aRGHHHHHHH.....................

Adeh, hari yang agak malang bagi aku hari ni.

1. Aku punya alarm tak berbunyi, pukul 8:30 pagi baru tersedar. Jadi pagi ni aku Subuh secara dinosour. Secara automatisnya, aku dah lambat untuk pergi ke Taman Connought untuk buat audit.

2. Aku naik kereta. Sampai highway, kereta kancil aku (pinjam kete mak aku) mati enjin. Aku tunggu 5 minit, start balik enjin, baru ok. Jalan sampai tol Bukit Jelutong (GCE Highway) kete mati balik. Jadi, pagi tadi dengan machonya menolak kereta ke RnR dekat dengan sebelah tol tu (nasib baik dekat). Aku telefon member aku yang punyai workshop. Dia datang dan bagitahu aku, kereta aku minyak hitam habis. Lepas check, rupa-rupanya tong minyak hitam kete tu bocor. Dia call dia punya pekerja untuk tanya anggaran kos. Anggaran 1. Kalau tukar second hand enjin, dalam rm 1,300 dan boleh buat dalam dua hari. 2. Kalau buat full overhaul, +- RM 1,500 dan kena tunggu seminggu. Aku suruh tukar enjin.

3. Petang, aku dapat panggilan mengatakan bahawa tak ada enjin 850 dekat kedai potong. Jadi, aku terpaksa amik opsyen full overhaul. Dah la mahal, kena tunggu seminggu. Nasib baik ada Kelisa.

Adeh, pening kepala dengan kereta ni. Sebab tu aku tak jadi nak beli kereta baru tahun ni. Aku fikir, adalah lebih baik sekiranya aku simpan duit deposit untuk beli rumah. Aku tengok umah dekat Denai Alam, paling murah 390k, tapi yang aku minat, 450k. Jadi, aku kena simpan 50k untuk beli rumah idaman aku. Harap, dalam masa 2-4 tahun ni, aku mampu langsaikan hutang apartment aku yang kaler hijau tu dan punyai cukup duit untuk depositkan rumah idaman aku.

15 Response to "aRGHHHHHHH....................."

  1. CaPiQa says:
    May 29, 2009 at 9:48 PM

    ololo.. cian incik grunge kte. nape x koling2 kte? kte leh tulun anta. hihi..

    yep2. simpan duwet beli rumah. bila nak bawak i pi tengok rumah idaman? wakaka~~ xD

  2. DeVoTeD LiLy says:
    May 29, 2009 at 9:51 PM

    dgn macho nye menolak kete???
    ade org fewiit2 x???=p

  3. GRuNGe says:
    May 29, 2009 at 10:04 PM

    Capiqa: Selagi ada daya, suka usaha sendiri.

    Devoted Lily: Rasa macam dengar awek dekat tol tu fewiiitt. Tapi selepas kena jeling, terus diam. Wakakaka.

  4. iyda7 says:
    May 29, 2009 at 10:05 PM

    aku tumpg sedey tuk ko pes..ri ni ko mlng..sok mane tau ari luck ko...cayok2 pes..huhu..

  5. DeVoTeD LiLy says:
    May 29, 2009 at 10:06 PM

    hahaha.. tu ahh kamooo.. ta bek oo jeling2.. fobia awek toll 2=p

  6. GRuNGe says:
    May 29, 2009 at 10:15 PM

    Iyda7: Hehehehe, cayok-cayok untuk ko jugak Iyda7. Hari ni bukan rezeki ko, esok lusa mana tau rezeki ko ke?

    Devoted Lily: Saya yang fobia untuk lalu di tol.

  7. zarina says:
    May 29, 2009 at 11:19 PM

    ciannyer...jemputlah datang ke worksyop pakcik jabar yer...sobut jo namo den..mesti dpt diskaun...skrg nih kan tgh sale..huhu

  8. +MisZ NuRuL+ says:
    May 29, 2009 at 11:23 PM

    npe sumer pgil bro 'PES' ehh? ermm3..mmg nme bro 'PES' eh?ngee~XD
    neway,,len kali letak 1ojam loceng..hua3 XD

  9. cik ateen says:
    May 29, 2009 at 11:30 PM

    hihihi..
    biasa laaa sume tuhh..
    psti ade yg late..
    hihihi
    ;))

  10. DeVoTeD LiLy says:
    May 30, 2009 at 1:07 AM

    fobia?? malu ahh tu tol gate gurl nmpak kamoo tolak kete=p

  11. GRuNGe says:
    May 30, 2009 at 1:08 AM

    Misz Nurul: Lil sis, nick bro kan pesakitmentaltampoi. Singkatan panggil pes.

    Zarina: Tadi tanya takde diskaun. Tapi tadi tanya dekat HR dia lar, nama dia pun Zarina gak. :P

    Cik Ateen: Late? Coffee late pun ada gak kan. Wakakakaka.

  12. GRuNGe says:
    May 30, 2009 at 2:05 AM

    Pinses: Wakaka, mana tak malunya, tol gate girl tu iras-iras Amy Mastura, ex gf saya. Wakakakaka.

  13. +MisZ NuRuL+ says:
    June 1, 2009 at 2:31 AM

    ouhh! yekew??
    bwu kite taw! ahhahahha =PP

    PES,pes,PES,pes,PES....ekekekeke XD

    *dak kecik bler xcited taw bnde bwu..kahh3*

  14. GRuNGe says:
    June 1, 2009 at 8:47 PM

    MisZ Nurul: Lil sis ni, memang kanak-kanak riang ria ribena betul. :P

  15. anak laut says:
    June 21, 2009 at 4:23 PM

    serba tak kena bro..pengalaman yg mungkin x dapat dilupakan ya tak..