SeLaMaT TiNGGaL

Maafkan aku. Aku terpaksa mengucapkan selamat tinggal kepada semua. Bukan niat aku untuk membelakangkan kalian. Berat hati ini ingin menyampaikan berita ini, tapi aku terpaksa khabarkan juga kepada semua. Semoga kalian tidak tertanya-tanya apakah yang berlaku kepada diriku. Aku sangat ingin melihat blog ini dibaca, tapi aku terpaksa membekukan seketika bahan bacaan kalian.

Semoga kalian tidak lupa kepadaku. Aku terpaksa pergi. Pergi dan melupakan blog ini untuk suatu waktu yang agak panjang. Sejak akhir-akhir ini, aku tak dapat memberikan waktu untuk blog aku dan blog kalian. Aku sudah jarang dapat komen entry-entry dari kamu semua.

Masa itu terlalu mencemburui aku. Aku terpaksa pergi. Pergi demi kerja.

Perghhhhhh, ayat gila sadis bunyi. Okies lah, malas nak cakap ayat berbunga-bunga. Aku just nak inform korang, yang aku mungkin tidak dapat membaca blog kalian untuk seketika. Esok, aku akan pergi Ipoh menghantar adinda tercinta untuk menambung pengajiannya. Sejurus kembali, aku akan berangkat ke Kota Kinabalu (29/06/2009) atas urusan pekerjaan. Sudah sampai waktu sibuk aku untuk bersiar-siar demi GIANT yang ku sayang.

Kalau aku rajin, mungkin aku akan bawa lappy ku dan broadband untuk update blog dari Kota Kinabalu. Tapi sekiranya anda semua melihat tiada entry atau komen-komen aku, maknanya, 2 minggu aku tidak akan update entry aku.

Owh, aku tidak akan lupa korang semua. Aku rasa, macam nak beli suvenir dari Sabah (kalau aku masih kaya) dan buat competition (still dalam pertimbangan). Wah, competition lagi ke? Macam nak beli pearl (bukan pearl jam) dekat Sabah. Adeh, konpim kepenatan aku dekat sana.

Jangan rindu-rinduan kepada aku (ayat yang sungguh poyo, silap-silap tetiap hari aku update, aku ni gila addicted dekat blog). Apa-apa pun, doakan aku selamat pergi dan pulang.

45 Response to "SeLaMaT TiNGGaL"

  1. CaPiQa says:
    June 25, 2009 at 8:51 PM

    ya. kamu pergi untuk kembali. nanti ku tunggu kamu. rindu sikit kot. haha xD
    (ku belum kembali sepenuhnya. huuu.)

    p.s: pearl untuk capiqa? ^_^

  2. mamai says:
    June 25, 2009 at 8:57 PM

    bro kerja diutamakan dulu nanti pulus miss boleh kurus bro....kami kat blog selalu menanti...kalau rajin bawa la lappy tu bersama-sama dengan berukband

  3. mamai says:
    June 25, 2009 at 8:57 PM

    bro kerja diutamakan dulu nanti pulus miss boleh kurus bro....kami kat blog selalu menanti...kalau rajin bawa la lappy tu bersama-sama dengan berukband

  4. CikYana(",) says:
    June 25, 2009 at 8:59 PM

    selamat pegi selamat balik
    nk ole2 dr sabah yer
    :P

  5. dark says:
    June 25, 2009 at 9:04 PM

    kau pergi jua..
    ~by : adam ahmad(klu x silap)..hehehe..

    bro!jom karok!hahahaha!!

  6. saper lagik.. aku la.. YuLan says:
    June 25, 2009 at 9:10 PM

    buat suspen je ayat awl2...
    apa la bro n...
    terkezut den...
    selamat pergi bro.. bw balik ole2 k

  7. saper lagik.. aku la.. YuLan says:
    June 25, 2009 at 9:11 PM

    buat suspen je ayat awl2...
    apa la bro n...
    terkezut den...
    selamat pergi bro.. bw balik ole2 k

  8. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    June 25, 2009 at 9:12 PM

    wah da pegi syuh syuh~

  9. KhairiL's says:
    June 25, 2009 at 9:24 PM

    slmt menjalankan tugas

    kala ada masa update le blog =)

  10. zanetti_be says:
    June 25, 2009 at 9:27 PM

    selamat tinggal bro.apa salahnye jika pearl jam (one of the greatest live band ever)

  11. AiE bAhRi says:
    June 25, 2009 at 9:41 PM

    kami tunggu kepulanganmu..
    cewah..ayat tak boleh blak..

  12. Att Ashburn says:
    June 25, 2009 at 9:46 PM

    doakan kamu slmt pergi dan pulang..
    duh ayat mmg suspen..
    igtkn xmo blogging2 dah..
    huhu..
    rajin2 la update psl sabah bah..

  13. +MisZ NuRuL+ says:
    June 25, 2009 at 9:57 PM

    eshh2..uat saspen jep mle2 bce td!
    dushhh2 bro ne! hahahaha
    lil sis takan mlpekan bro sekiranye bro ad belikan pearl utk lil sis..miahahhahhaha =PPPPP
    tade2,juz kidding..ngee~XD
    erm3..neway,gudluck kt KK yep!
    i wil mish u && bro pon namaww lpekn lil sis k?wink3!! :DD

  14. dark says:
    June 25, 2009 at 10:10 PM

    grungie, aku terasa ade aura kekejaman dr itu coot!..
    hahahahaha!!!

  15. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    June 25, 2009 at 10:15 PM

    haih dark baru tau itu coot kejam ker huehue

  16. enyheartsdiamond says:
    June 25, 2009 at 10:31 PM

    akan ku tggu kepulanagn mu~

    nk dgr suara eny?

    bc antry FELLAS..PLEASE JUDGE MY RECORDED SONX!

  17. anak laut says:
    June 25, 2009 at 11:13 PM

    salam.. bro.

    anakalut pasti merindui entri bro ni..

    janganlah lupa singgah anaklaut..

  18. I n n z says:
    June 25, 2009 at 11:33 PM

    nak souvenir
    ta kira nak gak !
    :p

  19. mimi mimi. says:
    June 25, 2009 at 11:46 PM

    nk sabah crystal
    wahahaha~~

  20. xuen adyla says:
    June 25, 2009 at 11:49 PM

    uncle hadiah xuen mana?

    :p

    sila jangan buat buat lupa

    i'll haunt u

    hahaha

  21. ░♥si lampu neon♥░ says:
    June 26, 2009 at 12:15 AM

    aku rase cam ko baru je blogging ek..tapi syok. aku suke bace post2 ko. heh. good very good.

    aku spam aku suke spam blog ko hahah

    anyway, pegi selamat. balik selamat sudah la.

    GIANT mu GIANT ku jua..aaa

    diskaun plzz!!

  22. k.A says:
    June 26, 2009 at 12:18 AM

    selamat bekerja sambil bercuti
    hehehe

  23. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 26, 2009 at 12:39 AM

    sy psti akn merindukn update dr anda.. keje leklok.. jgn lpa bli oleh2 dr sabah yer.. kihkih.. :p

  24. ticnube says:
    June 26, 2009 at 12:49 AM

    ala....sonokk la nko...jgn lupe ole2..muahaha

  25. hanisYGbaek says:
    June 26, 2009 at 12:55 AM

    grunge,,
    nk ole2 from sbah..
    weee,,
    selamt beroutsttion~

  26. haruan tasek says:
    June 26, 2009 at 3:09 AM

    wah ko mo pi sabah grunge.... jangan lupa makan ikan bakar kat sana.... jalan2 cari awek.... mana tau ada sangkut seorang..hu..hu... ko bg tau boleh kami tolong pinangkan....ha..ha

  27. puspawarna says:
    June 26, 2009 at 5:09 AM

    huhu...
    wat ayt suspen jerr...
    tp, cam gerenti arr en grunge ni msti update blog die...hik2...

  28. lionteen says:
    June 26, 2009 at 9:53 AM

    lionteen msti merindui kamu nye la..
    hehe..
    btw,take care k..

  29. bluevirgolady says:
    June 26, 2009 at 10:03 AM

    jgn diucap selamat tinggal 2X

    huahuahuah....

    dulu aku tak ingin dgr ucapan "good bye" ..

    now! aku terpaksa ucapkan " good bye"

    take care fren =)

  30. AiE bAhRi says:
    June 26, 2009 at 11:43 AM

    dtg melawat tuan rumah walupun tahu rumah ini ditinggalkan bt sementara waktu =)

  31. nuyu farhan says:
    June 26, 2009 at 11:45 AM

    cepat pulang yep!
    hoho
    ;p

  32. imheppie says:
    June 26, 2009 at 1:33 PM

    jgn main jejauh sgt..huhu

  33. Cik Skaf says:
    June 26, 2009 at 5:39 PM
    This comment has been removed by the author.
  34. Cik Skaf says:
    June 26, 2009 at 5:43 PM

    adeh.. mcm sedey la pulak.. huhu
    tapi sy rasa2 awak akan update blog nie masa kat KK lagi .. eheks.! eh..mungkin ke? tak sempat kot.. tapi memalam sebelum tido takde keja tu, sempat2kanlah masukkan entry. Sure ramai yg ternanti2.. entry dr awak.

  35. sha89 says:
    June 27, 2009 at 12:09 AM

    wahhh nsib baik 2mggu....klau 2 bulan...mau pgsan org tggu entri2 ko..hehe

    keje elok2...yg pnting didahulukan.. dh free update k :)

  36. anak laut says:
    June 27, 2009 at 1:54 AM

    walaupun bro kini jauh pergi..

    anaklaut tetap setia singgah..

    selamat utk bro anaklaut.

  37. Nadd says:
    June 27, 2009 at 8:09 AM

    ye ye je kan grunge ni tau..
    nnt pulang cepat ;D

  38. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 27, 2009 at 5:24 PM

    padatnya jadual kamu.. papepun sy dtg mlwat sini slalu.. :D

  39. Dania says:
    June 28, 2009 at 2:43 PM

    am gonna miss ur writings!!! u'll be coming back before the "day" rite..so tgi friday's and gifts are waiting for me init??? lol

  40. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 28, 2009 at 11:57 PM

    28hb/6 kamu ke mn yer?? **tetttt**

    p/s: pulanglah cpt.. miss ur writing..

  41. ticnube says:
    June 29, 2009 at 7:29 PM

    ohoo...masihh lagi bercuti erkk...nko..tak pe..tak pe..teross kan and njoy

  42. GRuNGe says:
    June 30, 2009 at 1:14 PM

    Capiqa: Pergi yang kembali. Doakan la selamat pergi dan selamat pulang.

    Mamai: Yea betul bro. Kalau tak kije, soru oleh miss.

    Cik Yana: Wah, oleh-oleh. Boleh jer. Tapi tak la dapat kasi oleh-oleh yang mahal.

    Dark: Wakakaka, Adam Ahmad yea. :P

    Yulan: Ayat kena dramatik, baru nampak tragik sikit.

    Notso_Violet: Pergh, Mot menghalau saya pergi macam halau ayam jer.

    Khairil's: Pearl Jam, lagu paling aku suka, Daughter.

    Aie Bahri: Sudah kembali ke Johor kah Aie?

    Att Ashburn: Wakakaka, aku baru ingat nak ikut orang Brunei yang ko citer dekat blog ko g Brunei. Tahun ni, aku konpim tak mo g audit Giant Brunei, malas nak buat pasport.

    Miss Nurul: Dah masuk UITM dah sis kan. Belajar rerajin kay lil sis.

    Enyheartsdiamond: Nanti saya akan baca okies Eny.

    Anaklaut: Terima kasih kerana sudi melawat blog. Insya-Allah, akan berkunjung ke blog anak laut dan rakan2 untuk perkembangan semua.

    Mimi: Wah, Sabah crystal tu. Tak hagak-hagak betul. :P

    Xuen Adyla: Xuen, hadiah nanti kirim by pos ke UITM Merbuk. Okies?

    Si Lampu Neon: Giant mu bukan milik ku la lampu. Giant milik mat salleh. Wakakaka.

    K.A.: Alangkah bahagianya kalau ada masa untuk bercuti. Masalahnya, ndak ada masa bah.

    V\P Flora: Oleh-oleh Bandung tak nak ke Flora?

    Ticnube: Seronok, gila lah seronok 2 minggu dekat Sabah. Jadual kerja pack siut.

    Haruan Tasek: Kapten, sumandak sini cantik-cantik bah. Rasa mau bawak pulang semua saja.

    Puspawarna: Wakakaka, ayat suspen. Entrance untuk entry jer tu.

    Lionteen: Rindu-rindu selalu kay. :P Wah wah wah.

    Bluevirgo: Adeh, tetiba nyanyi lagu kumpulan Shades plak. Jangan Diucap Selamat Tnggal.

    Aie Bahri: Tuan rumah dah boleh melayari net dah la. :P Bawak lappy dengan berukband.

    Nuyu Farhana: Baik ultramen. Nanti ultramen kena bawak saya pulang cepat. Wakakakaka.

    Imheppie: Kali ni tak main jejauh, maybe lenkali. Sandakan dan Tawau next Sabah trip.

    Cik Skaf: Awak rindu entry saya dah ke? ;)

    Sha89: Wah wah wah, terharu ni dengar statement dari ko.

    Nadd: Thanks Nadd. Nak pulang tak boleh cepat, kena ikut jadual, tapi leh dah update belog.

    Vip Flora: 28/6, laundry day, banking day and beli barang rumah and packing barang nak g Sabah. Harap maklum.

    Dania: Insya-Allah Dania. Hope you are doing fine over there my dear.

    Ticnube: Jap lagi gua terjah blog animated lu.

  43. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 30, 2009 at 1:53 PM

    kamu nk g bandung ke?? kihkih.. :p

  44. @xiM says:
    July 2, 2009 at 9:11 AM

    nasib baik ko dah kembali..:)

  45. DuRiAn rUnTuH says:
    July 3, 2009 at 8:25 PM

    kalo pearl yg ori mahal siot..kalo beli pin tudung mutiara bese2 pon da cantik