 PM

    Anak laut: Lenkali tak mau beli smartphone. Beli handphone yang boleh call dan sms cukup. Nak canggih, beli gadget lain.

    Iyda7: Aku tak leh online dengan ko Iyda, tensen. Nak chat dengan ko la Iyda. YM buat hal lagi weekend.

    Mamai: Sunyi dan sedih bagus untuk mengenal diri. Aku masih tercari-cari diri sendiri. Walaupun dah 31 tahun hidup dengan diri sendiri.

  7. DeVoTeD LiLy says:
    June 14, 2009 at 3:53 PM

    bosan???
    gi la kuar phewit2..
    hehhhee

  8. badek_gonzalez says:
    June 14, 2009 at 4:00 PM

    dammit man..aku pon berjumpa dengan hari minggu yang bosan..ari isnin ada test.tapi,aku rasa malas sangat..ahahahaha
    lately henset aku rosak..
    aku dah menyampah dengan teknologi bernama henset.sop, aku amek keputusan,beli nokia yg ade torchlight tu.mudah,murah.kalu nak jahanam pon, pegi jahanam lah.

  9. MISZ NaNa says:
    June 14, 2009 at 4:08 PM

    kita serupa...huhu...kadang2 terlampau sgt blogwalking buat idea pun walking same huhu...walaupun busan camne pun nak jgk post entri tu yg dapat entri lemau dgn entri maerepek hehe...by the way beli je la hp baru kuikui...

  10. GRuNGe says:
    June 14, 2009 at 5:26 PM

    Devoted lily: Nak peewwiiit, tapi nantilah, pewit Penang - Tg Malim. Wakakakaka. Berangan tak sudah.

    Badek Gonzales: Betul, teknologi bernama henset ni sudah agak memualkan. Lebih-lebih lagi apabila setiap tahun perlu tukar.

    Misz Nana: Adeh, entry lemau dan merepek merupakan sajian utama saya Misz Nana. :P Sedang memikirkan beli henset murah seperti kata Badek tadi. Cari yang senang nak sms je.

  11. I n n z says:
    June 14, 2009 at 6:23 PM

    hp mhl mmg gitu ke erk ?
    kwn2 salu jek kene
    hp mhl sensitip en..
    bzr duet je en
    :D

  12. GRuNGe says:
    June 14, 2009 at 6:34 PM

    Innz: Betul. Dalam masa 4 tahun, sudah menggunakan 3 henpon Nokia N-Series. N70-Screen hancur, tak leh repair. N95-Screen dah gelap, masih belum dibaiki. N96-Touch pad dah rosak. Kena guna hair dryer untuk mengelokkan touch padnya. Tapi hanya berjaya tahan kurang setengah hari. Arghhhhh, tekanan tu.

  13. Dania says:
    June 14, 2009 at 6:54 PM

    my weekend is just for one day and tomorrow am going to work again...u should appreciate that u get 2 days off..wot a boring monday evening...duhhhh...

  14. nuyu farhan says:
    June 14, 2009 at 7:23 PM

    wahh..handphone bole lari..hehe
    bosan? meh tlg org bace buku..:p

  15. AiE bAhRi says:
    June 14, 2009 at 8:20 PM

    Bang, mujur hari ini kamu bosan. Lebih baik bosan dari mengisi masa terluang pada hari ini dengan perkara tak berfaedah kan..

    jangan la benci hari isnin sebab setiap permulaan mesti dilakukan dengan semangat..baru ada progress dan anjakan..***

    ceh..ayat saya tak boleh blah macam bagus...

    nampaknya macam ada peluang je nak tau nset baru abg man..

  16. GRuNGe says:
    June 14, 2009 at 8:22 PM

    Dania: As ussual, Garfield I Hate Monday syndrome.

    Nuyu: Selamat belajar subjek Ekonomi Islam. Kalau rasa tak leh jawab, bertukar la menjadi ultramen Nuyu. :P

  17. GRuNGe says:
    June 14, 2009 at 8:44 PM

    Aie Bahri: Henset baru? Wakakaka, rasanya kalau henset baru pun, mungkin yang dalam lingkungan RM 300 ke bawah. Biarlah cikai, janji leh sms dan call.

  18. KhairiL's says:
    June 14, 2009 at 8:46 PM

    bulan ni ialah bulan bermalas malasan
    semua blooger penah alami mcm ni
    kekurangan idea dlm menulis entry
    hehe

  19. AiE bAhRi says:
    June 14, 2009 at 8:59 PM

    Abg man,
    harga rm300 dah mahal bagi saya.
    tapi yg penting sms dan call boleh digunakan..cayalah..

  20. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    June 14, 2009 at 9:02 PM

    beli jer nokia yg ade torchlight tuh. Kalau ada promosi kat uni, rm99 jer satu tu murah kan kan. Tau takpe. Siap ada torchlight lagi, kalau duit jatuh bawah meja kerusi katil memang berguna sangat2 hahah. Sori merepek.

  21. CikYana(",) says:
    June 14, 2009 at 9:09 PM

    saba ye abg man
    huhuhu
    enset selalu je de problem

    hihihihi
    lau bosan..meh borak2 ngan yana eh

  22. GRuNGe says:
    June 14, 2009 at 9:18 PM

    Khairil's: Betul, rasanya kekeringan idea dalam berblogging ni, memang tak boleh lari.

    Aie Bahri: Erk, mahal juga pada abang Aie, tapi bagus juga, boleh kurangkan budget rokok.

    Notso Violet: Insya-allah esok akan cuba dapatkan.

    CikYana: Nak buat macam mana, dah nasib badan.

  23. Cik SKAF says:
    June 14, 2009 at 11:44 PM

    org kalau bosan kat umah g r kuar berpuya2.. release tension skit...huhu
    bukan ke N96 baru je bapa bulan beli. dah rosak juga? huhu..cth pengguna yg memaksimumkan penggunaan henset.

  24. GRuNGe says:
    June 15, 2009 at 12:32 AM

    Cik Skaf: Banyak sangat sms kut, tu yang touch pad dia sedikit lari. :P

  25. rhapsody LiN says:
    June 30, 2009 at 5:44 PM

    wah...N96!!!
    aku pakai N73 je..
    huhu~
    xpe2..aku student lg
    :p