aKu YaNG CoMPLiCaTeD (PaRT 1)

Aku dah ketandusan idea untuk menulis. Mana taknya, kalau aku tak keluar buat audit, kerja aku seharian adalah menulis report untuk audit aku. Kadang2, aku rasa macam nak pecah kepala aku memikirkan ayat2 untuk aku tulis.

Okies, aku nak mulakan nama aku. Aku rasa, senang kalau aku tulis dengan cara membiodatakan penulisan perihal diri aku.

Nama: N*******N

Umur: 31 tahun pada Oktober 2009

Pekerjaan: Audit Dalaman

Alamat: Shah Alam

Nombor telefon: Hotlink & I Will Follow You

Tinggi: 174cm pada tahun 2002

Berat: Biggest loosers

Rambut: Dahulunya kerinting kini dah lurus

Minat: Membaca buku cerita orang putih (ada lagi 2 buku tak baca yang telah dibeli pada tahun 2008), giler chatting, perokok tegar, suka menyanyi (tapi suara tak sedap, kesedaran yang timbul selepas berkaraoke dengan amy dan sarah), suka tengok astro dan macam2 lagi

Makanan kegemaran: Ayam dan Kentang

Minuman: Nescafe Ais


Sebenarnya, aku tak reti macam mana nak ceritakan perihal diri aku. Tapi, kalau orang tengok aku dan tak kenal aku, pasti akan ingat aku seorang yang serius dan garang. Mak aku selalu cakap, muka aku bengis, sejak dari kecik muka tatak senyum. Tapi pada mereka yang kenal aku, aku boleh dikatakan agak peramah dan senang di bawa berbual. Kepala otak aku ni agak gila-gila (mungkin ni merupakan salah satu lagi sebab aku guna nick pesakitmentaltampoi).

Aku rasa, perangai aku ni berubah-ubah mengikut angin. Dark pernah cakap, aku ni ada penyakit datang bulan macam orang perempuan. Susah jugak aku ni sebenarnya. Ada seorang kawan aku (pengusaha restoran makanan segera) mengatakan bahawa aku ni seorang yang sukar diramalkan. Mungkin jugak la. Sebab benda yang paling aku suka buat ialah sesuatu yang orang tidak akan duga (dengan istilah lain, suka buat suprise). Aku tak suka jadi stereo type, aku suka jadi unik (ala-ala Grunge life style), lain dari yang lain. Tapi kadang-kadang, aku rasa diri aku ni sendiri seorang yang typical. Hehehehe. Buat something yang semua orang buat. Sebagai contoh, aku sebenarnya kalau boleh, tak nak tulis perihal diri aku, tapi masih ramai yang minta aku menulis serba sedikit pasal aku.

Aku tengah tak ada mood nak tulis panjang lebar. Lagi pun, feedback dari kawan-kawan aku, mintak aku meringkaskan (ringkasan dan summary merupakan perkara yang susah pada aku semasa di sekolah menengah) blog aku. Jadi, dengan ini aku nak mengakhiri kisah diri aku ni. Insya-allah, aku akan sambung citer ni di lain masa dan waktu. (Aku dah hutang banyak dekat blog ni, Nirvana dan bagai-bagai lagi).

8 Response to "aKu YaNG CoMPLiCaTeD (PaRT 1)"

  1. iyda7 says:
    May 13, 2009 at 9:05 PM

    hmmm....lam bebnyak ni kan...1 je yg make me curious...cmne rambut ko ley lurus??huhuh...rebonding ea???hehe

  2. GRuNGe says:
    May 13, 2009 at 9:28 PM

    Straightening la. Tak caya, tanya Dark. Wakakakaka.

  3. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    May 15, 2009 at 6:58 PM

    now i paham penyakit dtg bulan u tuh

  4. CikYana(",) says:
    June 14, 2009 at 9:18 PM

    owh ni la abg man yg sebenarnye yer
    huhuhu
    encem bergaya gitu
    :))

  5. badek_gonzalez says:
    June 14, 2009 at 11:12 PM

    dah mula tulis biodata...
    mmg terbukti anda kebosanan tahap dewa..
    ketandusan tahap jelapang padi terbakar..
    hahaha

  6. GRuNGe says:
    June 14, 2009 at 11:18 PM

    Wakakakaka. Badek, ko memang gilos. Wakakakaka.

  7. anak laut says:
    June 21, 2009 at 4:25 PM

    bro...anda memang bergaya...smart!

  8. ░♥si lampu neon♥░ says:
    June 23, 2009 at 6:00 PM

    hahahah pes time tgk muke ko terpampang ala2 nak masuk aperentis gitu.
    anyway ko 31 thn> woh hebat giler
    dan maafla
    semoga ko menerima bahasa aku kau ini
    walopon umo ku muda berpoloh tahun dari muu

    guahahahah