PaNTuN uNTuK FoLLoWeR - PaRT 1

Aku nak tulis pantun untuk follower aku. Tapi pantun ni, aku akan tulis part by part. Sebab aku tak mempunyai kekreatifan untuk menulis sekaligus follower ku yang ada. Lagi satu, aku kena lebih mendalami blog mereka untuk dapat idea. Bagi mereka-mereka yang aku belum tulis lagi, harap bersabar yea. Jangan merajuk dan terasa hati. Giliran kalian mungkin kemudian.

Dark, Ain, Notso_violet juga,
Dalam YM ku kenal mereka,
Blogku ini di sokong mereka,
Follower terawal ku, tentulah mereka.

Designer blogku namanya iyda,
Menolongku membuat blog itulah dia,
Bila dah malas, dia buat tak tau aja,
Aku berterima kasih sungguh, kepada dia.

Nadd ni kenal semasa mula-mula berbloging,
Dekat shoutbox selalu paging,
Entrynya pulak banyak cerita pasal shopping,
Dah habis belajar, dia mungkin teaching.

Entrynya banyak dari berita,
Penulis blog ni, namanya JASA,
Followernya ramai tidak terkata,
Penulisannya pula membuka minda.

Srisufi diaries blog kesukaanku juga,
Penulisnya rupa agak jelita,
Tulisannya membuatkan ramai yang tergoda,
Gaya sopan tersusun kata.

Intan Ismail ku kenal lama,
Dah dua tahun tidak bersua,
Muka brutal, lembut hatinya,
Kalau tak betul, kena saman dengannya nanti, naya.

Milimilo Taiping asalnya,
Blognya comel, secomel orangnya,
Celik IT, boleh tanya dia apa sahaja,
Diminta tolong, cepat sahaja jawabnya.

Erolnukman dari Sarawak,
Underground music itulah kesukaannya,
Indie pula, itulah hidupnya,
Nak citer banyak pun, aku tak kenal sangat orangnya.


Maaf kalau pantun ni buat kalian terasa. Jangan pulak amik tindakan undang-undang dekat aku. Dalam pantun ni, dah la ada seorang lawyer dan seorang lawyer to be. Btw, thanks cause following me. I will follow you to.

51 Response to "PaNTuN uNTuK FoLLoWeR - PaRT 1"

  1. I n n z says:
    June 19, 2009 at 12:22 PM

    pandai nyer wat pantun :)
    kite ta pandai nk karang2 neyh
    tak de bkt :D

  2. DuRiAn rUnTuH says:
    June 19, 2009 at 12:27 PM

    wawah..ade pantun..pantun miss durian mesti lamabt lagi..coz baru nak berblog2 di sini..n____~

  3. zanetti_be says:
    June 19, 2009 at 12:45 PM

    org melayu terkenal sopan santun
    sungguh pndi bro berpantun

    hahaha.ok tak

  4. DeVoTeD LiLy says:
    June 19, 2009 at 12:55 PM

    wuiiii..
    keje pon sempat lg tulihhh panton..
    huhu..

  5. MISZ NaNa says:
    June 19, 2009 at 1:13 PM

    kreatif tol! bagus2 teruskan usaha anda

  6. haruan tasek says:
    June 19, 2009 at 1:27 PM

    Grunge ko dah mula berpantun?

  7. CikYana(",) says:
    June 19, 2009 at 1:27 PM

    eh2 nama yana xde lg la..
    hikhik
    akan ku tunggu kemunculan pantun tuk follower part seterusnye
    pandai la abg berpantun :)

  8. Cik Skaf says:
    June 19, 2009 at 1:45 PM

    Nie yg nak kecik ati nie.. huhu..!!

  9. imheppie says:
    June 19, 2009 at 2:12 PM

    salam..
    dulu amek kelas sastera eh..
    wahaha..

  10. blueCITY says:
    June 19, 2009 at 2:26 PM

    pantun untuk i tarak ke? ahaks! =P

  11. rhapsody LiN says:
    June 19, 2009 at 2:36 PM

    wahh...grunge berpantun??
    grunge+melayu asli

    muahahaha~
    (^_^)

  12. mimi mimi. says:
    June 19, 2009 at 3:07 PM

    sempat lg tu...huhu
    gendang gentut tali kecapi
    kenyang perot tak boley nk dayet lagi..
    wahaha~~

  13. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    June 19, 2009 at 3:55 PM

    wah ade pantun tuk i tergarunya hohoh

  14. AiE bAhRi says:
    June 19, 2009 at 5:14 PM

    terror!
    kreatif!

  15. AiE bAhRi says:
    June 19, 2009 at 5:17 PM

    msti dpt ilham bgn pagi td ek.hehe..

    Bang,jom main futsal.Malam ni kat apollo futsal.

  16. mamai says:
    June 19, 2009 at 5:41 PM

    mmg la kau nie kreatif...buat lagu pulak la lepas nie

  17. xuen adyla says:
    June 19, 2009 at 6:04 PM

    kawan semuanya orang elit elit

  18. ticnube says:
    June 19, 2009 at 7:05 PM

    tanda mengahargai peminta...hehehe...:)

  19. Idalara says:
    June 19, 2009 at 8:25 PM

    kan akak dah kata tk de bakat buat kraf mst berbakat lain..tu..berbakat menulis pantun pulak..

  20. @xiM says:
    June 19, 2009 at 9:35 PM

    ok aku dah follow blog ko
    pasni sila wat pantun untuk aku k
    demand nih
    haha
    :)

    selamat berhujung minggu!!

  21. E says:
    June 19, 2009 at 9:37 PM

    kau dulu sekolah masuk pertandingan pantun ke?

  22. dark says:
    June 19, 2009 at 10:57 PM

    hahahaha!!
    bro~ tq..
    psl pantun2 ko ni membuat aku teringat zaman2 buku sekolah time akhir tahun dedulu..hahaha!!ape bnde eyh name buku tu..lupelaa..adess..hahaaha!!

  23. GRuNGe says:
    June 19, 2009 at 11:56 PM

    Innz: Pandai juga kamu mengarang Innz. Kalau tak pandai mengarang, masakan kamu boleh tulis entry yang banyak satu hari.

    Durian Runtuh: Sabar menanti tau Durian Runtuh.

    Zanetti Be: Dah menjadi tu. Apa kata, cuba buat pantun 8 kerat.

    Devoted Lily: Schedule entry ni Pinses, saja tak nak kasi tau orang schedule entry.

  24. GRuNGe says:
    June 20, 2009 at 12:00 AM

    Misz Nana: Terima kasih atas sokongan anda.

    Haruan Tasek: Kapten, mungkin lenkali aku nak cuba buat syair. Hehehehe.

    Cik Yana: Sabar yea Yana, nanti abang buat. Skarang ni kepenatan.

    Cik Skaf: Awak kena sabar. Nanti saya buat pantun untuk awak. Awak antara orang yang yakin dengan saya.

  25. GRuNGe says:
    June 20, 2009 at 12:03 AM

    Imheppie: Dulu masa sekolah, Sains Tulen, tapi memang minat kesusasteraan. Masa Universiti join Persatuan Seni Dan Kesusasteraan (Pesdaku).

    Bluecity: Insya-Allah, akan menulis pantun untuk awak dan lelain pada masa hadapan.

    Rhapsody Lin: Wuits, ni Grunge, bukan dari Seatles, Grunge dari Kuala Lumpur.

    Mimi: Wakakaka, kamu dah tak boleh diet dah ke Mimi? Takpe, kamu keding, tak perlu runsing.

  26. GRuNGe says:
    June 20, 2009 at 12:09 AM

    Notso_violet: Tentulah ada mot, you kan antara pengikut I juga.

    Aie Bahri: Ishhh, tak sekreatif hasil penulisan puisi Aie lagi la. Adeh, penat ni Aie, baru balik futsal. 2 jam main sampai muntah dah ni.

    Mamai: Aku cuma cuba manipulasi fungsi otak sebelah kanan aku. Skang asik mengguna otak sebelah kiri sahaja.

    Xuen Adyla: I think, you are much elit than me sis. Btw, Xuen, I dapat rasakan yang you ni cute gilers.

    Ticnube: Kau antara blogger yang sudah aku siapkan pantunnya. Cuma tunggu masa jer Ticnube.

  27. GRuNGe says:
    June 20, 2009 at 12:13 AM

    Idalara: Hehehe, masih lagi fikir tidak kreatif dalam seni. Masa seni lukis, selalu lukisan tak jadi. Kalau kerja kayu masa kemahiran hidup, sure curik kerja tangan member.

    @xim: Okies bro, jangan risau. Akan cari lebih info mengenai anda untuk dibuat pantun.

    E: Pandai la ko E. Aku masuk pertandingan pantun, tapi sijil aku, member aku conteng. Ampes betul member baik aku tu.

    Dark: Kesusasteraan negara punya buku ke? Wakakakaka.

  28. I n n z says:
    June 20, 2009 at 10:46 AM

    waaahhh..
    n3 yg sy karang tuh n3 meaningless ouh
    tade mkne pape pown
    ayat pown bhs pasar jerk :)

  29. I n n z says:
    June 20, 2009 at 10:46 AM

    ouh yew...
    kamu da ke blog novel sy ?
    sile2 la jenguk yew nt :D

  30. KhairiL's says:
    June 20, 2009 at 1:08 PM

    pantun jgn x pantun

  31. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 20, 2009 at 2:17 PM

    wah ada pantun sudah.. kamu sguh kreatif.. jeles ni..

  32. GRuNGe says:
    June 20, 2009 at 3:25 PM

    Innz: Sekurang-kurangnya, kamu masih mempunyai idea untuk menulis. Saya sampai sudah kekurangan idea untuk menulis. Akan melawat ke blog novel kamu nanti yea Innz.

    Khairil's: Kalau boleh nak joget inang gak ni Khairil's.

    VIP Flora: Wah, mana ada kreatif. Biasa-biasa aje.

  33. SRISUFI says:
    June 20, 2009 at 3:26 PM

    Terima kasih pantun yang indah..

    =)

  34. Hariq-Sha says:
    June 20, 2009 at 3:33 PM

    terharu aku pes...nama aku atas...hahahahha...maceh2...ko mmg bank bergerak aku yg setia :)

  35. GRuNGe says:
    June 20, 2009 at 4:09 PM

    Sri sufi: Terima kasih kerana meluangkan masa singgah di blog saya Sri.

    Ain: Wuits, dah dapat broadband ke? Wakakakaka. Marilah ber blog Ain.

  36. Nadd says:
    June 20, 2009 at 4:31 PM

    grunge,
    nad bce balik,
    nad bru pasan..
    secoond rangkap tu nad ke?
    hehe..
    *blush*

  37. Nadd says:
    June 20, 2009 at 4:32 PM

    correction,
    bkn 2nd, 3rd.. ;D

  38. GRuNGe says:
    June 20, 2009 at 5:46 PM

    Nadd: Yea, betul memang itu kamu. :P Tak perasan kan saya tulis. Jelas dah tu bait-bait pantun tu. Shopping and teaching. :P

  39. chipsmore says:
    June 20, 2009 at 6:45 PM

    i folo u gak...sbb i nk dapat pantun..agagaga

  40. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 20, 2009 at 8:29 PM

    malu2 plak dia ni.. kihkih.. :p

    by the way, ikhlas puji dr hati.. well done.. :d

  41. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    June 20, 2009 at 9:23 PM

    pasni boleh buat lagu pulak kan, petik gitar then nyanyikan lagu buat follower2 sekalian hohoh.

  42. iyda7 says:
    June 20, 2009 at 9:30 PM

    aku nak angkut kes nih g mahkamah..bile aku wat x tau??aku wat dek je..hehe..tu pun sbb aku x tau laa..bg can ko mncari kwn blog ramei2...tgk r skang..ko pon da pndai kann....hehe

  43. GRuNGe says:
    June 20, 2009 at 11:29 PM

    Chipsmore: Sila bersabar, anda akan dapat pantun anda nanti.

    V|P Flora: Terima kasih atas penghargaan tu.

    Notso_violet: Gitar tak reti, sitar bolehlah.

    Iyda7: Wakakakaka. Ampes ko Iyda.

  44. a.b geldofg says:
    June 21, 2009 at 2:27 AM
    This comment has been removed by the author.
  45. a.b geldofg says:
    June 21, 2009 at 2:27 AM

    srisufi bukan sorg rupawan...dia seorg rupawati lah

  46. anak laut says:
    June 21, 2009 at 3:36 AM

    cadangan: suatu hari nanti.

    bagi menghargai follower :- buatlah satu perjumpaan di mana-mana yang kira sesuai..

    mungkin makan2/bergambar/ dan mcm aktiviti lain..

    contohnya: perjumpaan hari raya ke..

  47. anak laut says:
    June 21, 2009 at 3:38 AM

    blueCITY,

    pantun kita lambat lagi..kena ikut giliran kata bro Grunge..

    giliran anaklaut bila agaknya..:)

  48. GRuNGe says:
    June 21, 2009 at 5:07 AM

    a.b geldofg: Terima kasih sudi singgah dan perbetulkan kesilapan saya. Harap dapat singgah selalu yea.

    Anak laut: Cadangan akan dipertimbangkan. Memandangkan usia blog masih baru.

  49. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 21, 2009 at 3:32 PM

    sme2.. kitakn kwn.. :d

  50. cik ateen says:
    June 21, 2009 at 5:51 PM

    ni pantun part 1 plk..
    kalo awk nk tau sya pown dlu suke berpntun..
    sampai msuk pertndingan pantun..
    tapii 1 jelaa msalah sya..
    malu..
    hahahaha

  51. ░♥si lampu neon♥░ says:
    June 22, 2009 at 1:17 AM

    alaaa sini pon takde..jugak