SeMaLaM 1

Dalam beberapa bulan ni, macam-macam perkara aku lalui. Bukan aku jer, korang semua pun mesti sama. Walaupun kadang-kadang perkara itu adalah perkara rutin. Dalam beberapa bulan ni juga, aku rasa diri ni semakin lemah, semakin hilang semangat, hilang keyakinan. Buat aku tertanya-tanya ke mana hilang jiwa muda yang bersemangat itu. Mungkinkah aku sudah tua? Mungkin..............

Tahun 2002

Dah dekat 11 tahun aku grad. Kalau ikutkan, tu pun dah lambat kerana permasalahan teknikal. Kalau ikutkan kawan-kawan sebaya aku, dia orang dah graduate tahun 2000. Tapi rezeki aku mungkin lambat untuk grad. Lepas grad, macam-macam kerja aku buat. First job aku Junior Consultant untuk sebuah Accounting and Audit Firm (small and medium range). Aku dekat sana sekejap je. Bukannya apa, gaji kecik dan travelling yang jauh menyebabkan aku mencari kerja yang lain. Hujung tahun 2002, aku dapat kerja sebagai Associate Processor. Apa bendanya tu? Ala, data entry or back door untuk banking industry. Dekat sini, aku kerja tak lama jugak, dekat-dekat setahun. Dekat company ni, aku berhenti sebab aku tak tahan dengan kerenah rakan sekerja. Paling tak best record aku kerja dekat sini sebab aku berenti bodoh, or in technical HR wordsnya absconded. Lepas aku berhenti kerja, one of my colleague bagitahu aku, sebenarnya dah ada succession plan untuk aku dekat company ni, tapi sayang, aku tak sabar dan tak tahan. Aku rasa ada sedikit kerugian bagi aku dekat situ, tapi life goes on and aku move on.

Motif aku tulis? Mungkin tak ada motif, cuma berkongsi cerita dengan pembaca. Mengimbau kembali kehidupan aku kadang-kadang membuat aku berfikir. Selama 35 tahun aku hidup ini, apakah pencapaian aku? Adakah aku berpuas hati dengan apa yang telah aku lalui? Adakah aku akan ubah hidup aku ni kalau aku mampu kembali ke masa lalu? Bersambung..............

7 Response to "SeMaLaM 1"

  1. Masy says:
    January 14, 2013 at 2:29 PM

    sambung!

  2. aie bahri says:
    January 26, 2013 at 9:40 AM

    salam bro..
    Long time no news frm u..
    Apa kabar?

  3. Nurr Kasih says:
    February 22, 2013 at 9:18 PM

    semoga dipermudahkan segala urusan.

  4. Nur Hafiza Rahsid says:
    June 21, 2013 at 2:58 PM

    GRUNGEE! Dimakanah? Apakah perkhabaran?

  5. Dewi Aja says:
    June 30, 2015 at 7:45 PM

    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

  6. السيد محمود says:
    March 11, 2018 at 7:11 PM


    شركة تسليك مجارى بالدمام
    شركة تسليك مجارى بالخبر
    شركة تسليك مجارى بالقطيف
    شركة تسليك مجارى بالجبيل
    شركة تسليك مجارى بالاحساء


    شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
    شركة تسليك مجارى بالرياض
    شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
    شركة رش دفان بالدمام
    شركة رش مبيدات بالدمام

  7. السيد محمود says:
    March 11, 2018 at 7:11 PM



    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام
    شركة مكافحة الحمام بالدمام والخبر
    شركة مكافحة حشرات بالقطيف
    شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف


    شركة مكافحة حشرات بالجبيل
    شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
    شركة مكافحة حشرات بالخبر
    شركة مكافحة حشرات بالاحساء
    شركة مكافحة حشرات بالرياض