BaPaK ToYoL

Kes 2:

Didalam sebuah jamban, seorang budak lelaki dengan khusyuk membelek nota. Membaca sambil mulut terkumat-kamit. Lepas satu, satu mukasurat dibelek budak lelaki itu.

Diluar jamban tersebut. Seorang lelaki pertengahan usia melihat jam tangannya. “Budak ni berak batu apa, dah dekat 20 minit dalam tandas ni” bisik lelaki itu di dalam hati.

Budak lelaki itu mengoyakkan notanya dengan halus, membuang nota tersebut didalam mangkuk tandas dan memflush jamban tersebut. Paip air dibuka seolah-olah mencuci sesuatu.

Lelaki di luar tadi mengetuk pintu jamban, “Awak ni buang air besar ke awak buat apa didalam tu?” Budak lelaki, menutup air paip, memandang mangkuk jamban untuk melihat sama ada masih ada sisa kertas ataupun tidak. Kemudian budak lelaki itu membuka pintu tandas sambil tersengih dan berkata kepada lelaki itu, “Maaf encik, saya sakit perut sangat-sangat tadi. Malam tadi salah makan kut”.

Lelaki tadi kemudian memeriksa tandas itu dan kemudian mengiringi budak itu keluar ke dewan peperiksaan sehingga ke majanya.

Budak lelaki itu berkata didalam hati, “Pergh, nasib baik semalam aku buat nota pasal elasticity dengan marginal rate of return. Dapat aku jawab dua soalan essay ni. Masa pun ada sejam setengah ni untuk Managerial Economic.


Lagi satu kisah aku semasa berada di sebuah IPTS tempatan. Nasib baik aku tak kantoi, kalau tak, memang kena gantung aku. ;)

9 Response to "BaPaK ToYoL"

  1. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    May 27, 2009 at 10:23 PM

    tak bermoral sungguh perangai lalala

  2. GRuNGe says:
    May 27, 2009 at 10:38 PM

    notso violet: Kurang bermoral sikit jer. Sebab kenakalan waktu remaja.

  3. CaPiQa says:
    May 27, 2009 at 10:42 PM

    oh, sungguh bergaya! sempat gak mencerna walaupun di dalam kamar kecil. ekeke.. xD

  4. +MisZ NuRuL+ says:
    May 27, 2009 at 11:05 PM

    ahahhaa BERGAYA gela bro!! mao itot ah! ehehhhehe =PPPP
    clamat ta kntoi..kalu ta bye2 jep la...kui3 XD

  5. GRuNGe says:
    May 27, 2009 at 11:27 PM

    Capiqa: Lecturer BM pernah bagitau I, orang yang paling bodoh, adalah orang yang ditangkap ketika meniru. Sebab dia cakap, nak meniru kena la pandai.

    Misz Nurul: Lil sis, jangan di amalkan tabiat bapak toyol di atas.

  6. Cik Skaf says:
    May 28, 2009 at 4:26 PM

    no komen.tngh bersedey hati .. MU kalah pg tadi. muahahaha..

  7. badek_gonzalez says:
    June 17, 2009 at 12:56 PM

    lorhhh..
    bende senang je tuh untuk wat note..
    uhuhu
    kenapa saya tahu?
    mmg tgh mengambil managerial economics r ni
    huhu
    lagi 5 hari, final.
    hoho

  8. miSs siv says:
    July 21, 2009 at 4:55 PM

    h0h0h~
    gilew jahat~
    hahahaha
    tp mmg co0L~
    =p
    org dulu pena kant0i tyme tgh campak kertas gulung2 kat mmber sebelah~
    h0h0h~~
    =p

  9. sayeJAJA says:
    August 5, 2009 at 2:01 AM

    wakakaa.
    perlukah saye ikot jejak langkah beliau?
    ngeee