PeKeRJaaNKu.........................

Macam ramai jer tertanya-tanya apakah pekerjaan ku. Okieslah, picture describe a thousand words. Jadi, marilah aku tunjukkan korang apakah pekerjaan ku untuk hari ini. Gambar-gambar diambil semasa aku tengah bekerja. ;) Silalah berteka-teki



Owh, apakah yang aku buat disini? Besarnya tempat ni. Adakah aku sesat?



Wah wah wah, apakah erti nombor-nombor ini? Adakah ianya janjang aritmetik? Ataupun ketaksamaan linear? Cuba renung dan fikirkan.



Eh, meeting apa plak dekat kotak ni? Ish ish ish, takde tempat lain ke nak meeting?



Ish, apa kebendanya plak ni? Adakah aku akan memandu kenderaan ini untuk berlumba F1?



Dah naik plak. Tak ada lif ke sampai kena naik binatang ni? Gambar hiasan, bukan gambar tuan punya blog, harap maklum.



Apakah yang aku buat diatas sana? Inilah gambar aku sedang bekerja siang tadi. Gayat wooo duduk atas tu. Maaf, gambar memang kabur sebab cahaya dari atas bumbung (kalau tak kabur, nescaya aku takkan taruk gambar ni, wakakakaka).

Jadi, dari gambar yang aku tunjukkan di atas, apakah sebenarnya pekerjaanku? Wah wah wah, masih menjadi misteri ni.


51 Response to "PeKeRJaaNKu........................."

  1. mamai says:
    June 24, 2009 at 8:25 PM

    tak misteri bagi aku heheheeh bagi orang yang dah lama dalam bidang logistics dan warehouse nie.

    part number tu tak cukup panjang lagi, berapa besar warehosue nie macam bonded warehouse ajer....

    itu lift truck....tapi kenapa tak pakai safety helmet bahaya tu kalau kat tempat aku sure dah kena marah dengan aku tu...heheheh

    betul ker apa yang aku cakap nie....

  2. mamai says:
    June 24, 2009 at 8:26 PM

    atau kau ngah buat stock take dengan auditor maklumlah inikan tenggah tahun...

  3. Rose says:
    June 24, 2009 at 8:41 PM

    menariknye...leh naik tinggi2..wakakaa

  4. Dania says:
    June 24, 2009 at 8:48 PM

    saya tau saya tau!!! heheheehheehe

  5. k.A says:
    June 24, 2009 at 8:53 PM

    sy tak tau apa2,so tak dpt nak teka
    heheh

  6. haruan tasek says:
    June 24, 2009 at 8:56 PM

    kalau bab nie aku pakar.... no tu adalah lokasi untuk satu-satu barang... dan grunge tentunya membuat semakan stok.....hu..hu

  7. CikYana(",) says:
    June 24, 2009 at 9:08 PM

    eh2 cam tau je ape keje abang
    hihihihi
    cz sy pun penah keje disitu
    huahuahua

  8. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    June 24, 2009 at 9:18 PM

    keje lap habuk2 kat situ kan.hee:P

  9. puspawarna says:
    June 24, 2009 at 9:24 PM

    huhu...
    kje kire stok laa 2....
    so, slamat mengire...

  10. me says:
    June 24, 2009 at 9:40 PM

    he he pasni mmg kene serbu la ko kat tempat keje nyeh nyeh

  11. DuRiAn rUnTuH says:
    June 24, 2009 at 9:44 PM

    ni mesti keje cek2 barang ni..kire no siri..hihi

  12. GRuNGe says:
    June 24, 2009 at 9:45 PM

    Mamai: Wahhhh, memang warehouse. Aku dah agak, ko pasti akan tahu. Jawapan komen ko yang no dua tepat. Stock take, dan akulah itu stock take auditor. Tapi bukan stakat stock take, internal auditor. Safety kuranglah sana mamai. Event forklift tu pun, tak ada tali. Kalau jatuh, almarhum dah jadinya.

    Rose: Menarik? Gayat woooooo. Kalau naik sorang, lagi cuak. Kalau berdua, atleast leh ilangkan rasa takut dgn berborak dgn sorang lagi. Btw Rose, terima kasih kerana sudi singgah dan komen.

    Dania: Kamu konpim la tau, wek wek wek.

    K.A: Saya sedang mengira stock, esok plak, buat variance analysis and recount for variance.

    Haruan Tasek: Ko pun aku dah agak akan tahu apa yang aku buat. Tabik spring sket dekat ko kapten.

    Cik Yana: Lalalalala, serupa tapi tak sama tau.

    Notso Violet: Tu lar mot, habis berabuk sluar dgn baju tadi.

    Puspawarna: Ishhhh, malasnya nak mengira.

  13. GRuNGe says:
    June 24, 2009 at 9:49 PM

    Me: Wuits, aku tak leh on YM. Next week aku ke KK 2 minggu.

    Durian Runtuh: Hehehehe, cek stok durian runtuh.

  14. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    June 24, 2009 at 9:54 PM

    suar baju berhabuk?..
    mesin basuh u rosak kot:P

  15. hanisYGbaek says:
    June 24, 2009 at 10:03 PM

    fuhh,,sy xbijak bab meneka nehh~

  16. imheppie says:
    June 24, 2009 at 10:31 PM

    tau dah..musti ar mr.grunge keje bawak kete f1 tuh kan..lalala

  17. xuen adyla says:
    June 24, 2009 at 10:34 PM

    urgh?
    tau sebab baca komen kat atas
    hahhaha

    masih blur kerja apa
    i mean
    entahlkah

  18. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 24, 2009 at 10:40 PM

    wah.. besarnya tmpt keje kamu.. ini ke yg kamu duk audit slalu smpi penat giler/tahap gaban 2?? fuyoo.. leh naik smpi atas lg.. mcm best je..

  19. Idalara says:
    June 24, 2009 at 10:54 PM

    salam Grunge....wei..apalah kejenya grunge ni...susah akak nak teka..tkpe lah takyah teka..best tak naik 'lift'tu?akak mst gayat..

  20. I n n z says:
    June 24, 2009 at 10:58 PM

    (geleng3 pale tande x taw) ;p

  21. I n n z says:
    June 24, 2009 at 10:58 PM

    kalo teka dpt kasut baru x ?
    hahhaa !
    demand gle

  22. I n n z says:
    June 24, 2009 at 11:01 PM

    bile nk jd no 1 neyh ?
    pnt da spam
    hahahah !

  23. Cik Skaf says:
    June 24, 2009 at 11:09 PM

    alarrrr.. sy tau, awak jd mandor kilang kan? betulkan? huhuhu

  24. dark says:
    June 24, 2009 at 11:17 PM

    aku taw~aku taw~aku taw~aku taw~..
    hahahhahahaaha!!

  25. AiE bAhRi says:
    June 24, 2009 at 11:26 PM

    Salam malam bang,
    patut la penat semacam hari ini.Tengok gambar pun dh tau betapa penatnya hari ini..bawa2 berehat ye..

    Selamat melakukan kerja2 audit.lalala

  26. enyheartsdiamond says:
    June 24, 2009 at 11:27 PM

    hari tu kt keja kat jaya jusco..

    tipooo~

    majox~

  27. AiE bAhRi says:
    June 24, 2009 at 11:33 PM

    Bang, teringin juga naik yang benda kuning tu..hehehehe

    Mana satukah anda?kiri atau kanan?

  28. GRuNGe says:
    June 24, 2009 at 11:51 PM

    Notso_violet: Baju dan seluar berhabuk kerana warehouse. Waaaaa, kena panjat kotak nak kira stock.

    Hanisygbaek: Takper hanis, kali ni teka takde hadiah, lenkali teka dapat hadiah.

    Imheppie: Wakakaka, mau ganti bf Cik Ateen, Kimi Raikonen pandu F1.

    Xuen Adyla: Tak perlu blur, nanti nose bleeding lagi.

    V|P Flora: Tau takpe. Kadang2 best kije, kadang2 tak de mood dan tak best. Penatttt tahap gaban tu.

    Idalara: Kak, gayat gak naik, ada lah setinggi bangunan 4-5 tingkat.

    Innz: Wah, jangan geleng kepala. Innz, leh tolong? Tolong checkkan, rasa macam ada masalah jer dengan pengiraan tu. :P Kalau rajin la Innz. Kalau ada apa-apa, sila email saya. TQ.

  29. GRuNGe says:
    June 24, 2009 at 11:54 PM

    Cik Skaf: Wakakaka, buat-buat tak tau plak Cik Skaf ni.

    Dark: Syyyyyyyy.

    Aie Bahri: Besar wooo tempat tu. Penat, dah la panas. Cair woooo moisturiser, terpaksa guna blotter nak ilangkan minyak dekat muka.

    Enyheartsdiamond: Erk, saya cakap Jaya Jusco ker Giant? Lalalala. Opssssss.

    Aie Bahri: Benda kuning tu, abang hanya naik setahun dua kali. Tu pun kalau giliran abang yang pergi. Kalau bos letak orang lain, nganga jer la.

  30. nuyu farhan says:
    June 25, 2009 at 12:10 AM

    nanti nak belaja audit pulak..2 sem.
    tax da abes da 2sem..hehe
    sllu je dgr perkataan stock take
    :p

  31. AiE bAhRi says:
    June 25, 2009 at 12:12 AM

    "Cair woooo moisturiser, terpaksa guna blotter nak ilangkan minyak dekat muka."

    sah!mmg lelaki metroseksual.lalala~~(saje nk sakat..)

  32. I n n z says:
    June 25, 2009 at 12:15 AM

    btl jew
    tp kdg2 kite tgk en
    kite nye jap 26
    jap 20
    ta phm btl
    :p

  33. xuen adyla says:
    June 25, 2009 at 12:18 AM

    pasal nose tu shhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  34. izzahfarhana says:
    June 25, 2009 at 12:29 AM

    keje giantttt.haha

  35. MISZ NaNa says:
    June 25, 2009 at 12:31 AM

    berdasarkan komen2 di atas saye tahu la ape kerja kamu ngehehehe~ dulu saye pernah di arah bos melakukan stocktake! waaaaa~ siyes tak mau buat dah lagi! *ye la sebab dah berenti pon*

  36. anak laut says:
    June 25, 2009 at 12:36 AM

    salam..bro,

    terima kasih bro sudi singgah blog anaklaut..

    takpe..saya faham bro kepenatan..biasalah tu..bila keje, mesti penat.

    baru saya tau bro keje apa..

  37. anak laut says:
    June 25, 2009 at 12:36 AM

    salam..bro,

    terima kasih bro sudi singgah blog anaklaut..

    takpe..saya faham bro kepenatan..biasalah tu..bila keje, mesti penat.

    baru saya tau bro keje apa..

  38. anak laut says:
    June 25, 2009 at 12:36 AM

    salam..bro,

    terima kasih bro sudi singgah blog anaklaut..

    takpe..saya faham bro kepenatan..biasalah tu..bila keje, mesti penat.

    baru saya tau bro keje apa..

  39. zanetti_be says:
    June 25, 2009 at 1:04 AM

    bro..giant mane nie bro?leh dpt discount tak bro?hehe

  40. ticnube says:
    June 25, 2009 at 1:15 AM

    ppp sunggoh misteri keje ko nih... tgu next ntry..muahah...:P

  41. @xiM says:
    June 25, 2009 at 1:29 AM

    ooooooooooooooooo hang kerja lat warehouse yek..

  42. sha89 says:
    June 25, 2009 at 1:38 AM

    uiks...luas jgak...agak2 mcm tau je ape keje ko....hehe :)

    [saje buat2 tau...sdgkan jwpn dh de kat ats~]

  43. blueCITY says:
    June 25, 2009 at 9:11 AM

    u boss giant kan kan kan =P

  44. tuntung says:
    June 25, 2009 at 9:52 AM

    mcm warehouse dlm map game cs je aq tgok..haha

    kje ko berperang ke?


    tuntungkita.blogspot.com

  45. Atan says:
    June 25, 2009 at 5:01 PM

    kat stor kan.. atan dulu keje stor cuma dah lupa kod apa benda tu..

  46. KhairiL's says:
    June 25, 2009 at 6:13 PM

    mcm best je keja mcm ni

  47. CaPiQa says:
    June 25, 2009 at 8:55 PM

    dok sibuk snap gambar je. ingatkan photographer dalaman. ekeke xD

  48. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 26, 2009 at 12:38 AM

    argh.. sgt memahami.. sabar jelah.. bahagi masa kamu sbaik mngkin yer..

    p/s: sy kna wat preparation before keje la cmni.. :)

  49. VIP| fLoRa ™ © says:
    June 28, 2009 at 11:54 PM

    kamu keje kt area mn yer?? cam prnh tgk je tmpt 2.. nk ingt blik ni.. lalala~ *wink2*

  50. rhapsody LiN says:
    June 30, 2009 at 5:18 PM

    mcm bes jeee~
    h0h0h0~
    (^0^)

  51. dina says:
    July 3, 2009 at 3:08 PM

    rindunya aku nak bawak forklift tu wey... kau keje warehouse mana ni? takde warehouse sale ke?