DaRi KeRaNa MaTa

Zaman study aku, punya banyak kisah. Aku merupakan seorang yang agak nakal la masa study. Tapi senakal-nakal aku, aku masih tidak berani untuk pheewit awek. Apa yang aku boleh buat ialah, menjadi joker didalam kelas. Kisah yang aku nak citer ni, tak ada kena mengena dengan kejokeran aku dalam kelas. Ni kisah mengenai jelingan-jelingan maut yang aku pernah buat dulu. Kisahnya begini.

Aku dan kawan aku pergi uni pada hari Ahad untuk study di library. Tapi nasib kami malang, kerana library tak bukak. So aku dengan kawan aku membuat keputusan study dekat food court. Gila poyo aku masa tu, konon (nawaitu aku) nak menampakkan aku ni mat study la. Dua jam kami study, datang geng-geng junior lepak untuk makan. Member aku suruh aku pandang dekat awek sorang dalam geng junior-junior tu. memang taste dia, cerah dan gebu. Aku yang masa tu dah tahap tepu study, terus cakap dekat kawan aku, ko nak tengok tak dia tak senang duduk.

Secara kebetulan geng junior tu duduk depan meja kita orang. Awek tu plak duduk bertentangan dengan aku. Aku pun, start la perangai suka jeling aku. Dari dia duduk sampai dia borak, aku pandang direct jer dekat awek tu. 5 minit, kemudian 10 minit. Awek tu dah mula terasa yang aku pandang dia. Dia dah start rasa serba tak kena. gerak kiri kanan, betul-betulkan tudung. 5 minit kemudian, dia membisikkan sesuatu kepada kawan lelaki yang duduk depan dia. Kawan dia kemudian memandang kebelakang kearahku. Kemudian kawannya gelakkan dia. 5 minit kemudian, dia bangun membeli makanan, masih duduk ditempat yang sama. Aku mash jeling dia. Satu suap satu suap aku tengok. Sampai 10 suap, dia minta tukar tempat duduk dengan kawan dia. Aku pandang member aku dan senyum. Member aku time tu dah malu dah dengan perangai aku.

Owh, cerita ini iada moral of the story. Apa yang boleh disimpulkan ialah, gunakanlah mata anda dengan bijaksana.

25 Response to "DaRi KeRaNa MaTa"

  1. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    June 24, 2009 at 7:22 PM

    iskh iskh iskh
    *geleng-geleng kepala lutut

  2. lionteen says:
    June 24, 2009 at 7:52 PM

    gatai yek kamu ni..
    hehe..

  3. DuRiAn rUnTuH says:
    June 24, 2009 at 7:55 PM

    aiseh..ni memg tahap nkal hbis la ni..kene kan org..hihi

  4. mamai says:
    June 24, 2009 at 8:29 PM

    teknik berkesan nak megurat tu hehehehe pas tu jual mahal plak...

    tapi aku dulu awek aku yang ngura aku ahaks macam bagus...

  5. haruan tasek says:
    June 24, 2009 at 8:59 PM

    dengan ini ko boleh di cap mata keranjang grunge

  6. GRuNGe says:
    June 24, 2009 at 9:38 PM

    Notso_violet: Hehehehe.

    Lionteen: Bukan gatal, nakal sikit jer.

    Durian Runtuh: Memang dah hobi mengusik, nak buat cemana.

    Mamai: Wah, aku tak pernah dingorat perempuan, lelaki jer nak ngorat aku. Euuuuwwwwwww.

    Haruan Tasek: Mata keranjang tu macam main bola keranjang gak ke kapten? Lalalala.

  7. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 24, 2009 at 10:36 PM

    kamu cuci mata yer?? huhu..

    p/s: klu sy pndg kamu cmtu.. kamu nk watpe?? lalala~

  8. Idalara says:
    June 24, 2009 at 10:57 PM

    dari mata jatuh ke hati..tapi kak ida dari hati jatuh ke mata..sebab tka penah tenguk mata 'dia'hehehe..bahaya main mata ni tau.

  9. I n n z says:
    June 24, 2009 at 10:59 PM

    jht nyer mate kamu....
    nkl sungguh
    :p

  10. I n n z says:
    June 24, 2009 at 11:00 PM

    nape la gurl tu ta bgn
    n baling je mknan dy kat kamu
    hahah !ouh2
    iu kijam
    ;p

  11. xuen adyla says:
    June 24, 2009 at 11:05 PM

    gunakan mata untuk menggoda
    ahaks

  12. dark says:
    June 24, 2009 at 11:14 PM

    dh ko punye jelingan, aku pon tergoda pes..aww~
    hahahaa!!

  13. AiE bAhRi says:
    June 24, 2009 at 11:22 PM

    tabik spring!!!

    hari Ahad rajin g library.Bagus la..

    Moral of the story moral ialah, gunakanlah mata anda dengan bijaksana adalah salah tapi jangan suka menjeling sebab nnti mata naik juling. Baru padan muka..wakakaka

  14. mimi mimi. says:
    June 24, 2009 at 11:26 PM

    cehhh
    hukhuk

  15. enyheartsdiamond says:
    June 24, 2009 at 11:40 PM

    mata i menggoda~wana try?

    haha!

  16. GRuNGe says:
    June 24, 2009 at 11:43 PM

    V|P Flora: Bergantung bila kamu pandang saya. Kalau kamu pandang saya masa berseorangan, saya akan blah dari tempat tu. Tapi kalau saya dan gang, saya tenung mata kamu balik. Konpim kamu akan kalah.

    Idalara: Dari hati turun ke mata, lagi bagus sekiranya macam tu kak.

    Innz: Mata jahat, orang nya baik Innz.

    Xuen Adyla: My eyes tak menggoda la sis, but I think, your voice menggoda. :P

    Dark: Pandai je ko.

    Aie Bahri: Library merupakan rumah kedua sebelum sakit merana sebab cinta. Hehehehe. Pas kejadian tu, library hanya jadi Istana Hinggap atau Istana Gajah Putih. Lalalala.

    Mimi: Jaga-jaga, nanti saya jeling kamu.

  17. I n n z says:
    June 25, 2009 at 12:15 AM

    yeke baik ?
    hahaha !
    :D

  18. Cik Skaf says:
    June 25, 2009 at 12:51 AM

    huh! sy paling geramm kalau lelaki buat prangai mcm tu. Nak ngurat buat r cara ngurat betul2. Ni men renung2 tenung2 pulak. bengang taw. tak sangka awk pun camtu en grunge. huhu..malu tau ppuan bila ditenung2. Cuba awak, ppuan tenung2tak ganjak2..dari mula awak dtg smpai abis mkn.. maunya 2-3 suap awk dh blah kn?

  19. ticnube says:
    June 25, 2009 at 1:17 AM

    hamboiii nko..jeling..ohh kerana mata...:P alahii tingat msa bercinta...:PP

  20. @xiM says:
    June 25, 2009 at 3:41 AM

    gatal bertempat takper..hehe

    terus aku teringat zaman kat uitm dulu masa stadi kat foodcourt..hehe

  21. CaPiQa says:
    June 25, 2009 at 8:59 PM

    patut beliau pandang kamu balik. agak2 kamu gelabah tak? ehem3. ;p

  22. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 26, 2009 at 12:36 AM

    jgn cabar sy yer.. kihkih.. :p

    p/s: meh dtg mines, sy tenung kamu kt secret recipe.. lalala~ oh chocolate indulgence.. :d

  23. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 28, 2009 at 11:51 PM

    mn kamu?? sy nk tenung ni..pat la.. hahaha.. :p

  24. rhapsody LiN says:
    June 30, 2009 at 5:21 PM

    ahahaha~
    jaat giler..
    cian dak pmpuan tu

  25. rhapsody LiN says:
    June 30, 2009 at 5:22 PM

    teringat dlu pernah gak mamat nie usya2 aku then aku buat mata juling trus x jadi usya.
    h0h0h0~

    (^_^)