KeLiRu

Kita semakin keliru,
Perkara remeh diperbesarkan,
Perkara besar diperemehkan,
Kita keliru,
Kerana sering dikelirukan si keliru,
Si keliru yang mencari ilmu separuh jalan,
Membuatkan banyak yang sikeliru tidak faham,
Lalu keliru,
Mana yang benar,
Mana yang tidak,
Lalu si keliru mula mengelirukan orang lain,
Dengan pendapatnya yang keliru.


Ini adalah petikan dari sms seorang kawan aku. Aku rasa it is nice, so aku olah sedikit (teramat minima) dan menjadikan sebuah poem untuk blog aku. Tapi sebenarnya, aku pun keliru dengan poem ini. ;)

10 Response to "KeLiRu"

  1. iyda7 says:
    May 27, 2009 at 9:22 PM

    kompius poem yg wat author die kompius ... ngan org2 yg bace nyer kompius...huhu

  2. GRuNGe says:
    May 27, 2009 at 10:00 PM

    Iyda7: Yang tersurat, akan tetap tersurat Iyda. tapi Iyda, ko tera. Macam mana ko tau aku menulis pasal orang dkt blog aku? Ko memang memahami aku iyda.

  3. DeVoTeD LiLy says:
    May 27, 2009 at 10:38 PM

    hoho..konpius pinses cenggini..
    susah lol maw fhm kamoo..

  4. GRuNGe says:
    May 27, 2009 at 11:22 PM

    Devoted lily: Saja post benda-benda keliru untuk kelirukan pinses. Lalalala.

  5. Cik Skaf says:
    May 28, 2009 at 4:24 PM

    Selalu keliru dan dikelirukan. Sebab kdgkala yang tersurat jauh sngt lari dari yang tersirat..

  6. GRuNGe says:
    May 28, 2009 at 10:55 PM

    Cik Skaf: Belajar melihat dari mata yang ketiga.

  7. Ukgm7W1vgZ3sIQnxZUiMIdVwVg-- says:
    May 29, 2009 at 12:09 AM

    mata yg kat dahi yea~
    o kat hati? maybe~

  8. badek_gonzalez says:
    June 17, 2009 at 12:52 PM

    ade betulnya poem tu...
    dah bule duduk setable dengan a. samad said..
    huhu

  9. xuen adyla says:
    June 18, 2009 at 12:29 AM

    huh dah keliru
    pening

  10. anak laut says:
    June 21, 2009 at 11:39 AM

    sesuai dengan tajuknya, "keliru"