uPDaTe DaRi KT

Assalamualaikum. Masuk hari ni, dah 3 hari aku dekat Kuala Terengganu yang aman dan damai ni. Bertolak dari Shah Alam dalam pukul 10 pagi, kami singgah di Genting Sempah pukul 11 untuk breakfast dan meneruskan perjalanan pukul 12. Yea, aku ngaku tidak solat Jumaat, tapi bukan ke aku dalam keadaan musafir (alasan sokmo). Dalam perjalanan, aku tidur je kije. Kemudian sampai di Kemaman, cari makan, makan dekat Telaga Simpuh (ke Telaga Simpul?).

Lepas lunch, teruskan perjalanan. Jam dah menunjukkan 3:30 petang (sampai Kemaman dalam pukul 2:30). Berenti di Dungun, isi minyak (serta buang lebihan yang ditanggung kereta, hehehehe, sendiri mahu faham la yea) dan teruskan perjalanan. Kami sampai Kuala Terengganu dalam pukul 6:00.

Sampai, aku call member aku, nak inform dia aku dah sampai Kuala Terengganu. Ingat nak rest and keluar lepak dan borak-borak dengan dia masa makan malam. Sekali dia jawab, "Kita keluar sekarang, sebab pukul 9:00 aku nak tengok Nur Kasih". Cheh, tak pe lar. Rindu dekat kau punya pasal keluar skang pun skang la. Aku solat, siap-siap kemudian dia sms cakap dia dah sampai. Dia bawak aku g makan sotong goreng dan keropok lekor.

Hahahaha. Mesti korang bosan kan dengar citer update dari KT aku ni dah la bosan, takde gambar plak tu. Yea, aku memang sengaja tak amik gambar. Lalalalala. Jangan marah yea. Aku masih ketiadaan masa dan mood untuk update. Maaf yea. Owh, aku sudah lihat UDM dan UMT. Aku juga telah melihat tempat paling happening di KT ni, Mydin Mall. Lalalalala.

Okies, esok aku rajin, aku update lagi. Maaf, tak sempat nak jenguk blog korang. Nanti aku singgah, baca dan komen. Esok Isnin kan? Aku dekat KT ni, terasa macam hari Isnin walaupun hari Ahad. Akan ada dekat sini sampai Selasa tengahhari. Ada sesapa yang nak secure date sama aku? Boleh saja, tapi kena datang amik aku. Aku takde kenderaan. Owh, kalau rasa nak secure date, sila call atau sms PA aku di number 01*- 2** ** **. Lalalalala. Salam dari KT.

46 Response to "uPDaTe DaRi KT"

  1. fitriah says:
    August 9, 2009 at 10:32 PM

    secure date tu pe?

  2. CikYana(",) says:
    August 9, 2009 at 10:34 PM

    lalala
    insyaALLAH sok petang
    kte jumpe yer
    pape yana msg abg okey

  3. milimilo says:
    August 9, 2009 at 10:35 PM

    wah,ade date ngan cik yana..hehehe..xpnah g ganu lg..kirim kopok lekor bleh?

  4. NuR says:
    August 9, 2009 at 10:36 PM

    haa..secure date? ape tuh...
    emm..incik grunge beli la ole2..

  5. miSs siv says:
    August 9, 2009 at 10:38 PM

    eh?
    mcm 74%=dating n 26% keje je..
    =p

    *cikyana p0w die abes2an keh!*
    =p

  6. zarina says:
    August 9, 2009 at 10:41 PM

    wahhhhh...dtglah kat N9 lak..leh wat secure date..lalalala

  7. CikYana(",) says:
    August 9, 2009 at 10:42 PM

    sok ketemu di Giant
    n mkn2 di Mayang Village
    hahaha..abg banje yer
    :D

  8. enyheartsdiamond says:
    August 9, 2009 at 10:52 PM

    date?ngn i pon x date lg;)

  9. Anis Mohd says:
    August 9, 2009 at 11:13 PM

    nur kasih lg penting.
    ha3x..

  10. << s| tED| >> says:
    August 9, 2009 at 11:15 PM

    grunge : ole2 aku jangan di lupainnn!!!

  11. cik ian@aH Lian~ says:
    August 9, 2009 at 11:30 PM

    huhuhu
    dia gi date ler!
    lalala...

  12. Cik Skaf says:
    August 9, 2009 at 11:30 PM

    Napa. Bosan? Tension?

  13. Anak Gemilang says:
    August 9, 2009 at 11:31 PM

    hehe. mint nur kasih gk.. =)
    xpa. mmg ada msa kte akan mls nk updte grunge.. hehe..
    tp.. sy ttp nk kumen. kerana blog ni ada aura.. hehe..
    =)
    erm.. mesti best kan.. dpt la rest2 lg tuh..
    xpa.2..
    nnt esok2.. updte lgi yer..
    jg dri...
    smoga anda slmt smpi ke destinasi..

  14. momentinlife says:
    August 9, 2009 at 11:31 PM

    aku suka KT...

    jgn lupe mkn nasik lemak+ikan tongkol & nasik dagang.. bru lengkap.. =)

  15. miss GAZA says:
    August 9, 2009 at 11:46 PM

    balek dari KT nnti jgn lupa bawak balik ole2 kat kitorang..
    hee
    =P

  16. DaliaLiyana says:
    August 10, 2009 at 12:03 AM

    tul tu miss siv..akak setuju..akak pun rase dia bukan g keje..tp g dating & cuti2 malaysia..hehhe....
    ok, balik nnt jgn lupa ole2 utk blogger tau! winks!

  17. yoro okino says:
    August 10, 2009 at 12:09 AM

    nasi dagng satu..huhuh

  18. VIP| fLoRa ™ © says:
    August 10, 2009 at 12:44 AM

    wah, incik grunge gi ngedate dgn cik yana.. huhu.. blikn sy ole2 kt pasar payang tu.. last gi bln 4 aritu.. bila la dpt gi lg.. hmm.. tmpt yg bnyk kenangan manis & menyedihkn.. :|

  19. GRuNGe says:
    August 10, 2009 at 12:50 AM

    Fitriah: Secure date tu, adalah sejenis serangga berkaki lapan.

    CikYana: Alrite Yana, Insya-Allah esok kita jumpa.

    Milimilo: Boleh jer mau beli keropok lekor. Tak ada masalah.

    Nur: Cikgu Nur, insya-allah, akan cuba cari ole-ole dari KT.

    Miss Siv: Nak jumpa kamu, kamu pulak tak nak.

    Zarina: Hehehehe, dah lawat Nilai haritu yang termasuk dalam negeri N9, tapi masih tak secure date pun. :P

    CikYana: Mayang village tak tahu dimana, tapi heritage tau dekat mana.

    Enyheartdiamond: Nanti kita secure date ek. ;)

    Cik ian@aH Lian: Erk, bukan date, jumpa jer.

    Cik Skaf: Betulllll, tengah bosan ni.

    Anak Gemilang: Ora, Insya-Allah, akan cuba update esok. Maaf, tak sempat komen, sempat tengok gambar kamu jer ari tu.

    Momentinlife: Hotel memang menyediakan nasi dagang. Aku siap makan telur penyu lagi tengah hari tadi. Tapi sebijik jer la, dipaksa oleh Complex Manager.

    Dalia Liyana: Aler Dalia, Miss Siv tu orang ajak secure date, tak sudi tauuu. Ole-ole, Insya-Allah.

    Yoro Okino: Erk, nanti saya email nasi dagang kay. ;)

  20. GRuNGe says:
    August 10, 2009 at 12:51 AM

    ViP Flora: Hahahahaha. Bukan ngedet, jumpa-jumpa jer. Lalalala.

  21. mamai says:
    August 10, 2009 at 12:53 AM

    la aku ingat kau dah balik ke shah alam jom lepak kat qaseh

  22. ░♥si lampu neon♥░ says:
    August 10, 2009 at 1:17 AM

    ko rindu bersotbox je? sungguh hampes la dirimu ituh haha.

    memang bosan. bg la gambau sket !geee

  23. anak laut says:
    August 10, 2009 at 1:55 AM

    salam...bro,

    wah ari tu pi sabah, skrg kuantan dan KT..best la mcm ni..

    tq singgah anaklaut.:)

  24. anak laut says:
    August 10, 2009 at 1:56 AM

    salam...bro,

    wah ari tu pi sabah, skrg kuantan dan KT..best la mcm ni..

    tq singgah anaklaut.:)

  25. anak laut says:
    August 10, 2009 at 1:56 AM

    salam...bro,

    wah ari tu pi sabah, skrg kuantan dan KT..best la mcm ni..

    tq singgah anaklaut.:)

  26. rathiqah azmira rosli says:
    August 10, 2009 at 7:51 AM

    teringin gakmau jumpe incik ini.cmnolah ghuponye..hehe

  27. CikYana(",) says:
    August 10, 2009 at 9:13 AM

    Fyi..Mayang Village 2 kt Mydin Mall
    la..
    hahaha tmpt plg happening 2la

  28. patungcendana says:
    August 10, 2009 at 10:13 AM

    :-)selamat berhari Isnin...

  29. Masy says:
    August 10, 2009 at 10:39 AM

    lerrr..... dok shah alam ker.. jiran upenye hohehoheh

  30. TerubukMasin says:
    August 10, 2009 at 11:22 AM

    lu g KT rupanya bro..lu bli la sekarung dua keropok lekor tu..bleh buat kenduri utk kwn2 yg tinggal..kehkeh..gurau bro..

  31. Fia Batrisya says:
    August 10, 2009 at 12:49 PM

    Salam GRuNGe..

    waa neyhh cutii2 malaysia ke ape??

    selonoknye kamu..

    waaa....~ nak itut~

    hehe..:P
    take cre

  32. Jard The Great says:
    August 10, 2009 at 2:03 PM

    uish.. dah balik blom neh?

  33. miMiE aZim@Sk ^V^ says:
    August 10, 2009 at 3:08 PM

    popok lekoq jgn lupoo....

  34. @xiM says:
    August 10, 2009 at 4:08 PM

    lorrr..aku pun pi GANU gak weekend yang lalu..pi PUALU REDANG ...takdak rezeki la tu nak jumpa ko..hehe

  35. GRuNGe says:
    August 10, 2009 at 5:52 PM

    Anis Mohd: Tu lar pasal. Mana-mana pergi pun, Nur Kasih lebih utama.

    Tedi: Insya-Allah, telur penyu sebiji mau ka?

    Mamai: Boleh, nanti aku balik Shah Alam, kita lepak Qaseh. Tak pun Bob Corner pun best gak beb.

    Si Lampu Neon: Wuishhh, hari Isnin ko komen. Dimanakah kau wahai lampu? Sebab kebiasaan kau, Sabtu Ahad jer komen. Ni skolah cuti ker wei? Gambar....... Nanti aku taruk gambar.

    Anak Laut: Best memang best, tapi penat. Tiada masa untuk berpoya-poya ni sahabat. :P

    Rathiqah Azmira Rosli: Wah, sudi-sudikan lah berjumpa. Elemek, blog sudah hilangkan number phone yang saya tulis dengan full semalam. Dengki sungguh blog ini.

    CikYana: Elemek, Mayang Village ke? Bek lepak dekat Heritage.

    PatungCendana: Selamat hari Isnin. Dah habis charge ke Sabtu dan Ahad? :P

    Masy: Jiran, Subang dengan Shah Alam, kalau kentut memang boleh dengar Masy. ;)

    TerubukMasin: Boleh TM. Nanti aku bawak balik, buat kenduri dekat tempat kau suka lepak. Pelita Plaza Massalam. :P Ramainya orang Shah Alam.

    Jard: Aku lum balik lai la. Hehehehe.

    Mimie Azimask: Okies kawan tadika. Kawan tadika punya pasal, nanti beli kepok lekor. Tapi tak tahan ler kepok lekor tu nak simpan sampai this weekend. Cemana ek?

    @xim: Axim, cemana kau ada masa untuk jalan-jalan wei. Aku dengki ar dengan kau. Kejap Singapore lar, Pulau lah, Hong Kong lah. Tak penat ke masa mengodit?

  36. aien~s corner says:
    August 10, 2009 at 7:02 PM

    wah aien juz pnh sx je kat g KT last year.. tp bese2 je kat sna..

    xde gabo?? amek gabo bro tgh mngupdate post ni pn xpe, asl dkt KT hehe

  37. CikYana(",) says:
    August 10, 2009 at 8:56 PM

    Alamak aii nk lepak kt Heritage
    under bajet la...hiks

  38. SasHa Lee says:
    August 10, 2009 at 9:28 PM

    hahah mydin mall kat KT memg besh..tempat fofular..wahahaha..suka2 menambah... ngeh2..:P

    **sok turun kuantan kan?? make sure belasah some1 erh..mesti mood ceria datg semula..hehehe

  39. NuR says:
    August 10, 2009 at 9:48 PM

    incik grunge minat lagu tu ek..
    takpe..nanti nur upload video kat blog..hehe

  40. me says:
    August 10, 2009 at 10:07 PM

    sy nak tumpang beri satu senyuman manis bole .... wakakakkaka

    grunnn - manis tak ???

  41. sha89 says:
    August 11, 2009 at 12:42 AM

    wahh best tu g KT...siap mkn kepok lekor lg...

    xpela xde pic pun, asalkn ade update heeh :)

    kwn ko pun tgk Nur Kasih ek? isk2...cite tu mmg best...patut rmai rela xkuar jln2 sebab nk tgk cite tu~

  42. AiE bAhRi says:
    August 11, 2009 at 2:30 PM

    Bang, nape jumpa yana jap je..
    kalau tak boleh 'pau' dia suruh belanja..
    hahahaha


    yana, maafkan daku..hehehe

  43. joegrimjow says:
    August 11, 2009 at 3:26 PM

    oleh sebab de petandingan top commentor
    ku akan bace semua entry mu malam ni
    hehe

  44. noor afzan says:
    August 11, 2009 at 9:20 PM

    pegi KT..
    Ade gi Pasar Payang x bro..
    Masjid Kristal..
    saya x pernah masuk lagi la masjid tuh..
    best sangat ke?

  45. Nadd says:
    August 11, 2009 at 9:26 PM

    mase nad duk tganu,
    takmo plak dtg yea..
    hehe..

  46. d|n says:
    August 16, 2009 at 8:27 PM

    rajinnye update..huhu
    ak smgu skali br update..
    bizi la katekan..hehe