aKu SaYaNG KaMu

Aku sangat sayang padamu,
Tapi rasanya, kau masih tidak mengerti,
Betapa dalam kasih dan sayangku padamu,
Adakah cukup sekadar aku berkata?
Adakah perlu aku menangis setiap hari?
Untuk menyatakan kasih dan sayangku padamu.

Aku sangat kasih padamu,
Walaupun kita senantiasa berjauhan,
Tapi diri ini, masih setia bersamamu,
Tiada niat untuk aku mengguris hatimu,
Walau kadang kala, berlaku juga perkara itu,
Aku manusia,
Masih punya ketidak sempurnaan,
Jadi maafkanlah aku,

Harap kau mengerti,
Tika dan saat ini,
Aku masih sayang kamu,
Masih cinta kamu,
Juga rindu padamu,
Tolong fahamiku.


Entry ini ditujukan kepada leather seat 3 seater aku di rumah. Tempat dimana aku berbaring tengok tv, berblogging dan juga kadang kala tidur.

52 Response to "aKu SaYaNG KaMu"

  1. anak laut says:
    July 3, 2009 at 6:22 PM

    salam...

    betul ke? entah2 ditujukan pada sape ni bro..

    cete la sikit..anaklaut pun nak tau jugak..

    p/s:salam..bro.

    alhamdulillah...hari ni dah ada selera nak jamah nasi..

    tq singgah anaklaut..komen yang paling power bro bagi pada saya..tq:)

  2. CikYana(",) says:
    July 3, 2009 at 6:23 PM

    lalala
    yeke nie?
    tah2 tuk gadis pujaan ati..
    ngeh2

    jgn marah yer
    jz kidding :P

  3. sarah al -idrus says:
    July 3, 2009 at 6:34 PM

    hehe,jiwang2 sekali utk seseorg? ye dak?

  4. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    July 3, 2009 at 6:45 PM

    musykil nih..herm kerusi pun ada hati yang boleh terguris eh.hohoh

  5. AiE bAhRi says:
    July 3, 2009 at 6:54 PM

    Settle kan keje dulu..baru blh baring2 nnti.
    hahaha

  6. NuR says:
    July 3, 2009 at 6:55 PM

    emm.. ada rasa sangsi pada puisi ni..
    huhu... mcm setuju je dgn pendapat2 di atas tu..

    =)

  7. enyheartsdiamond says:
    July 3, 2009 at 6:57 PM

    laaa..engat utk eny!

  8. GRuNGe says:
    July 3, 2009 at 6:59 PM

    Anak laut: Alhamdulillah, sudah mahu jamah nasi. Jaga kesihatan kamu kay sahabat. Poem ni, ditujukan kepada sapa yang makan cili, dia terasa pedas.

    CikYana: Poem untuk sapa yang makan cili, dia terasa pedas. Lalalala.

    Sarah al Idrus: Erk, saya seorang yang jiwang. Japs, kamu duduk Putrajaya, precint berapa yea?

    Notso_violet: Leather seat tu boleh tercalar. Sebab langgar-langgar. :P

  9. GRuNGe says:
    July 3, 2009 at 7:01 PM

    Aie Bahri: Kerja, selagi belum tutup mata, kerja kerja kerja.

    Nur: Adeh, lagi seorang yang sangsi. Lalalala.

    Enyheartsdiamond: Kalau Eny Jasmay makan cili, rasalah pedasnya. Lalalala.

  10. AiE bAhRi says:
    July 3, 2009 at 7:05 PM

    Bang, kamu macam jumpa seseorang je di sana..cayalah!!penangan mata tu..

  11. Dania says:
    July 3, 2009 at 7:13 PM

    wohhh berchenta sama sofa kah??? lol

  12. anak laut says:
    July 3, 2009 at 7:13 PM

    salam..GRuNGe,

    betul..betull..anaklaut sangat setuju..
    masa nak tackle awek..mana leh terus hentam kromo selalu..

    tak kena gaya, makan kasut tumit tinggi la jawabh nya..:))) tq sudi ulas..

  13. haruan tasek says:
    July 3, 2009 at 7:32 PM

    ko tak bawa bantal busuk sekali ke melancong nie hu..uh..hu

  14. miSs siv says:
    July 3, 2009 at 7:57 PM

    uishh~~
    da berdebar2 da td~
    wakakakakaa~~~
    =p

  15. mimi mimi. says:
    July 3, 2009 at 7:58 PM

    jatoh chenta ngn gades sabah kot???kekeke

  16. NuR says:
    July 3, 2009 at 8:02 PM

    sangsi takpe.. coz tak tergolong dlm tuduh2.. sekadar nak mengusik jiran2...hikhik!

  17. ticnube says:
    July 3, 2009 at 8:11 PM

    tgkkk tuh.. kan dah ade geng... tempat tido...tuh..tuh..muaahahah

  18. DuRiAn rUnTuH says:
    July 3, 2009 at 8:15 PM

    kite jiran UDM..kite study kat UMT...

  19. rhapsody LiN says:
    July 3, 2009 at 8:55 PM

    ececeh....

    alasan je. mngaku je la lau special utk awek nun d sana

    ahahaha~

    :p

  20. SRISUFI says:
    July 3, 2009 at 9:19 PM

    Salam bro..

    sekali baca macam dedikasi buat dia...dua kali baca pun tetap sama untuk dia...tiga kali baca juga masih sama dia...


    hehehehehe...

  21. GRuNGe says:
    July 3, 2009 at 9:27 PM

    Aie Bahri: Takkan secepat tu dah jumpa, mungkin tidak Aie. :P

    Dania: Yups yups yups. Am couch potatoe now.

    Anak laut: Hehehehe. Saja jer buat nasi tambah dekat comment entry kamu.

    Haruan Tasek: Kalau boleh, mahuku bawa sofa tu naik Air Asia skali, tapi tak muat.

  22. mamai says:
    July 3, 2009 at 9:29 PM

    aku manusia tidak sempurna
    andai saling memahami
    pasti akan temui persamaan
    meminta maaf itu satu keindahan
    memaafkan itu satu kemuliaan

  23. mamai says:
    July 3, 2009 at 9:29 PM

    aku manusia tidak sempurna
    andai saling memahami
    pasti akan temui persamaan
    meminta maaf itu satu keindahan
    memaafkan itu satu kemuliaan

  24. mamai says:
    July 3, 2009 at 9:30 PM

    aku manusia tidak sempurna
    andai saling memahami
    pasti akan temui persamaan
    meminta maaf itu satu keindahan
    memaafkan itu satu kemuliaan

  25. GRuNGe says:
    July 3, 2009 at 10:01 PM

    Miss Siv: Tak perlu debaran itu. :P

    Mimi mimi: Gadis Sabah nama Mimi? Lalalala.

    Nur: Tau kamu bergurau. Terima kasih kerana menceriakan entry dengan gurauan kamu. ;)

    Ticnube: Wakakaka. Memang geng pun. Geng upin ipin.

    Durian Runtuh: Owh, jiran Otromen Nuyu la yea. ;)

    Rhapsody Lin: Ishhhh, awek jauh nun di sana tu di mana bakal cikgu? :P

  26. GRuNGe says:
    July 3, 2009 at 10:02 PM

    Sri Sufi: Hanya yang makan cili, akan terasa pedasnya. Wah, instinct kamu bagus la. ;)

  27. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    July 3, 2009 at 10:06 PM

    Teringin nak tahu u tuju kat sape eh puisi tuh?:P

  28. I n n z says:
    July 3, 2009 at 11:06 PM

    parah thp rindu dy neyh
    smpi wat poen bagai
    heeh :)

  29. I n n z says:
    July 3, 2009 at 11:06 PM

    nt aku rindu umah
    kat uia nt nk wat poem gak r.
    hehe ;)
    maO tru :D

  30. I n n z says:
    July 3, 2009 at 11:07 PM

    ini kOmen psma2
    wargghhh !!!
    o_O

  31. lili11 says:
    July 3, 2009 at 11:19 PM

    Eh kalu ditujukan kp krusi memang ler sampai bebila pun dia tak kan mengerti. Kih kih kih ... tuju ler kat org len yek!

  32. KhairiL's says:
    July 3, 2009 at 11:26 PM

    mcm double meaning jer entri ni

    hehe

  33. ber_uwang says:
    July 3, 2009 at 11:27 PM

    sayang bukan pada kata kata tapi pada perhatian kita pada yang di sayang.. salam zairah dan salam kenalan.

  34. Cik Skaf says:
    July 3, 2009 at 11:55 PM

    mash syg sofa itu? sofa tu da buruk rasanya. Taun dpn da blh lah tukar yg baru..
    eh! betulkan awak ckp pasal sofa kan? hu2

  35. me says:
    July 3, 2009 at 11:56 PM

    aii takan rindu kusie jerk kot ha ha ha sik ptt muahahaha

  36. GRuNGe says:
    July 4, 2009 at 12:34 AM

    Mamai: Maaf satu perkara, melupakan satu perkara. Satu campur satu, jadi dua. Dua perkara berbeza.

    Notso Violet: Pada kusi la mot.

    Inzz: Ko jangan jeles Innzz. Wakakaka, nanti ko poem bagai la komputer ko dan motor ko wei.

    Lili11: Sofa umpama manusia, empuk dan enak.

    Khairil's: Hehehehe. Bijak bijak.

    Ber_uwang: Terima kasih kerana sudi singgah komen. Perhatian pada sofa, nak beri perhatian yang macam mana yea?

    Cik Skaf: Sofa tu baru dan sedap lagi la Cik Skaf. Sangat selesa dgn sofa tu.

    Me: Hanya kau yang memahami.

  37. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    July 4, 2009 at 12:37 AM

    ye eh pada kerusi?

  38. I n n z says:
    July 4, 2009 at 12:39 AM

    tu la.
    sume la.
    tang mtr tuh aku nk kasi berjela cket.
    setiap body part aku nk include
    haha !

  39. I n n z says:
    July 4, 2009 at 12:39 AM

    tang komputer tuh
    aku penting internet je
    hehe :)

  40. hanisYGbaek says:
    July 4, 2009 at 12:39 AM

    waaa,,
    berjagkit ngn si dark ke si grunge nehh..

    smua nk berpuitis..
    cayalaaah bro..

  41. Nani Allen says:
    July 4, 2009 at 12:58 AM

    kata grunge. ni apa jadah jiwang gila ni

  42. puspawarna says:
    July 4, 2009 at 2:22 AM

    hik2....
    betoi lerrr....
    msti en grunge ni da tersgkot ngan awek sabahan ni....
    siap wndu2...
    wakakaka....

  43. ░♥si lampu neon♥░ says:
    July 4, 2009 at 11:11 AM

    leather seat. kaye nye ko? hahah

    nampaknya aku makin bzzzzz T_______________T

  44. GRuNGe says:
    July 4, 2009 at 11:44 AM

    Notso_violet: Yea lar mot, pada kerusi.

    Inzz: Tak sabar nak baca poem kamu. Asik baca novel kamu jer.

    HanisYgBaek: Wuish, memang dah banyak saya tulis puisi dekat dalam blog ni. Cuba tengok dan baca.

    Nani Allen: Grunge satu genre music, hati tetap manusia. Kurt Cobain yang grunge gila pun masih ada perasaan dekat Courtney Love. Kalau tak, takkan dia orang kahwin. :P

    Puspawarna: Wuish, baru duduk sini berapa hari, takkan sangkut. Tapi, sumandak sini cantik-cantik bah.

    Si lampu neon: Wuits, lama dah tak nampak updet ko. Ko busy gilers ke? Btw, tak kaya, cuma berkemampuan sedikit jer.

  45. Idalara says:
    July 4, 2009 at 12:03 PM

    salam grunge...
    kak ida agak kesangsian bila membaca puisi di atas..hmmm sepertinya ditujukan pada seseorg..tp di cover line dgn benda lain...siapakah gerangan sidia tu ye..

    p/sterimakasih singgah di blog kak ida..alhamdulillah anak semakin sembuh.

  46. Cik Skaf says:
    July 4, 2009 at 1:37 PM

    sofa kulit walau baru tapi kalau tercarik sikitpun terus nampak buruk dan comot. walau dijahit sekalipun,carikan itu tetap ada dan tetap kekal mncomotkan sofa.
    * wakaka apa sy merepek nie..!

  47. I n n z says:
    July 4, 2009 at 6:56 PM

    diriku kureng r bab poem2 neyh..
    heheh ;)

  48. GRuNGe says:
    July 4, 2009 at 7:01 PM

    Idalara: Erk, jangan ada sangsi kak. Tapikan kak, saya nak buat ayat artis sikit, "No komen yea". Hehehehe.

    Cik Skaf: Hehehehe, sofa kulit best wooooo. Tempat bermanja dan bermain. :P

  49. blueCITY says:
    July 5, 2009 at 11:19 AM

    aku sayang kamu juger.........



    awkakakkakakkakak...


    larik!!!!!

    =P

  50. miss GAZA says:
    July 5, 2009 at 9:25 PM

    cisss!
    jiwang pada krusi rupanya..
    haha
    =p

  51. VIP| fLoRa ™ © says:
    July 6, 2009 at 2:09 AM

    adakah ini coretan hati berlagu sepi?? huhu.. syabas.. sudah btemu someone ni (leather seat la sgt).. :p

  52. VIP| fLoRa ™ © says:
    July 6, 2009 at 2:11 AM

    Lupa plak.. kamu x tidur di katil kah?? sambil berbaring disana, bnyk ilham yang mncul x?? rjin2 post entry..