KaWaNKu

Aku bukan jenis yang tak reti berkawan. Aku mempunyai kawan yang ramai. Cakap sahaja di ceruk negeri di Malaysia ni, rasanya, semua negeri, atleast aku ada seorang kawan. Kena pulak sekarang ni, aku bekerja di sebuah pasaraya besar yang punyai cawangan di seluruh Malaysia. Bila dah ramai kawan, mesti lah banyak pula ragam dan perangainya. Ada yang banyak bercakap, ada yang kurang bercakap. Ada yang terlebih pandai, ada yang biasa-biasa aja. Ada yang miskin, ada juga yang kaya. Semua ni lumrah. Rasanya korang semua mesti punya rakan jenis-jenis yang aku ceritakan ni kan.

Okies, cut the crab and make it short. Aku nak citer sorang kawan aku yang agak berahsia orangnya. Kawan aku sorang ni, aku tak lah kenal dia dengan rapat sangat. Seorang perempuan, yang berasal dari patai timur. Korang jangan buat gosip pulak, ni betul kawan, bukan gf ataupun skandel. Dia ni masih belajar lagi di sebuah IPT di pantai timur. Seorang yang agak agresif. Tapi kalau korang tengok orangnya, dengan kaca matanya, mesti korang rasa dia ni terlalu pemalu dan senyap orangnya.

Sebenarnya, dalam diam dan rahsia dia tu, ada satu rahsia yang amat besar disimpan olehnya. Aku sebagai kawan dia pun tak tau sehinggalah aku terbaca mengenai runtuhan stadium di Terengganu. Dari situ, barulah aku tau bahawa, kawan aku tu adalah seorang ULTRAMAN. Yea, aku ulangi lagi sekali, kawan ku adalah seorang ULTRAMAN wanita pertama di Malaysia. Kalau tak kerana blog yang ditulisnya, aku takkan tahu, Cik Nuyu yang berkaca mata dan suka naik kuda adalah ULTRAMAN NUYU.

P/S: Nukilan ini hanyalah kesinambungan hasil tulisan Cik Nuyu diblognya. Tiada kena mengena dengan apa juga kejadian yang berlaku.

34 Response to "KaWaNKu"

  1. dark says:
    June 16, 2009 at 8:57 PM

    camne nk bg x gelak time bace post ni pes?arrgghh!!

  2. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    June 16, 2009 at 9:10 PM

    Kalau Malaysia nak diserang panggil Cik Nuyu kamu tu je kan hohoh

  3. AiE bAhRi says:
    June 16, 2009 at 9:15 PM

    wakakaka..
    Baru tau cik nuyu ultraman nuyu..

    Bang, silap la bukan ultraman tapi ULTRAGIRL NUYU!

  4. enyheartsdiamond says:
    June 16, 2009 at 9:27 PM

    kalau dya ultraman?
    i plak?
    esyh..
    powerpuff girl pon jadi la..
    BLOSSOM cop!

  5. GRuNGe says:
    June 16, 2009 at 9:31 PM

    Dark: Ko gelak jer guling-guling.

    Notso_violet: Cik Nuyu ultragirl.

    Aie Bahri: Hahahaha, jangan kasi tau orang lain Aie. :P

  6. haruan tasek says:
    June 16, 2009 at 9:36 PM

    ko pandai le grunge... cik nuyu tu tau ke... pasti ko di buru grunge

  7. mamai says:
    June 16, 2009 at 9:41 PM

    kau tolong minta autograf kat dia yer aku mmg minat ultraman dari kecik lagi

  8. CuFa says:
    June 16, 2009 at 9:50 PM

    ohh! ultrawoman lah! hehehe..
    cufa nk jd superwoman lahhh.
    hahahahah :D

  9. KhairiL's says:
    June 16, 2009 at 9:54 PM

    ku kenal gk cik nuyu
    ada gk baca entry pasal stadium tu dlm blog dia
    tp x sngka plk dia yg otomen tu

  10. rhapsody LiN says:
    June 16, 2009 at 10:02 PM

    ak power rangers kaler pink!!
    muahahaha~
    (^_^)

  11. MISZ NaNa says:
    June 16, 2009 at 10:04 PM

    pfft!!! tak tau nak cakap macam mane? haruskah aku berguling-guling? haha~ oh ye ultraman minat naik kuda ke???? ke hanya ultra-nuyu jer?

  12. DeVoTeD LiLy says:
    June 16, 2009 at 10:10 PM

    otomen wanita pertama??
    ngahaha..
    ehh dulu kan..mnat gile ngn otomen taro..
    rmbot belah tgh..
    waaahh caerrrr...

  13. xuen adyla says:
    June 16, 2009 at 10:10 PM

    hahaahha
    lawak
    xuen suka kartun
    suka semua kartun
    best sangat

    heheh- xkena mengena dengan posting ni
    maafkan saya ya abang grunge

  14. nuyu farhan says:
    June 16, 2009 at 10:35 PM

    sebelum tu,hahahahahaha...
    adoyaii, kelako je. terkejut orang tgk entry ni
    :p

    ohhoo incik grunge,
    fire kang baru tau..x pasal2 stadium lain lak runtuh :))

    p/s: sebenarnya nuyu memang pemalu..haha

  15. GRuNGe says:
    June 16, 2009 at 10:38 PM

    Enyheartsdiamond: Owh, powerpuffgirl ke? Ingatkan pelakon citer kami tu. Lalalala.

    Haruan tasek: Dia belum tahu lagi. Dah rancang entry ni dengan Puspawarna ari Ahad lagi dah kapten.

    Mamai: Ultramen, voltron, mask dengan captain power. Semua tu kartun paling diingati. Tak lupa dengan Thundercat. Aku masih terkilan mak aku tak belikan aku pedang Thundercat dulu.

  16. Att Ashburn says:
    June 16, 2009 at 10:40 PM

    haha..tertipu sudah

  17. GRuNGe says:
    June 16, 2009 at 10:41 PM

    Cufa: Superwomen bahaya Cufa, tak tutup aurat. :P

    Khairil's: Tu lerwomen Nukita semua kena rahsiakan siapakah Ultrawomen Nuyu yang sebenar.

    Rhapsody Lin: Kalau ko mau jadi power rangers, ko kena cari watak yang tak keluar rumah Lin. Ko kan tak suka kuar rumah.

  18. GRuNGe says:
    June 16, 2009 at 10:45 PM

    Misz Nana: Itu hobi masa lapang Ultramen Nuyu. Dia ikut sunnah, berkuda kan sunnah nabi. Lalalala.

    Devoted Lily: Tau pun kamu. Tapi Ultramen Nuyu ni sepesel, pakai tudung. Tak nampak rambut belah kut mana. Lalalala.

    Xuen Adyla: Kekekeke, banyak lagi posting pasal kartun nanti. Sila tunggu dengan sabar.

  19. GRuNGe says:
    June 16, 2009 at 10:48 PM

    Nuyu Farhan: Bow to first Ultrawomen in Malaysia. Jangan marah ek, saja nak sambung citer kamu. Tak reti buat link, kalau tak dah link entry ultramen 1 dan 2 dekat blog kamu tu Nuyu.

    Att Ashburn: Hehehehe, saja jer gimik lebih tadi.

  20. nuyu farhan says:
    June 16, 2009 at 10:59 PM

    hehe..it's okey :)
    rancang ngn puspawarna ke?
    nak kne sebat ni!
    haha

    nampaknya rahsia ultraman dah pecah..mesti banyak raksasa datang serbu nanti..

  21. puspawarna says:
    June 16, 2009 at 11:08 PM

    hua2....
    kamu kene hanget laa nuyu....
    ni sume kje grunge laaa...
    daku tdak bersalahhhh....
    wakakaka....
    pepepon, nuyu ultrawomen...hik2...

  22. GRuNGe says:
    June 16, 2009 at 11:13 PM

    Nuyu Farhan: Wakakakaka. Ada rakan tukang bakar semangat untuk buat entry sebegini.

    Puspawarna: Hi five sikit. Kalau tidak kerana jasa mu membakar diri ini membuat entry berunsur fitnah ni, maka tak akan jadi entry ini. Nuyu, anda terkena panggilan hangit. Lalalalala.

  23. E says:
    June 16, 2009 at 11:21 PM

    ultraman..gaban xde ker

  24. I n n z says:
    June 16, 2009 at 11:49 PM

    aku ta kOmen ag ke ?
    haha !
    aku mcm ta phm n3 neyh
    tp nk komen gak
    hehe =)

  25. zanetti_be says:
    June 17, 2009 at 12:04 AM

    ultraman pompuan la ekk.nie mesti ade lagi adik beradik ultraman yang lain..leh lah pgl diorang memperthnkan negara.tp nape ultraman ade kat KT je?

  26. xuen adyla says:
    June 17, 2009 at 12:42 AM

    kartun kartu kartun
    yay!

    apa yang penting?
    kartun

    lompat lompat lompat dengan excitednya

  27. nuyu farhan says:
    June 17, 2009 at 1:01 AM

    jwpn kpd pertanyaan zanetti_be,

    otomen ade kat KT je sebab baru2 ini raksasa mendarat di stadium KT.raksasa berjaya dihapuskan wlpn sedikit terlambat.tp otomen dan rakyat tengganu bersyukur juga kerana x semua bahagian stadium musnah akibat kesan pendaratan tersebut.

    :p

  28. cik ateen says:
    June 17, 2009 at 1:35 AM

    hahaha..
    aten suke psal kwn..
    coz aten mmg suke berkawan..
    aten sgt sensitif psal kwn ni..
    tapii mmg btol kwn mmg ade bermcm2 jenis..
    hahaha..
    i love all my frenz..

  29. GRuNGe says:
    June 17, 2009 at 1:42 AM

    E: Gaban yang menukar rupanya dalam 0.05 saat tu ker. Aku paling tak tahan bila dia cakap part tu.

    Innz: Wah, ada harapan jadi pemenang.

    Xuen Adyla: Esok nak citer pasal sponge bob. :P

    Zanetti be: Cik ultrawomen nuyu sudah menjawab soalan anda.

    Nuyu farhana: Wah, tak tahan dengan jawapan anda.

    Cik Ateen: I love all my friend too.

  30. ticnube says:
    June 17, 2009 at 2:06 AM

    yeye,...jerk aku membace..ngarutt uperny....

  31. GRuNGe says:
    June 17, 2009 at 2:15 AM

    Ticnube: Wakakaka, aku saja jer buat gempak. Aku pun tertipu itu hari bila baca entry dekat blog Nuyu tu.

  32. @xiM says:
    June 17, 2009 at 8:06 AM

    dulu kecik kecik jer aku suka otomen..skarang aku layan Bleach ngan Naruto!!hehe

  33. badek_gonzalez says:
    June 17, 2009 at 12:39 PM

    aku dah habes suspen n seyes time bace..
    blakang cerita??...
    hahahaha
    demmit
    terkena!
    yeargh

  34. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 20, 2009 at 2:10 PM

    hahaha.. suspens tul.. :p