TaK TeRuPDaTe

Assalamualaikum. Perghhh, lama siut aku tak update. Busy dengan HiNGGa HuJuNG NoKTaH. Bulan ni tak ada outstation, tapi masih lagi kena pergi Store yang jauh-jauh untuk audit. Owh, hari ni dah empat hari kita berpuasa dan lima malam kita berterawih. Alhamdulillah, attendance full. Owh, masih lagi sempatkan untuk mengucapkan Selamat Berpuasa kepada semua.

Hari pertama dan kedua puasa aku, merupakan hari yang tidak produktif bagi aku. Bangun baring dan tidur jer kerja. Ini merupakan suatu ujian bagi perokok tegar macam aku. Nampak sangat rokok telah buat aku jadi lembik. Hari ketiga, audit di Alamanda Putrajaya, alhamdulillah, berjalan dengan lancar. Hari keempat, agak malas, tapi masih berjaya menyempurnakan audit aku.

Esok, sepatutnya jadual pergi ke Nilai, tapi jadual bertukar last minit. Ber_uwang, maaf, mungkin tiada rezeki dan jodoh lagi untuk kita berjumpa. Aku akan bagitahu bila aku ke Giant Nilai lagi nanti. Tapi, esok masih kena keluar. Tempat, adalah di Prima Saujana.

Owh, aku mahu participate contest Jard. Sebab hadiah dia lumayan. Tapi terpaksa fikir balik, sebab kena taruk gambar sendiri. Aku bukan tak nak letak gambar aku, tapi tiap kali aku cuba letak, maka gambar itu akan direject oleh blog. Sebabnya, aku pun tak tahu.

Untuk kalian yang mengikuti cerita HiNGGa HuJuNG NoKTaH, aku harap korang semua boleh bersabar. Novel akan di update kemudian. Aku masih memikirkan ending yang suspen. Kalau ikut jahat aku, nak jer aku tulis ending macam ni.

"Dah berapa banyak noktah dah, korang still nak suruh aku sambung ke. Okies, ni noktah terakhir aku."

Tapi kalau aku wat gitu, sure korang akan bakar blog aku ni kan. Jadi, nantikan lah cerita 18PL SX SG dan dot dot dot aku tu kemudian hari yea.

Owh, maaf kerana entry ini tidak membina. Entry ini hanyalah untuk suka-suka dan untuk makluman kepada semua jer. So akhir kata, senyum-senyumlah dan banyakkan beramal. Owh, lupa nak minta maaf sebab jarang ada kesempatan untuk melawat blog kalian. Aie, Lampu Neon, Orang Lidi, Patung Cendana, Mamai, Anak laut, Biru, Lili11 dan yang lain-lain, kadang-kadang, aku datang, tapi tak tinggalkan jejak kaki jer.

61 Response to "TaK TeRuPDaTe"

  1. azzaliena suziantie says:
    August 25, 2009 at 11:38 PM

    selamat berppuasa weh :)

  2. CikYana(",) says:
    August 25, 2009 at 11:39 PM

    cepat2 update cite besh2 tau

    hehehehe

  3. miSs siv says:
    August 25, 2009 at 11:47 PM

    yelah tuh direject~
    =p

    selamat berpuase!!
    =D

  4. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    August 25, 2009 at 11:50 PM

    pegi putrajaya bukan nak gitau pun tsk T_T. Bangi seblah je tau, sebelah jer. Kan emo dah.

    Eh u sambung lah crite tuh..

  5. varsha says:
    August 26, 2009 at 12:17 AM

    alasan pic direjek oleh blog langsung tak bole diterima :P

  6. dark says:
    August 26, 2009 at 12:28 AM

    perokok tegar..huhuhuu..ade nicotine plaster lbey x grungie?hehehe..salam..

  7. GRuNGe says:
    August 26, 2009 at 12:39 AM

    Azzaliena Suziantie: Selamat berpuasa kepada kamu juga. Terima kasih kerana sudi follow dan singgah komen.

    CikYana: Hehehehe, citer besh-besh, tengah takde idea Yana. Nanti ada, abang update.

    Miss Siv: Betul, kena reject dengan blog. Selamat berpuasa kepada kamu juga Miss Siv.

    NotSo Violet: Adeh, jangan emo-emo kay.

    Varsha: Itulah alasan yang paling logik untuk difikirkan buat masa ni my protege.

  8. GRuNGe says:
    August 26, 2009 at 12:41 AM

    Dark: Salam. Nikotin patch takde. Tak beli. Tu yang mata asik ngantuk jer bulan puasa ni. Selamat berpuasa buat kau Dark.

  9. enyheartsdiamond says:
    August 26, 2009 at 12:42 AM

    nk masuk contest jard kan???jum g bazaar ramadan ngn eny;)

  10. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    August 26, 2009 at 12:46 AM

    emo ah. rase macam sumer org tak layan kite arini..hukhuk

  11. k.e.r.i. says:
    August 26, 2009 at 1:16 AM

    bro, bila nak belanja gua?
    hahaha

  12. ber_uwang says:
    August 26, 2009 at 1:54 AM

    panjang umo kita jumpa sama fia .. he he he

  13. Anis Mohd says:
    August 26, 2009 at 2:01 AM

    gila style wat ending cam tu .sure2 org sumpah seranah dlm hati.hahaa..

  14. AiE bAhRi says:
    August 26, 2009 at 2:20 AM

    Bila nk g auit kat bahagian selatan pulak ni?hehe..

    Kalau ending cite mcm tu gempak jugak kan..mesti kena baling dengan telur busuk nanti..Wakakaka.

    Bang, kalau bulan puasa boleh tak merokok paa siang hari, knp bulan2 yang lain tak boleh?hehehe

  15. AiE bAhRi says:
    August 26, 2009 at 2:21 AM

    Bagus terawih penuh.kalau tak penuh, kena tempak ngn pistol nanti..=)

  16. I n n z says:
    August 26, 2009 at 7:07 AM

    kene reject sebab ?
    haha !

  17. << s| tED| >> says:
    August 26, 2009 at 9:30 AM

    salam ramadhan grunge! teruskan minat anda!!

    ceh!! sekali ayat formal da...

  18. blueCITY says:
    August 26, 2009 at 9:48 AM

    salam grunge...

    seorg sahabat
    tak kira ..
    temannya ada isi ke
    temannya kosong ke
    dia tetap berada disisi
    ekekekek =)

    busy erk,
    bagus la kan =)

  19. IT'S Me N.a.N.a says:
    August 26, 2009 at 10:33 AM

    busy ker bro? tak per2. jgn sampai longlai pulak kerana itu rokok..heeh..

  20. miMiE aZim@Sk ^V^ says:
    August 26, 2009 at 11:40 AM

    uihhh
    g audit kat alamanda tak g tau pong???

  21. Att Ashburn says:
    August 26, 2009 at 12:06 PM

    eh keje kt putrajaya ke??

  22. zanetti_be says:
    August 26, 2009 at 1:54 PM

    hahaha.biase bro..waktu bulan pose mmg keje tido aje.mcm gua nie.huhuh

  23. Masy says:
    August 26, 2009 at 2:02 PM

    slmt bpose dan mengaudit. hehe

  24. aien~s corner says:
    August 26, 2009 at 2:35 PM

    cpt update!!! ngee

  25. miss GAZA says:
    August 26, 2009 at 4:50 PM

    salam ramadhan..

    erm
    klaw bubuh gamba sniri,
    kena reject yer..
    haha
    samala kita!
    knapa ye??
    =P



    slamat berpuasa bro..
    smoga ramadhan kita kalini lebih baik dr sblum2nya..
    =)

  26. . p i s e y . says:
    August 26, 2009 at 4:50 PM

    banyakkan lagi noktah anda!!

    haha.
    selamat berpose juge =)

  27. Dania says:
    August 26, 2009 at 7:03 PM

    bile nak wat audit kat OU neh??

  28. oranglidi says:
    August 26, 2009 at 8:08 PM

    ala, xpe2.. wa paham lu bz..

    (bangga nama wa dicatat disitu)

    hehe.

  29. SasHa Lee says:
    August 26, 2009 at 9:57 PM

    nape namae akuh tak tersenarai!!kamu dah lama tak dtg ke tanah guwer....hehe..
    **selamat bepose grunge!!;)

  30. GRuNGe says:
    August 26, 2009 at 10:38 PM

    Enyheartsdiamond: Erk, bazar ramadan dekat mana Eny?

    Notso Violet: Erk, jangan emo-emo kay.

    K.e.r.i.: Bila-bila pun boleh beb. Joms ar, buka puasa makan satay kajang dekat RnR.

    Ber_uwang: Betul, panjang umur jumpa Fia, kalau boleh mau jumpa dengan Kak Ida sekali dekat Nilai.

    Anis Mohd: Dah agak dah, kalau buat ending macam tu, you orang first bakar blog I. :P

    Aie Bahri: Selatan dah ada team lain buat audit la Aie. Hari lain keinginan untuk merokok tidak terkawal, tak macam bulan puasa.

    Owh, pistol koboi Aie tu lawa ar. Raya nanti apa kata Aie buat baju koboi jadi baju raya. :P

  31. DaliaLiyana says:
    August 26, 2009 at 10:44 PM

    ye la sgt blog reject...cam penipu je..hahaha...(jahat lak aku ni ckp org jahat...)
    ok, pe kata bg dalia..meh dalia tolg uploadkan..hehhe....

  32. DaliaLiyana says:
    August 26, 2009 at 10:44 PM

    ye la sgt blog reject...cam penipu je..hahaha...(jahat lak aku ni ckp org jahat...)
    ok, pe kata bg dalia..meh dalia tolg uploadkan..hehhe....

  33. GRuNGe says:
    August 26, 2009 at 10:45 PM

    Innz: Kena reject, sebab apa pun tak tau la.

    Tedi: Wakakakaka, wei skema la ayat ko tedi.

    Bluecity: Salam biru, kamu dah salah anggap ni. Saya bukan Pesal lar biru. Terima kasih kerana sentiasa berada disisi.

    Its Me Nana: Agak longlai la. Nasib baik tak duduk office, so ada la masa untuk ular sikit.

    Mimie Azimask: Erk, maaflah kawan tadika, tak terbagitau.

    Att Ashburn: Aku wat odit dekat Cold Storage Alamanda jer beb.

    Zanetti_Be: Hahahahaha. Sama macam aku beb. Tapi jaga-jaga sket, nanti bila kerja takut kau jadi cam aku, lembik bulan puasa.

  34. GRuNGe says:
    August 26, 2009 at 10:55 PM

    Masy: Bila kau nak banjer aku ni Masy?

    Aiens Corner: Aler, nanti ler aien, tengah takde masa dan kekurangan idea ni.

    Miss Gaza: Sama la kita ek, taruk gambar kene reject. Owh, selamat berpuasa kepada kamu juga yea.

    pisey: Esok aku sambung citer tu dengan noktah jer ar. Okies tak?

    Oranglidi: Aku jeles dengan ko sebab asik first jer komen, tu yang aku senarai nama kau tu beb. Wakakakaka. Lojiknya alasan.

    Shasha Lee: Erk, sorry lama tak jejak kaki ke tanah kamu. Selamat berpuasa.

  35. patungcendana says:
    August 26, 2009 at 10:56 PM

    cis...kutuk aku...bakar betul2 blog kau baru tahu...

  36. yoro okino says:
    August 27, 2009 at 12:50 AM

    selamat berpuasa jgk..
    selamt beramal skali
    heheh

  37. Zaidon says:
    August 27, 2009 at 9:53 AM

    Salam Bro.. novel dlm entry lepas pon saya belum baca betul2 .. hehe, nanti nak spend time baca, best gak ade member tulis novel.

  38. oranglidi says:
    August 27, 2009 at 11:36 AM

    haha! logik2
    !

  39. blueCITY says:
    August 27, 2009 at 2:04 PM

    oitttt,

    i bukan kata u pesal la dear,
    i kenal pesal saper, kat blog chiyo ada pesal kan , ekekekek

    bz ke wak?
    semoga sihat dan happy ok
    =)

  40. mamai says:
    August 27, 2009 at 5:42 PM

    aku yang kat shah alam nie pun kau tak jumpa lagi tau

  41. me says:
    August 27, 2009 at 10:27 PM

    he he he takde komen sy nyelit celah gigi muehehe

  42. Faizal Nizam says:
    August 27, 2009 at 10:27 PM

    salam saudara grunge..

    selamat berpuasa..

    semoga selalu sejahtera di Ramadan ini..

    Salam Sejahtera

  43. noor afzan says:
    August 27, 2009 at 11:02 PM

    x sabar nk tunggu sambungan cite menarik kamu tuh grunge..
    hohoh~

    pepun, selmat berpuasa yer..
    kurangkan rokok tuh..
    lalalala~

  44. GRuNGe says:
    August 27, 2009 at 11:26 PM

    DaliaLiyana: Betul la, memang blog reject.

    Patungcendana: Erk, mna ada kutuk wei. :P

    Yoro Okino: Selamat beramal selagi masih boleh beramal.

    Zaidon: Wuits, kau punya minat sama macam aku. Minat untuk investment. Nanti kau kena ajar aku cemana nak invest. Aku dulu belajar teori jer, belum praktikal lagi.

    Oranglidi: Memang logik siut.

    Bluecity: Chiyo, siapakah itu Chiyo? Lalalalalala.

    Mamai: Insya-Allah, kita jumpa lepas raya.

    Me: Wuits, selamat bercuti beb.

    Faizal Nizam: Salam Faizal. Semoga kamu sihat juga.

    Noor Afzan: Novel akan bersambung lagi kemudian.

  45. VIP| fLoRa ™ © says:
    August 28, 2009 at 1:20 AM

    wah, kamu gi alamanda x roger2 sy pn.. dkt tu.. :(

    bila nk update novel ni?? x sabo.. hehe..

  46. VIP| fLoRa ™ © says:
    August 28, 2009 at 1:21 AM

    lg1, slmt bpuasa juga.. smoga ibadah puasa thn ini lebih baik dr thn sblm2-nya..

  47. sha89 says:
    August 28, 2009 at 1:57 AM

    btul2...weekend je pose jadi sgt mmboringkn sbb asyik tgk jam...

    novel ko aku blum abis baca...tp nmpk menarik...cpt2 pkirkn ending yg kebabomm...hehe~

  48. imHepPie says:
    August 28, 2009 at 2:55 AM

    jgn abehkan dlu bro..

    wat manyak2 lagik oke??

    slamat berposa

  49. miss lolly a.k.a luvfareda says:
    August 28, 2009 at 1:41 PM

    selamat berpuasa ya pak:P:P

  50. miss lolly a.k.a luvfareda says:
    August 28, 2009 at 1:41 PM

    wah:P jard buat contest? nak tengoklah:P

  51. miss lolly a.k.a luvfareda says:
    August 28, 2009 at 1:42 PM

    alaaa xpe kamoo join je larh kontest tuh. sesekali tunjuk muka xpe kang?

  52. miss lolly a.k.a luvfareda says:
    August 28, 2009 at 1:42 PM

    oppssssssssssyyyyyyyyyyyyyyy.

    terlebih komen lak. sowiiiii.ngeee

  53. oranglidi says:
    August 29, 2009 at 9:19 AM

    mis lolly oii! banyak btul komen, heheh..

    GRUNGE!! SILA UPDATE! haha..

  54. ░♥si lampu neon♥░ says:
    August 30, 2009 at 3:02 AM

    aku tak perasan ko da update..ces lambat nye aku komen!!!!!!!!!!!!!!!!!

    takpe2, ko bz, buat keje betul2. keje dgn betul, duit halal..rezeki mencurah utk ko..amin.

  55. DaliaLiyana says:
    August 30, 2009 at 8:05 AM

    bro..update la...pemalas tul..hehehe...

  56. oranglidi says:
    August 30, 2009 at 8:50 AM

    apdet2!! hehe..

    "apdet lah walau satu ayat."
    -oranglidi

    hehe..

  57. chipsmore says:
    August 30, 2009 at 3:26 PM

    gambar itu akan direject oleh blog?? y direject?? mengapa?? limaza?? hehe.. ;)

  58. lili11 says:
    August 30, 2009 at 3:42 PM

    Uihh .. ingatkan haku sorang sibuk, tak blog hop (tapi ada scheduled n3 tiap ari post baru) sebab balik kg. Kat kg tak derk internet ... Ko pun busy gak! Tapi bes le dp jalan2 ...

  59. lili11 says:
    August 30, 2009 at 3:44 PM

    Hingga hujung nokhtah tu kena sambung gak, tau!

  60. oranglidi says:
    August 31, 2009 at 2:17 AM

    hahhaa.. wa komen ke 60 buleh??

  61. noor afzan says:
    August 31, 2009 at 6:10 AM

    citer bro tu dah complete ker?
    mmg besh la bro..

    tapi, bro nak hupdate cite tu bile ek?
    after raya ker?
    x sabo2 nak tunggu sambungan nih..