JaLaN-JaLaN SaBaH - PaRT 3

Semalam aku buat audit dekat One Borneo. Kalau korang nak tahu, One Borneo ni merupakan shopping complex paling gempak dekat KK ni. Kira taraf-taraf KLCC dan Times Square lar. Kalau korang masuk jer One Borneo ni, mesti korang ingat korang sudah berada di KL kembali. Okies, dipersembahkan gambar-gambar di One Borneo.





Gambar One Borneo dari luar. Now, aku nak tunjuk sket la gambar landscape One Borneo ni.





Erk, tak lawa langsung aku amik gambar landscape. Takpe, layannnnn.



Nilah main entrance One Borneo. Ramai gila orang. Maklumlah, hari minggu bah.


Gambar Conciarge One Borneo.



Masa aku datang ni, ada pameran kereta Kia......... Kia ke Hyundai, aku pun dah tak ingat.






Gambar shopping mall One Borneo.






Antara kedai-kedai yang ada di One Borneo. Banyak wooo kedai yang ada. Ari tu KFC interprem, kali ni aku interprem dengan McDonald plak. :P





Yang ni memang aku nak share sangat-sangat dengan korang. Aku rasa kerusi ni memang unik. Aku tak pernah tengok kerusi macam ni dekat mana-mana shopping complex dekat KL. Hanya di Sabah bah.



Gambar dua di atas adalah untuk Puan Lili11 yang meminta aku publish bunga. Bunga yang ko mintak, aku jumpa dalam shopping complex. Hehehehe. Sorry Lili11, ni jer yang mampu aku jumpa buat setakat ni.




Ni gambar kawasan seberang jalan One Borneo. Masih hijau walaupun membangun. Itulah Sabah bah.






Korang percaya tak kalau aku bagitau yang gambar sebelah ni aku amik disebelah One Borneo? Percayalah wei. Memang sebelah One Borneo tu masih ada kampung lagi wei.

Okies, cukuplah aku bawak korang ke One Borneo. Next entry, aku tak tau mana lagi aku akan bawak korang jalan-jalan kemana lagi. Mungkinkah aku akan bawak korang jalan-jalan ke Giant yang ada di KK ni? Lalalalala.

44 Response to "JaLaN-JaLaN SaBaH - PaRT 3"

  1. dark says:
    July 6, 2009 at 9:04 PM

    har!har!
    bro, kalu ko terer, ko carik roti gardenia yg coklat 60sen tu kat sana..jumpe x?hehehehe..bile blk weyh?!
    salam..

  2. imheppie says:
    July 6, 2009 at 9:08 PM

    pssstt...ade sale x kt hypermall tuh..hihihi

  3. NuR says:
    July 6, 2009 at 9:30 PM

    santeknya kerusi tu..
    leh sandar tak kat pokok tu..

    huhu.. nur tak sampai lagi kat sana..
    tapi entry grunge ni menggamit hati ke sana..

    huhu..
    nak naik beloonnn

  4. enyheartsdiamond says:
    July 6, 2009 at 9:56 PM

    myfon rosak!!!!

    ~smlm i p GIANT..

    haha~

    i nampak logo GIANT dlm pix u!

  5. haruan tasek says:
    July 6, 2009 at 9:59 PM

    wah mau sebulan juga ko di sana ya?

  6. k.e.r.i. says:
    July 6, 2009 at 10:20 PM

    takyah g 1 borneo lah macam ni.
    cukup tengok gambar dalam blog ko je.
    haha

  7. lili11 says:
    July 6, 2009 at 10:22 PM

    Ekekkee .. thank you yer. Walaupun cume 2 ketul gambar tp cukup menarik. Tentu wangi yer ... Taman dalam shopping komplek (kerusi panjang yg ko suke tuh) tu pun haku suke. Lawa tuh!

  8. mamai says:
    July 6, 2009 at 10:22 PM

    hakikat dunia bro dalam senang ada susah dalam susah ada senangnya....

    tak dapat dok dalam the one borneo dok kat sebelah pun dak okay

  9. GRuNGe says:
    July 6, 2009 at 10:59 PM

    Dark: Aku rasa ada ler roti gardenia tu. Sini ada kilang gardenia beb. Dekat Putatan.

    Imheppie: Tak sempat tgk ada sale ke tak. Hehehehe. Sibuk snap picture.

    Nur: Nur, Sabah menarik. Tenang. Nanti kita suruh Cikgu Anak Laut untuk arrange bloggers ke Sabah.

    Enyheartsdiamond: Hahahaha, henpon rosak ke. Kata ATM kad dah leh pakai, beli la henpon baru. :P

    Haruan Tasek: Aku dekat sini, 12 hari bah. Net trip, lagi lama. Mungkin sampai 18-19 hari.

    Keri: Kena g jugak beb. Tahun depan, One Borneo akan ada hovercraft. Tak sabar aku nak g untuk tahun depan plak.

    Lili11: Hehehehe, bunga plastik jer tuh. Tak ada bau. Kalau ada, musti bau perfume. Hehehehe.

    Mamai: Aku respek sama ko. Mata ko prihatin dan ko think out of box.

  10. milimilo says:
    July 6, 2009 at 11:09 PM

    wah..skrg dah rajin snap gmbr ye..bagos2..gmbr2 pmndgn pn cantik semua..tak pernah smpai ke sbh lg.. tsk T_T

  11. patungcendana says:
    July 6, 2009 at 11:19 PM

    mr grunge...

    kau orang kl rupanya...tapi sekarang kau di sabah?...bercuti ke?

    sangat ketara jurang ekonomi disana...

    re:...indiana jones...

    cerita2 indiana jones memang menarik...

    cerita seperti transformers is a bit hard for me to swallow...let alone digest...

    aku memang tak suka cerita yang terlalu hi-tech...:-)

  12. GRuNGe says:
    July 6, 2009 at 11:32 PM

    Milimilo: Amik gambar atas permintaan visitors blog. Lagipun, saya rasa entry saya hambar tanpa gambar. Banyak travelling, so banyak gambar boleh dikongsi dengan kawan2. Btw, sila melawat Sabah, memang permandangan sini cantik bah.

    Patungcendana: Memang asal KL. Sini memng taraf hidup dia agak berbeza. Yang kaya, betul kaya.

  13. Cik Skaf says:
    July 6, 2009 at 11:49 PM

    wah wah camni sy tak yah gi Sabah lah. semua dah detail ditnjukkan kat blog da rasa diri mcm da mmg ada sana pulak... mueh2

  14. Anis Mohd says:
    July 6, 2009 at 11:50 PM

    kerusi die tu,
    mmg dr daun ke?
    ( knp cm soalan bodo je nih .. heh !)

  15. sha89 says:
    July 7, 2009 at 12:05 AM

    best jgak ek sabah...

    aku xpernah g sabah lg...tp one day nk g jgak...nk shoppg kat One Borneo..mcm best je...hehe

    smua pic cntik2~:)

  16. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    July 7, 2009 at 1:00 AM

    tu gunung kinabalu ke eh?

  17. dark says:
    July 7, 2009 at 1:10 AM

    kilang je, carilaa roti tu..ahakz!hahahaha!!

  18. @xiM says:
    July 7, 2009 at 10:41 AM

    yer aku pun internal auditor..tapi mungkin kita lain bidang..hehe

    wahhh semakin rancak buh gambar nih..bagus bagus..aku suka!!

    :)

  19. Ivy Metaga says:
    July 7, 2009 at 10:53 AM

    rasa nak g sabah lagi lah..=)

  20. anak laut says:
    July 7, 2009 at 12:33 PM

    salam...bro..

    wah memang cantik sangat2 pemandangan tu. dulu tak sempatpergi jalan-jalan..eeee rindu la nak gi sabah...

  21. anak laut says:
    July 7, 2009 at 12:35 PM

    bro.pas ni ambik gambar dri puncak gunung KK lak..

    nak tengok bro..

  22. puspawarna says:
    July 7, 2009 at 1:28 PM

    mmg best arr tgok kusi 2....
    nk dok ase...
    unik smacam jerrr...

  23. DilOt says:
    July 7, 2009 at 4:34 PM

    bagus2,,,aku suke tgk blog yg de gambo2 menarik...

    sbnrnye xpernah gi sabah lg...jadi suke la tgk...konon2 mcm dh pegi sbh la..hik3x...

  24. pejuangkesan says:
    July 7, 2009 at 7:36 PM

    slm bro...

    Hahaha..gmbr kt sebelah tu pun ko ambik bro..kreatif la..kampung orang ka tu bro..hehehe.Aku cya 2 bro...ko memang aplikasikan sepenuhnya kelebihan hp bkamera ko tu arr..teruskan perjalanan..

  25. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    July 7, 2009 at 8:06 PM

    berjalan x penah ajak i pun hurm...

  26. Dania says:
    July 7, 2009 at 8:52 PM

    omg..they got ck jeans there?? wat about other cool brands?? lol

    forever21 planned to open another outlet there but da senyap je skang..x jadik kot..huhuhuhu

  27. CikYana(",) says:
    July 7, 2009 at 10:42 PM

    wah
    manyak syok woooo
    nk pegi sabah gk

    sape mau banje nie?
    agagaga :P

  28. Cik Zahora says:
    July 7, 2009 at 11:07 PM

    borneo mmg best. hihi..

    cantik gk kan.. hehe..

    tp.klu g masa cuti sek.. mesti lg rmi tuh...
    out of topic---->
    mukah xda pggung wayng.
    hehe. btw. grunge dh tgk lom syrga cinta tuh. haha

  29. anak laut says:
    July 7, 2009 at 11:58 PM

    salam..

    moga bro sihat sejahtera di kk

  30. miSs siv says:
    July 8, 2009 at 1:17 AM

    uhh~~
    rmai nye yg comment~~
    hahaha~~

  31. meo188 says:
    July 8, 2009 at 2:32 AM

    xlayn spa kat apiapi?

    oh yeah!

  32. lili11 says:
    July 8, 2009 at 10:58 AM

    Next n3?

  33. Att Ashburn says:
    July 8, 2009 at 11:05 AM

    uih...bestnye..
    nk kene gi gak ni

  34. SRISUFI says:
    July 8, 2009 at 11:25 AM

    Salam bro..

    kelak jangan lupa ke Kenyalang pula ok.


    ;)

  35. anak laut says:
    July 8, 2009 at 7:46 PM

    salam...bro,

    kerusi tu memang sangat unik, tak ada di semenanjung ni..

    buat dengan apa?

  36. Baginda Reformasi says:
    July 8, 2009 at 11:12 PM

    bolikan mutiara.... kat sn murah ek?

  37. pejuangkesan says:
    July 8, 2009 at 11:19 PM

    Slm bro..

    tinggal 2 hari lagi kat sana...tkde sangkut awek2 sabah ke?...hehe

  38. GRuNGe says:
    July 9, 2009 at 12:01 AM

    Cik Skaf: Kena datang gak Cik Adi. Rugi tak nikmati keindahan Sabah. Cantik wooo.

    Anis Mohd: Keruis tu bukan dari daun, cuma design jer macam tu.

    Sha89: Memang best wooooo. Sila datang yea.

    Notso_violet: Bukan Gunung Kinabalu la Mot.

    Dark: Semalam aku jumpa beb dekat 7 eleven roti tu. :P

    @xim: Lain bidang fungsi sama. Access of risk and risk management. :P

    Ivy Metaga: Aler, Sarawak dan Sabah dekat saja. Bukan ke sekarang ni "Everybody can fly?"

    Anak laut: Cepat-cepat le atur cuti ke Sabah cikgu.

    Tak berkesempatan untuk ke Gunung la cikgu.

  39. GRuNGe says:
    July 9, 2009 at 12:08 AM

    Puspawarna: Kreatif kan kerusi tu.

    Dilot: Apa kata plan bercuti ke Sabah? Rugi wooo tak datang sini.

    Pejuangkesan: Hehehehe, memang ada kampung lagi sebelah tu. Gambar kampung tu menarik mata aku la, tu pasal aku snap.

    Notso_violet: Hajat hati nak bawak you pegi, tapi tak mampu la Mot.

    Dania: One Borneo have lot of boutique. High end shopping coplex in Sabah. Next high end will be open soon. Suria Sabah.

    Cik Yana: Ajak lah ibu bercuti di Sabah Cik Yana.

    Cik Zahora: Sarawak pun apa kurangnya Aora. Pemandangannya cantik juga.

    Miss Siv: Kamu jer kurang komen sini Miss Siv. :P

    Meo188: Dari tahun lepas ke tahun ni aku datang, tak berani aku nak layan Spa dekat Api-api ni. Macam-macam citer aku dengar.

    Lili11: Next entry, post sudahhh.

    Att Ashburn: Yups, you have to come and visit Sabah.

    Sri Sufi: Insya-Allah, ada kesempatan, akan berkunung lagi ke Kuching. Masih ada 2-3 orang sahabat teman study di sana.

    Anak laut: Hehehe, betul, tak pernah jumpa lagi.

    Baginda Reformasi: Tak lah murah sangat beb. Aku survey rantai mutiara yang agak menarik mata, harga dalam dua tiga ratus jugak.

    Pejuangkesan: Aku ada second trip ke Sabah. Maybe dalam 2-3 bulan lagi, akan datang lagi sini.

  40. rhapsody LiN says:
    July 9, 2009 at 7:49 AM

    ahahha~

    ko dh maju menangkap gambar!!
    tahniah2..
    (^_^)

    td tu kereta hyundai la cik abang oi..

    :p

    nk suvenir!!!!
    h0h0~

  41. VIP| fLoRa ™ © says:
    July 9, 2009 at 10:18 PM

    wah, kerusi itu sgt menarik.. nk wat kt umah leh ke?? hmmm..

  42. chipsmore says:
    July 11, 2009 at 12:12 AM

    ye! sy percaya pic 2 memang sebelah One Borneo ... ;)

  43. Jard The Great says:
    July 13, 2009 at 8:03 AM

    one borneo tak besh sgt la.. huhu..

  44. Nadd says:
    July 25, 2009 at 11:15 AM

    grunge,
    kwn nad yg sabahan ckp,
    kat mall tu ade org penah bunuh diri..
    dpn mata dia.. huhu..