aDa aKu PeDuLi ???? (SaYeMBaRa MeRaPu)

Kau cakap aku hensem,
Dah la hensem, kaya plak tu,
Tak cukup dengan kaya, pandai lagi,
Bersopan santun, pandai hormat orang tua,
Calon pilihan ibu-ibu mertua,
Tapi, ada aku peduli?

Kau suka caci aku,
Macam-macam kau kata,
Aku ni muka tak tau malulah,
Aku ni tak pandai bergaullah,
Dah la tu, kau cakap pulak aku ni suka mencarut,
Otak pun fikir blue jer,
Tapi, ada aku peduli?

Apa pun kau cakap dekat aku,
Bukan kau kenal aku pun,
Jumpa pun tak pernah,
Gambar jer kau tengok,
Tu pun, ntah gambar aku, atau gambar orang lain aku kasi,
Sebab tu, ada aku peduli?

8 Response to "aDa aKu PeDuLi ???? (SaYeMBaRa MeRaPu)"

  1. DeVoTeD LiLy says:
    May 25, 2009 at 10:30 PM

    emmm sayembara tuh ape???

  2. GRuNGe says:
    May 25, 2009 at 11:11 PM

    Devoted Lily: Mengikut kamus eletronik (thanks to notso violet) sayembara bermaksud pertandingan. Saja jer guna perkataan tu sebab macam best (wat-wat tak tau makna). Lalalala. Tima kasih kerana singgah Princess.

  3. iyda7 says:
    May 27, 2009 at 8:38 AM

    hehe...ketidakpuasan ati dituka ke bentuk sayembara eh...puitis la ni???hehe

  4. CaPiQa says:
    May 27, 2009 at 8:39 PM

    saya pun tamau peduli juga. sibuk je dia tu.

    eh, siapa dia tu? *kepoh2*

    ^_^

  5. GRuNGe says:
    May 27, 2009 at 9:12 PM

    Iyda7: Mana ada. Menulis untuk suka-suka, sapa makan cili, dia rasa pedas.

    Capiqa: Peduli-pedulikanlah belog ni. *kepoh2* juga ni.

  6. badek_gonzalez says:
    June 16, 2009 at 8:09 PM

    haha
    aku punya ayat, lain sikit..

    "wa ape peduli"
    haha

  7. xuen adyla says:
    June 18, 2009 at 12:30 AM

    peduli sebab kawan

    erk salah enter frame kut ni
    lol

  8. anak laut says:
    June 21, 2009 at 11:40 AM

    puisi yang sanagt best..ya memang anda hensem..dan sungguh kreatif pulak tu.