DeaR You

Dear you,
I know that you hate me so much,
You hate the way I nag at you,
You hate the way I treat you,
You hate cause I always tease you,
Don’t you know?
I do this to catch your attention,
To make you remember me,
Cause I do like you.

Dear you,
Although we are far,
Although we never meet,
Although there were gap between us,
Please remember that I do care and love you.

Dear you,
If tomorrow you didn’t hear anything from me,
It is not because my love has fade,
It is not because I found someone new,
But just because,
I love you so much,
I couldn’t think of hurting you,
Or make you sad,
Far away from making you cry,

Dear you,
For all I know,
I will go,
Just to make you happy,
Just to make you smile,
Just to see the sparkle in your eyes,
Cause for me,
You is all that matter.

66 Response to "DeaR You"

  1. adrina sidek says:
    July 24, 2009 at 4:51 PM

    ouh...untuk sape kah?
    awek?? ngee...

  2. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    July 24, 2009 at 4:52 PM

    wow grungie.

    Siapa gerangan 'dear you' tu eh.
    Grunge suka tinggalkan teka teki ya.

  3. @xiM says:
    July 24, 2009 at 5:00 PM

    beruntung si dia tu kan..

    :)

  4. Atan says:
    July 24, 2009 at 5:00 PM

    untung nya dear tu...

  5. badek_gonzalez says:
    July 24, 2009 at 5:04 PM

    aduh..
    hohoho..

    good luck dear u

  6. aien~s corner says:
    July 24, 2009 at 5:12 PM

    dear... npe ni??

  7. Cik Skaf says:
    July 24, 2009 at 5:20 PM

    *sad*

  8. lili11 says:
    July 24, 2009 at 6:18 PM

    Sayangkan anak tangan2kan, sayangkan isteri tinggal2kan. Sayangkan saper tu ..., poem2kan?

    Precious

  9. mimi mimi. says:
    July 24, 2009 at 6:25 PM

    amboi...huhu
    nak jugak kenal ngan "you" tu...huhu

  10. me says:
    July 24, 2009 at 7:01 PM

    euwwww hiksss

  11. Anak Gemilang says:
    July 24, 2009 at 7:06 PM

    terhru bc ni..
    sp insn btuah ni..
    tgh mnggu grunge wt puisi utk ora..
    hehe.
    perasan tul la..

  12. anak laut says:
    July 24, 2009 at 7:31 PM

    salam..bro,

    saya tahu puisi ini untuk sapa...bro..moga anda berbahagia..:))

  13. mamai says:
    July 24, 2009 at 7:55 PM

    semoga puisi ini bukan untuk sofa kamu tu yer

  14. << s| tED| >> says:
    July 24, 2009 at 7:56 PM

    ada siapa-siapa nak bagi puisi macam ni ada aku?? sila ke blog yer?
    ha ha ha ha...

    semoga berbahagia grunge! :)

  15. miSs siv says:
    July 24, 2009 at 8:17 PM

    wuuu~~
    best nye kalu jadi "y0u" tuh~~

  16. fitriah says:
    July 24, 2009 at 8:22 PM

    so sweet!

    :)

  17. Fia Batrisya says:
    July 24, 2009 at 8:31 PM

    May b one day she will see u, the guy who's can't be refuse ;) sbr ya!

  18. CikYana(",) says:
    July 24, 2009 at 8:47 PM

    who is she?

  19. enyheartsdiamond says:
    July 24, 2009 at 8:51 PM

    mcm utk sy je..menanges-nanges baca ney;)

    hehe...

  20. Ivy Metaga says:
    July 24, 2009 at 8:59 PM

    Dear you:

    I do care about u too lalalalalalala

    larriiikkkkkkk!!!!!..:p

  21. zanetti_be says:
    July 24, 2009 at 9:34 PM

    wah bro..mmg mendalam laah

  22. oranglidi says:
    July 24, 2009 at 11:08 PM

    ahaha.. walaupun wa x paham inglish, wa rasse macam best je poyem ni..

    ni wa rase nak wat satu entri inglish ni..

  23. zarina says:
    July 24, 2009 at 11:22 PM

    jeles pada si dear you..:(

  24. Idalara says:
    July 24, 2009 at 11:37 PM

    'my dear'
    i miss him so much..
    i remember him day n night
    who is my dear?
    dear is 'dia'...

    ish..apa lah yg kak ida merapu ni..
    nice puisi..siapakah gerangan 'dear' grunge itu..

  25. Jard The Great says:
    July 24, 2009 at 11:57 PM

    phew!!! seb baik bukan aku.. ehehehe..

  26. hang nadim says:
    July 25, 2009 at 12:09 AM

    kim salam kat Adrina tuuu...Gruhh..

  27. GRuNGe says:
    July 25, 2009 at 1:43 AM

    Adrina Sidek: Adrina, Hang Nadim kirim salam. Hehehehe.

    Notso_violet: Teka teki teka tekuk, ular mati atas pokok.

    @xim: Masalahnya axim, dia tu siapa? Masih jadi tanda tanya ni.

    Atan: Wah, lama kamu tak update entry dekat blog kamu Atan.

    Badek Gonzales: Wakakaka. Good luck dear you too bro. Wakakakaka.

    Aiens Conerner: Dear, takde apa la. ;)

    Cik Skaf: Jangan lar sad. Masih teka teki ni.

    Lili11: Adeh, aku tak tau la. Aku minat bidang penulisan. Salah belajar dulu ni, amik account. Or maybe aku menulis sebab aku terlampau dengan nombor je, so skang aku menulis.

    Mimi mimi: Erk, sapa kah gerangan you tu agaknya kan. Adakah Miss Joga Bonito? Lalalalala.

    Me: Wahhhhhhh, jangan di komen yea. Plissss.

    Anak Gemilang: Ora, tiada apa yang perlu di terharukan. Insya-Allah, ada ilham, mungkin akan reka satu puisi untuk Ora.

    Anak Laut: Pandai kamu ni anak laut. Atau kamu cuba guna reverse psychology dekat saya ni? Lalalala.

    Tedi: Nanti satu hari akan aku tulis puisi khas untuk kucing-kucing kamu yang comel itu.

    Miss Siv: You, doing that thing you do. Breaking my heart into a million pieces. Ehhh, nyanyi sudah.

    Fitriah: Mana ada sweet. Eh, UITM Shah Alam tutup, kamu balik kampung tak?

    Fia Batrisya: Erk, Can't be refuse? I think always being refused ada lah. ;)

    Cik Yana: Ntah la Yana, abang pun masih cari huruf u tu. Lalalala.

    Enyheartsdiamond: Owhhhh, akhirnya nanes gak kamu baca poem saya ni kan Eny. :P

    Ivy Metaga: I also care about you. Lalalalala.

    Zanetti_be: Bro, UPM tak kena tutup ke? Hehehehe.

    Oranglidi: Aku rasa kalau ko tulis entry ko dengan english, mesti lagi misteri. Skarang ni pun, entry ko dah mengalahkan rating misteri nusantara beb.

    Zarina: Tak perlu jeles pada you.

    Idalara: Hehehehe, adakah dear saya tu rusa kak Ida?

    Jard: Wuits, penat aku tulis ni untuk ko Jard, tapi ko rijek aku terang2 dekat shoutbox. Wakakakaka.

    Hang Nadim: Aku dah kim salam dekat Adrina tu. Mana tau Hang Nadim, Adrina tu leh jadi you kau ke. ;)

  28. DaliaLiyana says:
    July 25, 2009 at 2:01 AM

    sape 'dear' ni bro..
    hai sejak dalia join blog ni..dah 2 org dah dalia pasan dah jd MAT BUNGA...hahaha..nak tau sape?? nntkan kemunculannyer...hikhikhik

  29. Cik Skaf says:
    July 25, 2009 at 2:14 AM

    *tergelak je* Cukup2 la tu main teka teki. pandai betul curik perhatian org kan? salute awak tang nie.

  30. KhairiL's says:
    July 25, 2009 at 2:21 AM

    mesti dia seseorang yg rapatkan

  31. fitriah says:
    July 25, 2009 at 2:54 AM

    xla khairil..
    awek die la tu..

    :)

  32. k.e.r.i. says:
    July 25, 2009 at 8:17 AM

    jiwang dah eh.
    errr...lagu apa ni?

  33. Faizal Nizam says:
    July 25, 2009 at 10:10 AM

    salam saudara.. is it some kind of poem?

    second last paragraph.. really like it :)

  34. miss lolly a.k.a luvfareda says:
    July 25, 2009 at 10:32 AM

    i lope u too larrrr dear.

    wakaka :)

  35. lionteen says:
    July 25, 2009 at 10:56 AM

    siape dear tu..
    bgtau la..
    hehe..

  36. Nadd says:
    July 25, 2009 at 11:08 AM

    ehemmmmmmmmm~ ;D

  37. chipsmore says:
    July 25, 2009 at 11:42 AM

    attention plisss...
    tu utk saye ye...
    harap maklum..
    wakakakaka~


    p/s: u r talented bro..cant deny it ;)

  38. patungcendana says:
    July 25, 2009 at 12:00 PM

    dearest you...

    its better that you forget me
    and be happy
    than
    for you to remember me
    and be sad...

    ahahaha

  39. Cik Amy Sensei says:
    July 25, 2009 at 1:07 PM

    salam..

    terima kasih awk kerana singgah dan komen kat blog saya..

    p/s: salam kenalan juga buatmu di sana.. ^_^

  40. anak laut says:
    July 25, 2009 at 2:58 PM

    salam...bro,

    tq singgah anaklaut...:)

  41. miMiE aZim@Sk ^V^ says:
    July 25, 2009 at 4:26 PM

    emmmmm

    mendayu dayu rasa...

    emmmmm
    sukernyer..

    romantik jugak yeee...

    untung nyer Dear You tuh!!!!!!!!!!!

  42. lili11 says:
    July 25, 2009 at 5:20 PM

    Dear you
    I come and go
    I comment so and so
    You come and go
    You comment so and so
    So
    If I miss a page
    It is not because my interest has fade
    But just because
    I have another fate
    Dear you
    for all I know
    I will come and go
    I will comment so and so
    So and so, so and so ...

    Precious

  43. lili11 says:
    July 25, 2009 at 5:22 PM

    Eh Mr Grunge,
    Haku pun suker berpoem2 nih. Especially kalu kena ngan mood dan suasana. Wah boleh ler sekali sekala haku letak kat blog heh ...

    Precious

  44. Faizal Nizam says:
    July 25, 2009 at 7:27 PM

    was wondering too.. who is that "dear" .. maybe you should try to read the poem called "The Flea" by John Donne :)

  45. imheppie says:
    July 25, 2009 at 10:58 PM

    erkk...sumone plzz translate 'dear you' nih..xpaham hik3

  46. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    July 25, 2009 at 11:14 PM

    ular jenis ape mati atas pokok tu u?
    Eh bagitau lah sape gerangan 'dear you' tuh.

  47. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    July 25, 2009 at 11:14 PM

    kalau bagitau nanti i blanje u gula-gula :D

  48. notso_violet : seindah bunga seri pagi says:
    July 25, 2009 at 11:15 PM

    kalau u nak i blanje nasi ayam pun boleh gak :P

  49. GRuNGe says:
    July 26, 2009 at 1:40 AM

    DaliaLiyana: Adeh, bukan mat jiwang. Menulis puisi bicara hati jer.

    Cik Skaf: Erk, mana ada teka teki.

    Khairil's: Seseorang yang ingin saya rapati pun mungkin juga Khairil's.

    Fitriah: Ishhh, mana ada awek, orang macam saya ni, single and availbable ler teacher. :P

    K.E.R.I: Wakakaka, kau mau cipta rentak untuk poem ni ke keri? Boleh gak wei.

    Faizal Nizam: Salam Faizal. Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Yea, it is a poem.

    Miss Lolly: I lap yo tu Lolly. Abes ar abang tomok kamu marah nanti. Ahaks.

    Lionteen: Ishhh, dear = rusa, you = huruf u, selepas huruf t.

    Nadd: Teacher, sorry for my bad English.

    Chipsmore: Alemek, jangan lar announce chipsmore. Kan semua orang dah tau. Kantoi dah kita. Wakakakaka, mati ar kalau muncit kamu nampak ni. :P

    Patungcendana:
    I wont forget you,
    As you have entered my life as one of my friends,
    Cause I do care and concern bout my friend,
    So,
    Dont expect me to forget you,
    My friend.

    Cik Amy Sensei: Terima kasih kerana sudi komen. Sila-sila datang selalu yea.

    Miemie Azimask: Untung ke dear you saya tu? Kalau kena rijek, menangis tak berlagu tau.

    Lili11: Wah, another one teacher checking on my english. :P

    Lili11, aku rasa ko patut post poem yang ko karang bila ko tengah ada mood. ;) Aku sokong.

    Faizal Nizam: The Flea by John Donne? Hehehe, Faizal, aku menulis suka-suka. Kurang membaca akhir-akhir ni. Busy dengan kerja la.

    Imheppie: Aiks, tak faham ke? :P Saja jer mimi ni.

    Notso_violet: Ular apa mati atas pokok? Tak tau la mot.

    Ishhh, I pun tengah check sapa u ni.

    Wah, nasi ayam? Apa kata Hard Rock Cafe mot. :P Masalahnya, tiada jawapan buat masa ni.

  50. blueCITY says:
    July 26, 2009 at 10:13 AM

    my dear u...

    all the best to u =)

  51. oranglidi says:
    July 26, 2009 at 10:20 AM

    ahaha.. lu memang best a grunge!

    semua komen lu jawap. stylo a lu!

    ahaha.. misteri nusantara? cis!

  52. lili11 says:
    July 26, 2009 at 11:26 AM

    Ekkk ... 'dear you' lagik! n3 .. n3?

  53. I n n z says:
    July 26, 2009 at 12:10 PM

    ape nie ?
    ape nie ?
    x phm2
    :p

  54. I n n z says:
    July 26, 2009 at 12:11 PM

    len tulis dlm bm ouh

  55. I n n z says:
    July 26, 2009 at 12:11 PM

    aku dtg nk spam je

  56. I n n z says:
    July 26, 2009 at 12:11 PM

    weh siot ah
    asal aku jth gle neyh ?

  57. I n n z says:
    July 26, 2009 at 12:11 PM

    tuka widget cepat !!
    aku gle x puas haty neyh
    ;(

  58. anak laut says:
    July 26, 2009 at 1:05 PM

    salam..


    terima kasih pada bro..ayat bro sangat best komen dalam blog saya..

  59. CikYana(",) says:
    July 26, 2009 at 3:12 PM

    bertuah nye si 'dia'

    lalalala

    cpt2 kasi tau yer sape org 2

    :D

  60. DaliaLiyana says:
    July 26, 2009 at 5:22 PM

    bro..tukar la entry bro....
    jari ni da gatai nak komen...hikhikhik...

  61. VIP| fLoRa ™ © says:
    July 27, 2009 at 2:29 AM

    sapekah "you" yg dimksudkn.. kamu smakin romantik.. lalala~

  62. VIP| fLoRa ™ © says:
    July 27, 2009 at 2:31 AM

    teruja nk tau ni.. erk.. :D

  63. miMiE aZim@Sk ^V^ says:
    July 27, 2009 at 7:36 AM

    hihihihi mmg la kalau kena rijek nanges tak lagu.. semua org akan mcm tuh.. hihihihi .. apa pun kan grunge semoga menjumpai jodoh yg paling seswai n berbahagia hendaknyer selamanyer...
    amin.....

  64. xuen adyla says:
    July 28, 2009 at 11:05 AM

    dear u,
    she might not realise,
    she might not hear
    she might not expect
    for true love come dropping by at a time
    where she was caught in a dilemma
    and someday make a great escapade

  65. era_zierah says:
    August 2, 2009 at 4:10 PM

    dear..
    untung kan die...
    kan best kalo dpt pkwe yg wat ka poem cm ni tok era...

  66. era_zierah says:
    August 2, 2009 at 4:10 PM

    dear..
    untung kan die...
    kan best kalo dpt pkwe yg wat ka poem cm ni tok era...