CiNTa ZaMaN STuDY

Bercinta memang seronok, lebih-lebih lagi masa zaman muda remaja, zaman study. Dapat pulak satu uni. Dunia bagai ana yang punya. Mana taknya, time tu, kalau study library, leh study dengan couple masing-masing. kemana-mana berdua jer. Macam belangkas. Pastu, bila orang lain tengok dan mengata, buat dek jer.

Pastu, bila dapat duit elaun dari penaja, mulalah keluar sesama. Tengok wayang, makan fast food (kebiasaannya, fast food merupakan makanan mewah bagi student). Pastu, siap leh beli present bagai. I give you one present, you give me back one present. Kena awek demand, I give you want, you give me three. Dapat duit penaja, beli henpon sedondon, maklumlah, bercinta.

Cuti semester pulak, plan reramai, pergi bercuti. Semua couple2 jer yang pegi. Maklumlah, nanti bila dah cuti, lama lagi baru bersua kembali (kalau tak kena dismiss). Nak jumpa masa cuti, sorang utara sorang selatan, jadilah macam citer kutub utara kutub selatan (sebenarnya takde kena mengena pun dengan citer ni). So pergilah vacation.

Masa cuti plak, internet dan henpon jadi penghubung. Chat dekat YM, lepak-lepak dekat blog (kesemua ini hampir jarang berlaku zaman aku study, kerana zaman tu, henpon dan internet amatlah mahal). Lepas chat dekat internet, sambung plak dekat henpon, gayut sampai pagi. Maklumlah cuti, esok boleh bangun tengah hari.

Jadi, bestkan bercinta masa zaman universiti?

37 Response to "CiNTa ZaMaN STuDY"

  1. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    June 23, 2009 at 10:53 PM

    Ouh macam tu rupanya becinta di zaman uni eh. bru tau nih hohoh

  2. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 23, 2009 at 11:00 PM

    tpulang pd individu itu sndri.. klu dia dpt psgn yg btul2 kamceng.. ok la.. leh study sme.. huhu.. klu dpt yg kaki enjoy.. buku entah kemn..

  3. Cik Skaf says:
    June 23, 2009 at 11:34 PM

    huahua en grunge. saya suka entry nie. terkenang balik zaman study n zaman gedix2 dulu .. hoho. Tapi dedulu manade henpon segala bagai (eceh! org tau da saya remaja purba-zaman henpon pun tak jumpa kat uni). Dedulu duk satu kolej kediaman pun men surat2 tau. pas tulis surat, pass kt kawan2 dia masa gi mkn kt dewan makan. Tak pun, kirim kat sesapa bebudak lelaki tolong letakkan surat kat mail box kat blok. huhu.. mmg seksa skt komunikasi dulu kan? Skang men tekan2 butang henpon je.

  4. enyheartsdiamond says:
    June 23, 2009 at 11:49 PM

    benar la sikit2..

    u wat cmtu yeh?

    how sweet!

  5. sarah al -idrus says:
    June 23, 2009 at 11:49 PM

    ehe.kat UPM kalo couple dorg pggl TMBC "the most boring couple" yela mcm belangkas kan.hehe

    simpanla kemanisan seperti bg present mahal2,bercuti dgn psgn(yg belum kawen la) henfon sama etc. simpan utk dibuat lepas kawin.pasti kemanisan dia berbeza kan?

  6. dark says:
    June 23, 2009 at 11:59 PM

    errkk...adakah kite sezaman pes?har!har!har!
    adesss...aku dh tua rupenye..
    arrgghhh!!!
    lupe umo klu mengintenet nehh~
    hahahaha!!

  7. xuen adyla says:
    June 24, 2009 at 12:32 AM

    x pernah rasa
    sekian

    :p

  8. nuyu farhan says:
    June 24, 2009 at 12:55 AM

    x penah rasa jugak
    dan tanak merasa lagi buat masa ini
    pintu hati belom terbuka

    hey hey hey hey..
    aku tak percaya cinta
    aku tak percaya c.i.n.t.a
    ahaaaa...

    :p

  9. Umar Faiq says:
    June 24, 2009 at 12:56 AM

    lupe umur yea .... ko mmg salu buat2 lupe umo nyeh nyeh

  10. MISZ NaNa says:
    June 24, 2009 at 12:58 AM

    oh macam tu ke....
    tak pernah rase la..
    tapi macam xde life je
    asyik dgn couple je

    hehehe~

    tapi mcm best gak!

    XD

  11. hanisYGbaek says:
    June 24, 2009 at 1:50 AM

    cmtuh ke ceta msa zman uni??
    wee~
    xnah experience ah nehh..
    best ke??
    bunyi supa buang msa ja..
    kan3?
    hehhh~

  12. sha89 says:
    June 24, 2009 at 4:38 AM

    ohh....cmtu..aku xpernah rase lg bercinta kat U/kolej/mane2 tmpt blaja..

    tp dh name tengah blaja..wtpe bz2 bercintan cintun? x rock beb... lg2 ke hulu ke hilir bercouple2... cm xleh brdikari je haha..

    tp kapel ni....best kejap je..dh bosan nnti...break la..kn?

    :)

  13. zanetti_be says:
    June 24, 2009 at 7:13 AM

    mmg best cinta zaman universiti.duit tak ingat dah.yg nmpk awek je la dpn mata.tue kalo yg same u kalo tak sama u mesti mencari je peluang nak p jumpe pakwe/makwe masing2.

  14. DeVoTeD LiLy says:
    June 24, 2009 at 7:20 AM

    hoho..
    naseb baek pinses bkn 1 uni..
    jd ta seperti ni kami bercinta..
    miahaha..

  15. tuntung says:
    June 24, 2009 at 7:23 AM

    huk aloh~
    boring gile klu cmni
    pokai pon mau~
    huahahaha


    tuntungkita.blogspot.com

  16. @xiM says:
    June 24, 2009 at 8:29 AM

    u got that right!!

    terus teringat cinta di zaman universiti dulu..hehe

  17. anak laut says:
    June 24, 2009 at 8:44 AM

    biasalah tu GRunGE,

    tak bercinta nanti segan jugak kwan-kwan semua ada pasangan masing2..

    pengalaman di zaman tu sangat mengasyikkan lagi.

    apa khabr?

  18. haruan tasek says:
    June 24, 2009 at 10:20 AM

    Grunge aku tak merasa le zaman universit tapi zaman latihan aku ada... lebih kurang juga le..

  19. DuRiAn rUnTuH says:
    June 24, 2009 at 11:08 AM

    entah..tak penah merase pon,,huhu..takpe2..

  20. KhairiL's says:
    June 24, 2009 at 11:33 AM

    x pernah bercinta masa bljr :(

  21. sarah al -idrus says:
    June 24, 2009 at 11:56 AM

    aha.hampir semua ckp tak pernah merasa..uik2..

  22. mamai says:
    June 24, 2009 at 12:14 PM

    nie mengimbau kembali kenangan masa bercinta dekat U. tapi zaman aku tak ada HP lagi HP masa tu masih mahal...

    pakai surat ajer paling advance pun kita orang pakai tape recorder heheheheh kau jangan gelak yer aku mmg jiwang masa bercinta kat U dulu makan bersama kuliah bersama walau lain course cinta punyer pasal aku tuang kelas joint kelas awek aku heheheh...

  23. lionteen says:
    June 24, 2009 at 12:16 PM

    nah..
    amik kau lionteen..
    terkena diri sndiri..hahahaha..

    tp satu je len..
    xsatu U..
    hahaha

  24. Att Ashburn says:
    June 24, 2009 at 2:41 PM

    tengok gak la..
    my fren ade yg frust menonggeng je klo bergadh dgn bf..
    sian, nk study pun xle fokus..

  25. AiE bAhRi says:
    June 24, 2009 at 2:47 PM

    Salam bang,
    baru sempat singgah di sini.
    kan dah kantoi pernah bercinta masa di universiti dulu.wakakaka..

    Bercinta di universiti banyak pro dan kontra nya.Terpulang kepada pasangan untuk mencorakkan bagaimana perhubungan itu dijalinkan.Jika baik niatnya, maka baiklah perhubungan itu, tapi jika ada niat di sebaliknya, wallahu'alam.

    Tapi kebanyakan pasangan yang sentiasa berkepit sepanjang masa, tidak disukai oleh kawan2. itu pemerhatian saya lah..hehehe

  26. AiE bAhRi says:
    June 24, 2009 at 2:53 PM

    Lupa nk bagitau.
    Bagi pasangan yang suka menghabiskan duit dari penaja untuk berfoya2 dengan pasangan, bagi saya adalah satu tindakan yang paling BODOH sekali sebabnya duit itu boleh disimpan dengan baik untuk tujuan masa depan.

    Percayalah...percintaan sebelum kahwin akan menimbulkan kebosanan selepas kahwin sebabnya sebelum kahwin semuanya telah dilakukan.macam mana tu?hahaha

  27. blueCITY says:
    June 24, 2009 at 4:29 PM

    zaman study ku?

    cinta2 kera jer la kot, huhu

    sekali akau jatuh cinta, ianya bisa buatku tersenyum...=)

    now?

    huahuahua...

  28. I n n z says:
    June 24, 2009 at 5:05 PM

    haha !
    best ke ?
    same jer
    ku ta suke same kampus
    salu nmpk
    bOsan
    :D

  29. I n n z says:
    June 24, 2009 at 5:05 PM

    ouh yew
    ade pengalaman gak
    tp my ex tuh laen campus jew
    1 u
    :)

  30. Dania says:
    June 24, 2009 at 7:16 PM

    x best kot berchenta ngan pasangan yg sama satu univ..bosan dowh cam belangkas ke sana ke sini sume sama..then nanti kang nak lepak ngan kekawan..pasangan kecit ati plakk..i only manage to couple with a guy in the same univ once...only for few months..couple ngan pasangan di luar lagi ok kott....

  31. GRuNGe says:
    June 24, 2009 at 9:30 PM

    Notso_violet: Satu orang student yang ngaku tak pernah bercinta masa study.

    V|P Flora: Gaya komen macam ada pengalaman jer.

    Cik Skaf: Wah, sama baya, remaja purba gak kita ni yea Cik Skaf.

    Enyheartsdiamond: Student kedua yang mengaku punya pengalaman bercinta.

    Sarah: Adakah kamu masih belum bercinta sarah?

    Dark: Tak, ko muda lagi. Time aku sekolah masuk uni, aku rasa ko baru amik UPSR dark. :P

    Xuen Adyla: Seorang bakal student yang mungkin akan alami perkara begini.

    Nuyu Farhan: Student kedua yang ngaku tak punya pengalaman bercinta. Ops, kerjanya sebagai ultrawmen menyebabkan ia kurang masa bercinta. Lalalalala.

    Umar Faiq: Dark ni memang gitu Umar.

    Hanisygbaek: Student ketiga yang mengaku tidak pernah mengalami keadaan di atas.

    Sha89: Student keempat yang tidak bercinta sewaktu belajar.

    Zanetti Be: Betul tu zanetti. Best wooo, tak hingat apa dah. Bukak buku pun nampak muka aweks.

    Devoted Lily: Pengakuan exclusive bercinta tapi bukan satu Uni.

    Tuntung: Memang pokai wuits kalau ada aweks. Sebab nak jaga status punya pasal, semua perbelanjaan pihak lelaki nak bayar. Takde duit, uduk tak berani ajak keluar.

    @xim: Nampak gaya, macam lelaki jer yang terbuka ngaku kisah begini, takkan takde perempuan yang pernah alami keadaan begini?

    Anak laut: Sihat alhamdulillah. Kamu apa khabar cikgu?

    Haruan Tasek: Latihan ko tu, lebih kurang pusat pengajian gak kapten. Kapten, request entry kamu di pusat latihan bersama marka kamu kapten.

    Durian Runtuh: Pelajar perempuan ke lima yang ngaku tidak pernah melalui percintaan semasa study.

    Khairil's: Ishhhh, cari la sorang Khairils.

    Sarah al idrus: Kamu pun mahu mengaku tidak pernahkan Sarah? Masuk kamu, sudah jadi enam.

    Mamai: Aku pun pernah kasi kaset aku brcaap sambil menyanyi dekat awek aku. Mamai, zaman kita, semua usaha kena manual, tiada banyak bantuan teknologi sangat time tu. Aku pun pernah masuk kelas awek aku dulu. Wakakakaka.

    Lionteen: Wah wah wah. Kena ke pada kamu Lionteen?

    Att Ashburn: Adakah kamu juga tidak pernah Att?

    Aie Bahri: Pemerhatian ke pengalaman Aie? Lalalalala.

    Bluecity: Cinta kera, tapi kalau pk balik, memang buat tersenyum kan.

    Innz: Wakakaka, ada pengalaman rupanya Cik Innz ni.

    Dania: Kamu kan suka orang lebih matang dari kamu Dania.

  32. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 24, 2009 at 10:33 PM

    ada pengalaman ke?? kihkih..

    p/s: ianya pengalaman housemate sy.. beliau sguh bertuah dpt bf yg kaki blajo.. sme2 bersaing utk dpt result gempaq..

  33. AiE bAhRi says:
    June 24, 2009 at 11:14 PM

    hahah..pengalama semacam tu jangan ditanya bang. Nanti bocor plak rahsia.bukan tu je..saham pon jatuh nnti..hahaha

  34. CaPiQa says:
    June 25, 2009 at 9:01 PM

    kalau cinta gitu2 dengan cinta ilmu boleh jalan seiring dan saling mendahulukan yang penting, takde masalah rasanya. tapi ada ke istilah camtu?

  35. I n n z says:
    June 26, 2009 at 12:20 PM

    terada pengalaman la plok
    hahah !

  36. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 28, 2009 at 11:50 PM

    sblm tlpa.. adakah kamu mempunyai pengalaman cinta ketika study?

  37. rhapsody LiN says:
    June 30, 2009 at 5:24 PM

    hohoo~
    ku stuju ape ko cakap!!
    :p

    tapi ku masih single mingle.
    jimat duet scholar wooo00~
    hehe