uPDaTe PaNTaS DaRi KuaNTaN - aDa GaMBaR aKu .............................

Setelah penat lelah bekerja di Kuala Terengganu (padahal 3 hari setengah jer, Sabtu, Ahad, Isnin, Selasa separuh hari), maka aku pun bertolak ke Kuantan. Owh, pada hari Selasa bersamaan 11 Ogos 2009, pukul lebih kurang 11:00, aku telah berjumpa dengan seorang rakan blogger (lebih kepada adik). Adik aku tu memang femes, kalau tak, takkan follower dia sampai beratus-ratus. Tapi malangnya, dapat jumpa kejap jer sebab aku rushing untuk wrap up audit aku dekat sana. Di kesempatan ini, aku nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada Cik Yana kerana sudi jumpa, walaupun aku ni muka tak siap. Terima kasih juga kerana Yana tak mengepau abang (kalau pow pun abang tak kisah....... :P). Hehehehehe.

Aku habis wrap up around 4:30 p.m. waktu pantai timur. Terus bertolak ke Kuantan. Sampai Kuantan around 8:00 p.m. Sampai Kuantan, perut dah menggelodak. Mandi, siap-siap, terus telefon lagi seorang blogger, Patungcendana a.k.a. werewolf hunter (jangan marah kay) untuk bawak aku gi dinner. Owh, aku tak pernah buat macam ni, jumpa 2 bloggers dalam sehari. Dia datang around 9:15 p.m. dan terus bawak aku gi Pantai Teluk Cempedak. Kami makan dekat tepi pantai tu. Terima kasih yea sebab sudi bawak aku yang tengah kebulur gi makan Patung.

Rewind..............................




Ini adalah dinner aku pada hari Sabtu 8 Ogos 2009. Lokasi Heritage Resort (aku main bedal jer, tapi memang ada perkataan Heritage tu la). Atas sekali adalah sepinggan Sata, makanan gelemer di Terengganu dan Kelantan (erk, betul ke Kelantan pun gelemer dengan Sata?). Owh, ABC yang aku tunjuk tu, khas untuk dilihat oleh Jard, aku rasa pasti kalah ABC Froodo ko tu Jard. :P Harga ABC tu, tahun lepas RM 10, tapi tahun ni, sudah meningkat ke RM 12, meningkat dengan kadar inflasi. :P Tahun lepas ABC dia best giler, sebab tu kita orang datang. Tapi, hari tu, memang tak sedap. Kurang manis, maybe ikut saranan kerajaan, kurangkan manis dalam makanan, lebihkan dalam senyuman (padanlah waitress dia senyum ada manis).

Rewind ............................................



Ini adalah hasil kerja tangan aku. Gambar atas tu menunjukkan betapa sibuknya aku untuk check dokumen (menyepahkan meja untuk ambil gambar). Gambar berikutnya adalah tulisan aku yang tak cantik, lagi tak cantik dari blogger yang mendakwa tulisan tak cantik (jangan marah, gurau jer Cik Nurfatehah). Owh, korang nampak tak tulisan aku? Kalau tak nampak, sila guna mikroskop (konpim Dart tak nampak sebab dia tak buat spec lagi).

Akhir sekali, ni la gambar aku. Kepada yang nak tahu cemana agaknya rupa aku. Erk, tajuk entry adalah gimik untuk menarik perhatian orang tengok entry ni yang kurang dari segi pengisian. :P


Owh, harap kalian semua boleh melihat gambar aku. Tengok, betapa tak siap muka aku sampai blog pun riject aku post picture. :P

P/S: Masih berada di Kuantan, ada sapa-sapa mahu berjumpa aku? Sila buat appointment dengan P.A. aku di number 01X 2XX XX XX. Lalalalalala.

Owh, maaf kerana kurang update dan tidak dapat menjawab semua komen di entry-entry yang lepas. Agak kesuntukan masa. Maaf juga kerana tidak dapat singgah dan komen. Tapi masih menjadi silent reader.

Kepada follower baru, terima kasih kerana sudi singgah dan follow, akan follow kalian juga.

47 Response to "uPDaTe PaNTaS DaRi KuaNTaN - aDa GaMBaR aKu ............................."

  1. patungcendana says:
    August 12, 2009 at 10:01 PM

    gigih update blog...kau ni dah mandi ke belum?

  2. patungcendana says:
    August 12, 2009 at 10:02 PM

    yey...aku first rupanya...:-D

  3. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    August 12, 2009 at 10:08 PM

    bila nk odit kt bangi plak?
    boleh banje i buka puasa hee

  4. noor afzan says:
    August 12, 2009 at 10:14 PM

    wah2..
    bro keje ape ek?
    audit mengaudit ape?

    yeay..
    saya la follower baru blog nih~
    hhee~

  5. TerubukMasin says:
    August 12, 2009 at 10:20 PM

    pesal gmbo tk clear tu..hehe..

    *ko asyik bg numb PA..glemerrr la beliau..:D

  6. CikYana(",) says:
    August 12, 2009 at 10:21 PM

    ur welcome
    ala smlm Yana baik ati jer
    sbb 2 yana x pow abg..ngeh2
    :P

    eh abg nape pic abg blur jer?
    ala xksh..cz yana da tgk muka abg dpn2
    hiks :)

  7. sarah al -idrus says:
    August 12, 2009 at 10:28 PM

    ooo.eh tak baik dok ckp muka tak siap tu. ciptaan allah semua cntik2 belaka. terpulang pd kita nak nilai.kecantiikan tu subjektif. ey ey. letakla gambar lg

  8. me says:
    August 12, 2009 at 10:32 PM

    gulp ekekeke

  9. << s| tED| >> says:
    August 12, 2009 at 10:40 PM

    alahai.. ABC tu rm 12 semangkuk...???????? kalau aku tak tertelan... tapi aku suka makan ABC kat mahkota parade melaka!

  10. fitriah says:
    August 12, 2009 at 10:40 PM

    gambar blur!

    tak aci!:p

  11. fitriah says:
    August 12, 2009 at 10:40 PM

    mahalnye ABC tu..

  12. k.A says:
    August 12, 2009 at 10:59 PM

    nampak sedap gila abc tu..lama sangat tak makan nih..

  13. Cik Skaf says:
    August 12, 2009 at 11:02 PM

    yuhuu.. dah jmpa bloggers ya?. 1 perkembangan yg sehat tu. Maka awak dah tak misteri lagi. :P

  14. NuR says:
    August 12, 2009 at 11:12 PM

    fuh padat tul aktiviti incik grunge yer.. jauh perjalanan luas pemandangan..

    nak jalan2....
    nak balik SA...
    waaaa

  15. SasHa Lee says:
    August 12, 2009 at 11:18 PM

    eii jeles gi kuantan!!
    tak aci date ngn 2 bloggers..
    degan kiter bila plak.. hehehe:)

  16. oranglidi says:
    August 12, 2009 at 11:25 PM

    ah, cilakak. hensem lu!

    dua blogger satu hari.. hm.. bestnye.

  17. fitriah says:
    August 12, 2009 at 11:28 PM

    tau xpe shasha..
    dengan kite die xnk date. haha

  18. miSs siv says:
    August 12, 2009 at 11:33 PM

    gile kasanova br0 nie..
    =p

    auditor pakai liquid paper gak ek?

  19. izzahfarhana says:
    August 12, 2009 at 11:44 PM

    eh dtgla uia.hahaha

  20. mamai says:
    August 12, 2009 at 11:54 PM

    wah untung kau dapat jumpa patung cendana aku yang kerap kekuantan pun lom berpeluang jumpa dia

  21. xuen adyla says:
    August 13, 2009 at 12:00 AM

    n leave

  22. aien~s corner says:
    August 13, 2009 at 12:13 AM

    ooo...pndai.. gabo foods letak yg xblur.. gabo sndri, blur..
    nk tgk gabo grunge yg len gak...hehehe

  23. GRuNGe says:
    August 13, 2009 at 12:45 AM

    PatungCendana: Wakakaka, mandi dah lar. Tahniah sebab jadi first commentor. :P

    Notso_violet: Bangi tak bukak Giant lagi ar.

    Noor Afzan: Audit compliance jer. Kije Giant jer Noor Afzan.

    TerubukMasin: PA aku memang gelemer wei. Tapi lagi gelemer kalau kau kasi dia pakai jersi Man United original yang kau ada dua tu. :P

    CikYana: Hehehehehe. Gimik jer kasi blur-blur tu.

    Sarah al-idrus: Erk, betul, kecantikan tu banyak persepsinya. Bila nak announce pemenang?

    Me: Syyyyyyyyy.

    Tedi: ABC tu memang semangkuk RM 12, tapi masa harga RM 10 lagi sedap. Tapi tempat Heritage tu, memang best.

    Fitriah: Erk, nak gambar clear? Sila minta pada PA saya. TQ. :P

    K.A: Gunakan peluang yang ada untuk makan. Kang dah kena pantang, terliur plak.

    Cik Skaf: Memang tak pernah misteri pun.

    Nur: Meh ikut saya balik SA. ;)

    Shasha Lee: Erk, nanti ek aku clearkan appointment. Sila rujuk PA aku Shasha.

    Orang lidi: Wei, power gila mata sampai gambar ceroh gitu mu bule nampok.

    Fitriah: I am still waiting.

    Miss Siv: Bukan kasanova, bosanova jer. :P Erk, pakai gak liquid untuk padam working paper. :P

    Izzahfarhana: Aku sampai la ni tak jumpa UIA dekat mana.

    Mamai: Kau telefon la Patung tuh, sure boleh jumpa. Dia tuan rumah yang bagus.

    Xuen Adyla: Leave what yea?

    Aien's Corner: Gambor kena letak gitu. Hehehehehe.

  24. Cik Skaf says:
    August 13, 2009 at 12:57 AM

    Aiks...

  25. zanetti_be says:
    August 13, 2009 at 1:47 AM

    mmg best satar tue.try kepok lekor kat batu rakit sukaramai

  26. oranglidi says:
    August 13, 2009 at 2:13 AM

    apahal bile wa tgk dkat2 macam same je muka kite? ???

    kmbar kah kita???

    adakah lu orang lidi sebenar????

    sirius niii

  27. miMiE aZim@Sk ^V^ says:
    August 13, 2009 at 4:52 AM

    ooowwhh itu rupernyer roper en grunge...

    penuh ngan sinar keimanan sampaikan tak nampak sebab bersinar sinar....
    :D


    amin....

  28. Masy says:
    August 13, 2009 at 8:03 AM

    ko nak mintak tolong ape?

  29. rathiqah azmira rosli says:
    August 13, 2009 at 8:37 AM

    fes sekali nak komen nape mahal sgt abc tuh,tgk cm bese2 je..hehe


    seken,nape gambo tak clear..hehe

  30. Ivy Metaga says:
    August 13, 2009 at 2:53 PM

    uihhh..posing tepi keta..

    chantek keta lalalalala

  31. ░♥si lampu neon♥░ says:
    August 13, 2009 at 3:00 PM

    takkan nak jumpe ko kot? aku tak pernah berbahasa kureng seperti ini dgn orang yang lebih mendung dari aku.. hehehehe.

    papehal pon, ABC tu giler babas best!belanja laaa satu geranch!

  32. enyheartsdiamond says:
    August 13, 2009 at 6:10 PM

    x clear!x puas aty!

  33. GRuNGe says:
    August 13, 2009 at 6:44 PM

    Cik Skaf: Erk, apa yang aiks?

    Zanetti Be: Tak sempat ler beb. Dah dekat Kuantan ni.

    Orang lidi: Wei, aku rasa kita kembar yang terpisah lama. Tapi, aku tak puas hati, ko masih commentor pertama dekat mana2 blog yang aku singgah beb.

    Mimie Azimask: Tu sebenarnya cahaya sportlight.

    Masy: Erk, nanti aku bagitau apa yang aku nak mintak tolong.

    Rathiqah Azmira Rosli: Fes, memang mahal dan tak sedap dah tahun ni. Harap tahun depan sedap. Sekon, gambo clear, masuk blog tak clear.

    Ivy Metaga: Kete cantik, tapi bukan kete sendiri, kete member.

    Si Lampu Neon: Nanti aku tapau untuk kau, tapi tahun depan ar.

    Enyheartsdiamond: Wakakakaka, x clear. Nak clear minta ler yea. :P

  34. VIP| fLoRa ™ © says:
    August 13, 2009 at 7:19 PM

    sedapnya ABC.. nape pic kamu blur.. x nmpk sgt.. bg la clear ckit bro.. :D

    p/s: jgn lpa bli ole2 utk sy.. lalala~

  35. ber_uwang says:
    August 13, 2009 at 8:58 PM

    nak keropok lekor...

  36. zarina says:
    August 13, 2009 at 9:01 PM

    nyumm...nyummm...cedap nyer ABC tuh..lama xmkn ABC...mesti crk gak sblm pose..erkkk..gambar tuh mcm pernah ku lihat :P

  37. DilOt says:
    August 13, 2009 at 9:09 PM

    aku nmpk cahaya je terang...

    xclear...gi tukar..kudukut btl...

  38. lili11 says:
    August 13, 2009 at 10:30 PM

    Haku nampak gamba kete jer. Ada orang ker kat situ?

  39. imHepPie says:
    August 13, 2009 at 11:51 PM

    huii sapa mamat ensem tuh...hik3..

  40. Idalara says:
    August 14, 2009 at 2:33 AM

    kak ida rasa hensem gak grunge ni :)
    tp kak ida nak tguk yg real punya depan mata..so bila nk dtg taman seroja..dekat je dr nilai tu..

  41. Alwanieyusoff says:
    August 14, 2009 at 10:54 AM

    nti dtg johor bagitau..hehe..
    ~nak tumpang sekaki jugak.. bole kte mengopi..

  42. Jard The Great says:
    August 15, 2009 at 11:55 AM

    peh.. mahalnya ABC....

  43. oranglidi says:
    August 15, 2009 at 6:24 PM

    haha! xde a slalu first brader! cis, hehe..

  44. d|n says:
    August 16, 2009 at 8:25 PM

    gamba x clear pn..saje je ke..
    takut peminat usha ko..hehe

  45. noor afzan says:
    August 17, 2009 at 10:57 AM

    oooo..bro keje giant..
    alahai..saya jarang shopping kat giant la.
    jauh sket dari rumah..
    saya shopping kat OTK..
    Err.bro tau ke OTK?

  46. ♥S@R@♥ says:
    August 17, 2009 at 2:44 PM

    sedapnye ABC tu.. (rasa cam dh lama je xminum ABC..huhu)

  47. 日月神教-任我行 says:
    May 9, 2010 at 11:57 PM

    AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
    情色論壇