TeRaTaK BuRuK aKu

Kali ni aku nak tunjuk gambar teratak buruk kecil aku. Aku baru cat apartment aku ni tahun lepas. Sebab aku rasa bosan dengan pilihan kaler yang diberikan oleh ex owner rumah ni. Boleh dia cat rumah ni dengan guna cat kaler coklat kapur jer. Mula-mula masuk rumah ni, boleh dikatakan daif lar keadaanya (sebab tuan punya rumah daif). Sebenarnya, aku dah duduk rumah ni since 2006. Sah jadi owner 2007. Masa mula-mula masuk, rumah ni memang terlalu kosong. Sekarang, rumah ni dah complete. Cukup segalanya. Rasanya, mungkin kalau ada rezeki, aku akan upgrade lagi umah aku ni (tak tau samada nak upgrade or aku nak beli landed property). Kalau ikut plan aku la, aku akan beli landed property in 2-3 years time. Okies ler, cukuplah aku merepek meraban. Sila-sila jemput masuk teratak buruk aku ni.




Ni merupakan ruangan favourite aku. Di mana aku bersantai tengok astro, chat dan update blog aku. Three seater sofa tu memang tempat aku merehatkan badan setelah selesai kerja, kebiasaannya aku baring dekat situ dan jadi couch potato (lately ni aku lebih banyak duduk sebab melayan lappy aku). Aku nak tunjuk keseluruhan rumah aku, tapi perlu ke aku masukkan gambar bilik air dengan dapur aku? Rasanya, cukuplah bawak korang semua sampai ruang tamu aku jer kan. Apa-apa pun, aku sayang rumah aku.

"Sesungguhnya
, rumah ku itu adalah syurga bagiku."

8 Response to "TeRaTaK BuRuK aKu"

  1. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    May 16, 2009 at 5:05 PM

    ade kurang lagi lam umah tu hoho

  2. iyda7 says:
    May 16, 2009 at 7:48 PM

    huhu...der bunga eh pes?....hahaha..tegelak laks..

  3. GRuNGe says:
    May 16, 2009 at 11:10 PM

    Apa yang kurang lagi?

  4. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    May 16, 2009 at 11:44 PM

    xde anak-anak:">

  5. Cik Skaf says:
    May 19, 2009 at 9:37 PM

    rasanya blog lagi berseri2 kalau dimasukkan sekali
    gambar dapo, blk dan stor yg bcolor purple & kuning ittew...hohoho

  6. badek_gonzalez says:
    June 15, 2009 at 7:54 PM

    apa rasenye ade rumah sendiri??
    aku baru duduk umah sewa, dah rase seronok sebab ade rase bertanggungjawab pada hidup sendiri....
    ntah r..
    hahaha
    pape pon, umah nampak kemas dan sopan.
    tidak segan untuk mengajak orang kampung datang marhaban dan rerakan datang untuk meraban.

    bab kata notso_violet tentang xde anak2,....lalala

  7. AiE bAhRi says:
    June 21, 2009 at 12:51 AM

    Pandai memlilih kombinasi warna yang sesuai.

    Greean apple yang sungguh memukau pandangan.Sejuk!

  8. @xiM says:
    July 21, 2009 at 11:29 AM

    bro
    green apple tu dah cantik
    tapi kalau buat featured wall mesti lagi gempak..
    gabung oren dan hijau mesti pehhh..:)