NeW GaDGeT & aND BeGiNNiNG oF CoMPeTiTioN

Aku nak ucapkan terima kasih kepada Kapten Haruan Tasek dan Cik Milimilo kerana telah mengajar aku bagaimana untuk menyenaraikan nama para pengomen blog aku. Dengan ini, aku nak isytiharkan satu competition. Dimana top commentors akan mendapat hadiah dari aku.

Hadiah

Top 1 Commentor: RM50
2nd Top Commentor: RM30
3rd Top Commentor: RM20
4th - 10th Top Commentor: RM10

Hadiah akan dibankin kan kedalam akaun Maybank pemenang secara online.

Tempoh pertandingan

Tempoh pertandingan bermula hari ini 14/6/2009 dan akan berlangsung selama 3 bulan. Tarikh akhir pertandingan adalah pada 13/9/2009 (kira kalau menang, hadiah duit rayalah tu).

Untuk membuatkan pertandingan ini adil semua commentor akan start dari kosong. Tuan punya blog akan menolak secara manual comment2 awal dari pembaca (saya tidak reti bagaimana untuk resetkan htmlnya kepada 0). Berikut adalah yang akan ditolak (bagi memastikan competition ini bersifat telus dan tidak berat sebelah).

notso_violet : seindah bunga seri pagi (38)
Cik Skaf (34)
AiE bAhRi (23)
iyda7 (19)
mamai (19)
haruan tasek (16)
DeVoTeD LiLy (16)
nuyu farhan (11)
~Imm~ (10)
zarina (10)
CaPiQa (9)
puspawarna (9)
anak laut (9)
+MisZ NuRuL+ (8)
░♥si lampu neon♥░ (8)
Dania (8)
SRISUFI (7)
rhapsody LiN (7)
milimilo (6)
mimi mimi. (5)
MISZ NaNa (4)
I n n z (4)
Umar Faiq (3)
Ukgm7W1vgZ3sIQnxZUiMIdVwVg-- (3)
oranglidi (3)
VIP fLoRa ™ © (3)
izzahfarhana (3)
KhairiL's (3)
badek_gonzalez (3)
sarahas (2)

Keputusan pengadil adalah muktamad. Pemenang akan dihubungi melalui email untuk urusan pengkreditan hadiah.

Tujuan pertandingan adalah untuk suka-suka sahaja dan harap maaf kerana hadiah pertandingan tidaklah selumayan mana. Peserta perlulah menggunakan ID yang mempunyai email untuk memudahkan pihak penaja (akulah tu) untuk membuatkan pengumuman. Dengan ini, pertandingan top commentor dimulakan.

37 Response to "NeW GaDGeT & aND BeGiNNiNG oF CoMPeTiTioN"

  1. mamai says:
    June 14, 2009 at 7:57 PM

    cadangan untuk mendapatkan semula modal yang dilabur kau cari la saper2 yang sudi buat iklan kat blog kau nie...hit pun dah banyak...

  2. GRuNGe says:
    June 14, 2009 at 8:02 PM

    Mamai: Terima kasih bro. Sedang berusaha ke arah itu sekarang ni.

  3. milimilo says:
    June 14, 2009 at 8:20 PM

    wah, 3 bulan tu berlangsung..nasib baik sebelum ni xkomen banyak2..lepas ni boleh la khatamkan blog ni n komen.. :)

  4. badek_gonzalez says:
    June 14, 2009 at 8:20 PM

    hohoho..
    giler ah lu..
    bersiap sedia untuk dibanjiri komen oleh bloggers lain
    hahaha

  5. AiE bAhRi says:
    June 14, 2009 at 8:24 PM

    Bang, moga rezeki kamu bertambah-tambah..

  6. iyda7 says:
    June 14, 2009 at 8:26 PM

    ko x de kije da pes...siap wat contest ha..huhu...aku x nak join..adiah ciputtt....banje men bowlin n g karok pun lg mhal..hehe...aku komen ikut skati aku jek..kalo nak duit raye..dtg umah ko kang dpt kan2?hehe...

    anyway...samat bcontest la para pengomen pes..huhu..majula korang tuk blog mr.man..

  7. I n n z says:
    June 14, 2009 at 8:36 PM

    pe kate kamu hide je top commentor tu cam mili wat
    tade la org taw..
    hehe ;)
    adil kn ?

  8. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    June 14, 2009 at 8:40 PM

    saya rasa anda silap kira lah, takkan komen saya terbanyak kot seblum nih hohoh. Saya takde akaun Maybank jadi takleh join la kan lalala.

  9. GRuNGe says:
    June 14, 2009 at 8:41 PM

    Milimilo: Satu taktik yang bagus. Boleh beli stok coki-coki.

    Badek: Sedang bersedia ni. Tapi semasa ke Sabah bulan tujuh nanti, aku takut plak tak terbaca dan terbalas komen.

    Aie Bahri: Insya-Allah Aie. Ada rezeki lebih, mungkin hadiah pun akan dinaikkan.

    Iyda7: Ini baru permulaan. Mungkin hadiah akan ditambah pada masa akan datang. Maklumlah, pengumuman ada 3 bulan lagi. Mana tau ada rezeki lebih, Mungkin aku akan upkan hadiah. Insya-Allah.

  10. KhairiL's says:
    June 14, 2009 at 8:41 PM

    hoho
    menarik tu
    tp thnx gak kpd bro GRuNGe sbb bersifat adil
    walaupun ku baru follow tp masih berpeluang nk join

    hehe =)

  11. DeVoTeD LiLy says:
    June 14, 2009 at 8:51 PM

    kamoo.. ta aci ohh.. camtu mang ramai lew y berlumbe2.. patot kamoo jgn gtaw.. biar tetibe je.. kamoo tros pick da winner... huhu...

  12. CikYana(",) says:
    June 14, 2009 at 8:57 PM

    mak aihh da ramai yg join nie
    cm xde harapan nk menang
    huhuhu
    pape pun
    yana akan khatamkn blog nie
    n komen sebanyak mungkin
    insyaALLAH :)

  13. GRuNGe says:
    June 14, 2009 at 9:01 PM

    Innz: Akan diusahakan untuk hide top commentor. Terima kasih atas cadangan anda.

    Notso Violet: Tak ada akaun Maybank masih lagi Maybank boleh transfer ke akaun lain. Kecuali kalau anda menggunakan akaun bank luar negara. Terpaksa pakai TT kalau begitu.

    Khairil's: Kena bersikap adil. Kalau tidak, jadi macam anugerah yang ada dalam industri muzik Malaysia. (Tetiba perasan macam anugerah berprestij la pulak).

    Devoted Lily: Tak adil gitu Pinses. Tapi mungkin akan membuat sesuatu yang suprise didalam pertandingan ini. Insya-Allah, akan diusahakan.

  14. haruan tasek says:
    June 14, 2009 at 9:18 PM

    wah ada hadiah top comment nie... bagus..bsgus akan ku jadi yang terbanyak..hu,,hu

  15. GRuNGe says:
    June 14, 2009 at 9:36 PM

    Haruan tasek: Kapten, silakan. Terima kasih atas HTML Code kapten.

  16. MISZ NaNa says:
    June 14, 2009 at 9:42 PM

    wahaha....dh banyak yg masuk ni ade harapan x untuk saye menang???? kene selak balik post2 lame pastu komen sebanyak mungkin ngeee~

  17. GRuNGe says:
    June 14, 2009 at 9:51 PM

    Misz Nana: Masih sempat. Kerana comment dikira mulai hari ini. Masih ada harapan untuk memenangi Hadiah Duit Raya.

  18. E says:
    June 14, 2009 at 10:49 PM

    strategi baiknya

  19. GRuNGe says:
    June 14, 2009 at 11:15 PM

    E: Hehehehe. Terima kasih gadget guy.

  20. I n n z says:
    June 14, 2009 at 11:29 PM

    kompom la hit tggi peh ni
    haha !
    slmt maju jaya
    ;D

  21. Cik SKAF says:
    June 14, 2009 at 11:29 PM

    wakakaka.. mcm nak pch perut gelak. siap ada competition bagai..! Biar betul en grunge..bersemangat sungguh awak. mmg penah ada org buat ke sebelum nie ke awak the first person yg ujudkan pertandingan camni.. huhu.. betul2 baiknya punyer marketing.

  22. anak laut says:
    June 14, 2009 at 11:53 PM

    wah.....sangat hebat pertandingan ni..

  23. GRuNGe says:
    June 15, 2009 at 12:08 AM

    Innz: Sila-sila penatkan jari anda untuk komen. Sila buat komen sebanyak entry di blog anda sehari. ;)

    Cik Skaf: Dah ramai la buat pertandingan sebegini. Bukan yang pertama dan bukan yang terakhir.

    Anak laut: Terima kasih anak laut. Silalah join sekali. ;)

  24. I n n z says:
    June 15, 2009 at 12:57 AM

    ahaha !
    sy bkn la penyepam komen yg berjaya ouh
    ;)

    da kompom2 ta dpt duet raye neyh
    ;p

  25. I n n z says:
    June 15, 2009 at 12:59 AM

    http://penyubiru.blogspot.com/2009/04/top-commentators-widget-for-blogspot.html

    kite baru dpt link neyh
    tok top komentor
    dy da set by monthly.
    tp kamu nk wat tok 3 months kn ?
    dy akan reset setiap bulan
    ;)

  26. ticnube says:
    June 15, 2009 at 11:22 AM

    lorr cian kat aku..name tak de dlm list..mueheh... :P anyway..banyak gak adiahh nmye tuh.,.

  27. zanetti_be says:
    June 15, 2009 at 12:04 PM

    wahh.gua pun nak try luck lah mcm nie.anyone bleh join kan?

  28. puspawarna says:
    June 15, 2009 at 2:36 PM

    huhuhu....
    ni kire best ni...
    muntah laaa grunge bce komen...
    hua2..

  29. Att Ashburn says:
    June 15, 2009 at 8:39 PM

    duh best gler pertandingan ni haha

  30. GRuNGe says:
    June 15, 2009 at 9:46 PM

    Ticnube: Sila, kalau ada rezeki lebih, mungkin hadiahnya akan ditambah.

    Zanetti_be: Sesiapa sahaja boleh join. Lagi ramai, lagi bagus.

    Puspawarna: Ajak lah kawan-kawan join. Puteriperak dengan Nuyu tu ajak sekali.

    Att Ashburn: Sila-sila join yea.

  31. Cik SKAF says:
    June 16, 2009 at 1:45 AM

    hohoho en grunge da ramai yg buat eh? awk bkn yg pertama dan terakhir eh? ok2 .. baru tau. hak2. nie yg buat sy tambah bersemangat nak mengkomen di blog awk tetiap mlm. mana tau kot2 leh dapat 1st prize..!

  32. dark says:
    June 16, 2009 at 8:54 PM

    xde consolation prize ke?harharhar!!
    masyuk~leh la..
    lawok yea pes..
    salam~=))

  33. mimi mimi. says:
    June 19, 2009 at 3:10 PM

    xde akaun maybank..
    so x boley dapat...
    hukhuk

  34. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    June 21, 2009 at 9:24 PM

    nakkomen tapi taktau nak komen apa

  35. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    June 21, 2009 at 9:24 PM

    ops tertekan tuk kali ke2 adeh

  36. ░♥si lampu neon♥░ says:
    June 22, 2009 at 1:22 AM

    dan sebenarnya - yu..na..eh bukan2

    dan sebenarnye aku baru nampak bende kontes ni sekarang

    guahaha

    nampak tak aku ketinggalan?

    asal ko tak buzz ym bgtau aku?

    heh.

    tak aci

    aku baru tauu

    heh,

    ok la

    mau tdo

    penat aku spam malam ni

    hambek ko

  37. rhapsody LiN says:
    June 30, 2009 at 5:42 PM

    adouiii...
    rugi 7 comment aku!!
    hahaha